– Olivera Balašević, od kako joj je preminuo suprug, skoro se nikako ne oglašava u domaćim medijima. Posvetila se porodici, a prije svega se puno više druži sa svojim unucima. Slijedi i njena priča sa Topalkom. 

Tijekom svog profesionalnog puta, Topalko je nepokolebljivo odbijao nemoralne prijedloge, nepokolebljivo se držeći svojih etičkih vrijednosti. On je dosljedno zadržao svoj stav, ne pod utjecajem političkih manevara i različit od većine, budući da mu je uvijek prioritet bilo slijeđenje vlastitih instinkata i bavljenje aktivnostima koje mu donose osobno zadovoljstvo. Njegova nepokolebljiva predanost čistoći umjetnosti i vlastiti moralni kompas spriječili su ga da ikada ugrozi svoja načela radi financijske dobiti. Uronjen u spokoj svog broda, bilo da peca ili se brine za svoju zemlju, on pronalazi najveću radost, što je dokaz njegove duboke veze s prirodom.

Te su vrijednosti bile vidljive čak i tijekom njegova angažmana u reality showu “Farma”, gdje je dragovoljno prihvatio muku poljoprivrednog rada. Unatoč čestoj pojavi neugodnih poteškoća koje su proizašle iz njegovog stava, Topalok je ostao autentičan svom karakteru.

Posljednjih mjeseci pojavila su se nagađanja da su ga primijetili pojedinci na utjecajnim položajima u vladi, što bi moglo dovesti do smanjenja njegova obima posla. U emisiji “Pričaonica” koju vodi Sanja Ćulibrk, Topalko je otvoreno govorio o svojim odnosima s Oljom i Đoletom Balašević. Ističe se jedna prilika kada je Olivera Balašević pozvala Topalka da im se pridruži na kavi u Novom Sadu, što je on objeručke prihvatio. Njihov susret bio je vrtlog osjećaja i neočekivanih trenutaka, posebno kada je Đole Balašević, nakon povratka iz trgovine,

Topalku otkrio da mu namjerava pokloniti pjesmu. Balaševićeva obitelj također je stala uz Topalka u njegovoj potrazi za umijećem, otišavši toliko daleko da je organizirala prigodu na kojoj je Topalko trebao izvesti državnu himnu bez glazbene pratnje. U zamjenu za to dobio je pjesmu od talentiranog Đoleta. Tijekom svog profesionalnog puta Topalko se susretao s brojnim ponudama, od pristojnih do manje poželjnih, no upravo će mu ova ponuda zauvijek ostati urezana u sjećanje.

BONUS TEKST:

Limun, član obitelji Rutaceae, citrusno je voće koje potječe iz stabla limuna, zimzelenog stabla. Poznat po svom izrazito trpkom okusu i osnažujućoj aromi, limun nalazi široku primjenu u kulinarstvu, medicinskim praksama, kozmetičkim proizvodima i primjeni u kućanstvu, zahvaljujući svojim bezbrojnim prednostima.

  • Prepuno mnoštva svojstava koja poboljšavaju zdravlje, ovo posebno voće može se pohvaliti obiljem vitamina C, antioksidansa i raznih drugih esencijalnih nutrijenata. Imunološki sustav dobiva značajan poticaj od prisutnosti vitamina C, dok se održavanje zdravog tena i promicanje optimalnog rada srca također pripisuju ovom vitalnom hranjivom sastojku. Osim toga, limun je fantastičan izvor vitamina A, B, E i K, kao i niza minerala uključujući kalij, kalcij, magnezij i željezo. U kulinarstvu se limun često koristi za poboljšanje okusa jela i stvaranje okrepljujućih napitaka poput limunade i čaja od limuna.

Osim toga, njegov sok služi kao prirodni konzervans za razna jela i pića. Nadalje, limun se koristi u kućanstvima zbog svojih iznimnih sposobnosti čišćenja. Sok od limuna može učinkovito dezinficirati različite površine u kuhinji i kupaonici, učinkovito eliminirajući sve neželjene mirise i revitalizirajući cijeli prostor. Limunov sok ima dvostruku svrhu, jer se ne koristi samo u kozmetičke svrhe, već posjeduje i antibakterijska i adstringentna svojstva. Ovaj svestrani sastojak nalazi svoj put u maske za lice i tretmane za kosu, prenoseći svoje blagotvorne učinke. Osim toga, ima sposobnost posvjetljivanja kože i kose.

Limun se već dugo koristi u medicini kao holističko rješenje za ublažavanje tegoba grlobolje, kašlja i prehlade. Nadalje, koristi se za poboljšanje probave i pročišćavanje tijela kroz detoksikaciju. Sa svojim brojnim blagodatima za zdravlje i dobrobit, limun je svestrano voće koje svoju primjenu nalazi u kuhanju, medicini, kozmetici i kućanstvu, što ga čini vrijednim dodatkom u raznim aspektima života.