– Od kako je objavila da je obolila od tumora, Kejt Midltoun se nije nikako oglašavala u domaćim medijima. Jednostavno, krenula je odmah sa procesom liječenja a svi jako dobro znamo da se tumor mora liječiti jako dugo vremena liječiti. 

Tijekom posjeta plaži Fistral, princ, kojeg se obično naziva vojvodom od Cornwalla, dobio je uznemirujuće vijesti. Mirror je izvijestio da Kate Middleton i njezini rođaci trenutno oplakuju odlazak drage obiteljske poznanice, čiji je potomak stekao široko priznanje kao poznata tenisačica. Kako javljaju britanski mediji, Tony Henman, otac bivšeg britanskog tenisača Tima Henmana, preminuo je u petak u 84. godini. Tony Henman imao je blizak odnos s Kateinom obitelji, točnije s njezinim roditeljima Carole i Michaelom. Zapravo, Tony i njegova supruga Jane bili su počasni gosti na vjenčanju princa Williama i Kate u Westminsterskoj opatiji 2011. godine.

Tijekom godina, Middletonovi, uključujući Kate i njezinu sestru Pippu, stekli su priznanje za svoju strast prema tenisu i svoju dosljednu prisutnost na SW19. U Wimbledonu su Kateini roditelji sklopili prijateljstvo s Timom, bivšim odvjetnikom i njegovom suprugom, što je rezultiralo brojnim viđenjima dviju obitelji zajedno. Tijekom Kateinih nedavnih pojavljivanja na cijenjenom teniskom turniru, često je viđena kako sjedi uz Tima, značajnog četverostrukog polufinalista All-England cluba. Tijekom emitiranja dokumentarca ‘Our Wimbledon’ 2017. godine, Kate je podijelila nevjerojatnu anegdotu o očevoj umiješanosti u određeni incident. Nakon dijagnoze raka, Kate Middleton primila je uznemirujuću vijest koja ju je duboko pogodila.

U intervjuu s voditeljicom Sue Barker otkrila je da je njezin otac teško održavao pribranost u društvu cijenjenog bivšeg britanskog tenisača Tima. Dok smo otac i ja prolazili pored Tima Henmana i promatrali Samprasa u akciji, moj otac je neočekivano razmijenio ledene pozdrave s Peteom. Susret me potpuno zbunio”, ispričala je. Catherine Elizabeth Middleton, istaknuta članica britanske kraljevske obitelji, rođena je 9. siječnja 1982. u Berkshireu u Engleskoj. Njezin suprug, princ William, vojvoda od Cambridgea, trebao bi preuzima prijestolje Ujedinjenog Kraljevstva i 15 drugih nacija Commonwealtha, čime joj je dodijeljena titula kraljice.

Trenutno je cijenjena vojvotkinja od Cambridgea, iako je poznatija kao Kate , neobično područje u blizini Newburyja u Berkshireu, Engleska. Nakon što je diplomirala povijest umjetnosti na cijenjenom Sveučilištu St Andrews u Škotskoj, njezini su se putevi sreli s Williamom 2001. Objava njihovih zaruka došla je u studenom 2010. Njihovi potomci, odnosno princ George, princeza Charlotte i princ Louis, trenutno drže treće, četvrto i peto mjesto u britanskom prijestolju. Kate, koja potječe iz privilegiranog okruženja, odgojena je u imućnoj obitelji koja je živjela u višim slojevima društva.

Među troje potomaka Michaela Middletona i Carole, ona je najstariji brat ili sestra. Preko očeve loze, njezina obitelj ima značajne veze s britanskom aristokracijom, što im je omogućilo da imaju koristi od dugogodišnjeg fonda koji su osnovali. Njezina mlađa sestra zove se Pippa, dok joj se brat zove James. Dok je princ, koji se također naziva i vojvoda od Cornwalla, krenuo prema plaži Fistral, primio je nesretnu vijest o smrti bliskog obiteljskog prijatelja. Zanimljivo, njegov brat Harry, s kojim je u zategnutim odnosima, slučajno se u to vrijeme zatekao u Londonu na Invictus igrama.