Jedan od najpoznatijih pjevača u Zvezdama Granda je sigurno Milan Topalković Topalko koji je uspio tokom vremena da izgradi odličnu karijeru. Tokom svog takmičenja je bio u klasi sa Darkom Lazićem i Tanjom Savić što jasno govori o kakvom pjevaču je riječ.

Podrijetlom iz teškog planinskog odrastanja, glazbenik Milan Topalović Topalko oduvijek je cijenio svoje skromno podrijetlo. Poznat po svom dubokom obožavanju prirode, naišao je na svoje mirno utočište na obalama rijeke u Beogradu, gdje se njegov čamac materijalizirao kao manifestacija njegovih najdubljih težnji. Od milja nazvana Topalko, posuda Milana Topalovića služi kao snažan simbol ostvarenja njegovih najsmionijih fantazija.

Prije nekoliko godina pjevač je kupio čamac koji mu je u međuvremenu postao osobno utočište za slobodno vrijeme. Kad god mu se ukaže prilika, pjevač odlazi na putovanja, bavi se aktivnostima poput pecanja i njeguje dragocjene trenutke s najdražima. Topalkov brod je pomno opremljen i pruža mu savršeno okruženje za uživanje u ljetnim danima. Svaki detalj, od spavaćeg dijela do kuhinjskog prostora, pažljivo je prilagođen pjevačevim željama i potrebama. Prema Topalku, temeljne potrebe za ljudski opstanak obuhvaćaju vodu, zrak, hranu, odjeću i sklonište. Osim ovih bitnih elemenata, sve ostalo spada u područje pučkih želja. Međutim, želje mogu biti katalizator patnje, jer što osoba više žudi, to je veća njezina osjetljivost na tjeskobu.

Topalko, koji je preko noći doživio transformaciju preseljenjem iz Nove Varoši u Beograd, promišlja život koji karakterizira neprestano kretanje i hvatanje u koštac s preprekama. Sada upućuje poziv drugima da mu se pridruže u prihvaćanju radosti i zabave. Cijelo vrijeme svog postojanja bio je opterećen pritiscima, naredbama i ograničenjima. Unatoč tome, on priznaje važnost pronalaženja zadovoljstva u životu. Njegov novootkriveni pristup uključuje odustajanje od potrage za stvaranjem veličanstvenih pjesama i umjesto toga prepuštanje jednostavnom užitku pecanja.

Topalko, strastveni ribolovac, nedavno je ostvario životni san nabavivši vlastiti čamac. Kružila su nagađanja da ga je planirao prodati za znatnu svotu od 100.000 eura, ali se pjevač na kraju predomislio, potencijalno pod utjecajem prisutnosti svoje unuke. Trenutačno se Topalka može promatrati kako uživa u dragocjenim trenucima sa svojim voljenim unukom dok zajedno kreću u uzbudljive plovidbene avanture.

BIOGRAFIJA

Nakon što je slavu stekao sudjelovanjem u renomiranom glazbenom natjecanju “Zvezde Granda”, Milan Topalović Topalko sada uživa u potpunom komforu, daleko od neizvjesne egzistencije koju je nekada imao. Ispričao je da se rodio na podu oronule kuće, što je dokaz teškoća koje je prevladao.

Popularni pjevač nikad nije previše cijenio materijalne stvari, pa zbog toga otvoreno govori o svojoj trošnoj kući u Trudovu, kod Nove Varoši, i povezanosti sa svojim selom.

Ovo posebno selo smješteno je u planinskom lancu Zlatar. Međutim, kada ga nazivam selom, mislim na autentična, tradicionalna sela poput mog. Za razliku od sela u Šumadiji i Vojvodini, koja više liče na varošice, moje selo ostaje vjerno svojim seoskim korijenima. Ovdje se konji još uvijek koriste kao primarno prijevozno sredstvo, a tijekom zimskih mjeseci, kada snijeg prekrije tlo, seljani se oslanjaju na skije za prelaženje terena, jer nemaju potrebnu infrastrukturu za druga sredstva putovanja. Topalko je ispričao da su i on i njegov stariji brat rođeni u trošnoj kući, dodatno naglašavajući skromnu prirodu njihova odrastanja.

 

Zahvalan na odluci svoje majke da rodi na katu njihove kuće, a ne u bolnici, sada to vidi kao hrabar i hrabar potez koji duboko cijeni zbog svih žrtava koje je podnijela za njega.

Kuća u kojoj smo stupili na svijet bila je prastara, prkoseći prevladavajućem običaju tog doba koji je nalagao da žene rađaju u bolnicama. No, naše je selo bilo iznimka od tog pravila jer je još uvijek postojala tradicija poroda kod kuće. Mi, pripadnici posljednje generacije, imali smo sreću da smo se tu rodili, jer mladosti koja će nas slijediti više nema.