– O Tamari i Aleksandru Vučiću se jako puno zna na profesionalnom i poslovnom nivou, međutim, njih dvoje kao što je i normalno svoj privatni život drže jako daleko od očiju javnosti. Mi vam danas tako donosimo priču o domu predsjednika i prve dame Srbije.

Tamara Vučić je svojim filantropskim zalaganjem i predanošću promicanju Srbije u svjetskim razmjerima postala istaknuta ličnost. Unatoč njezinoj slavi, još uvijek postoje aspekti njezine životne priče koji su većini nepoznati. Malo je poznato da je Tamara isprva nastavila karijeru u novinarstvu, gdje je stekla afirmaciju kao popularna televizijska ličnost. Nedavno je krenula na put uspomena podijelivši naslovnicu starog časopisa na Instagramu, što ju je navelo da razmisli o prolasku vremena i tome kako ostajemo nepromijenjeni. Tamara Vučić, trenutno posvećena humanitarnom radu, nepokolebljiva je zagovornica djece. Njezin značajan doprinos međunarodnim odnosima i zaštiti prava djece zaslužuje priznanje.

Značajna prekretnica na njenom humanitarnom putu bilo je ponovno otvaranje Doma za nezbrinutu djecu “Dragutin Filipović Jusa” na Vračaru, kojem je prisustvovala i Emine Erdogan. Nakon ovog događaja, Tamara se svim srcem posvetila djeci, obasipajući ih darovima. Tek nakon što je njezina emotivna veza s predsjednikom Srbije dospjela u javnost, stekla je veliku popularnost. Od tada je postao žarište medijskog izvještavanja u cijeloj regiji. Tamara aktivno sudjeluje u dijeljenju svojih iskustava sa suprugama drugih lidera iz raznih zemalja, dajući pozitivan doprinos razvoju i jačanju međunarodne suradnje.

  • U pothvatu pod nazivom “Ukras svijeta” krenula je u misiju osnivanja Centra za rani razvoj i inkluziju djece, čime je označila početak svojih nastojanja. Tamara Vučić, prva dama Srbije, rođena je kao Tamara Đukanović 1981. godine u Loznici. Unatoč tome što ima istaknutu poziciju, odlučila je svoj osobni život skrivati ​​od javnosti.

O njoj se malo zna, osim njezine 42 godine i braka s Aleksandrom Vučićem 2013. Kao sadašnjoj prvoj dami Srbije, njezina primarna koncentracija leži u humanitarnim aktivnostima. Njezina predanost ovim ciljevima je opipljiva, posebno u pogledu dobrobiti djece i značaja ranog odrastanja.

Tamara je predvodila pokretanje Centra za rani razvoj i inkluziju djece “Ukras sveta”. Glavni cilj centra je pružiti obiteljima izvanrednu pomoć u području rane identifikacije, intervencije i suvremenih terapijskih intervencija. Kao dokaz njene posvećenosti, humanitarna organizacija “Nađi Raul” iz Niša dodijelila joj je Plaketu mira.

Zadržavši autentičnost u ponašanju i izgledu, ostala je vjerna sebi i usred velikih transformacija koje su pratile njenu ulogu prve dame Srbije. Unatoč svom impresivnom obrazovanju i uspješnom profesionalnom putu, danas je uglavnom priznata kao odana Vukanova majka i supruga cijenjenog srpskog vođe. Njezina besprijekorna povijest služi kao izvor motivacije za brojne ambiciozne mlade žene.

Tamara, koja trenutačno radi u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Srbije, 2017. godine rodila je sina Vukana. Izvještaji srbijanskih medija ističu aktivnu uključenost Srbije u humanitarne napore od 2010. godine, a Tamara često posjećuje razne humanitarne događaje. U početku je zadržala suzdržaniju prisutnost u srpskim društvenim krugovima tijekom prvog mandata svog supruga. No, posljednjih godina postupno se sve više angažirala u tim krugovima.

Tamara Vučić i njezin partner doživjeli su veliki gubitak 2014. godine, jer je njihovo nerođeno dijete preminulo samo nekoliko dana prije očekivanog dolaska. Prva dama javno se osvrnula na ovaj potresni incident, podijelivši njihovu bol sa svijetom. U krugu doma Tamare Vučić ljubav i toplina prožimaju svaki kutak i pretvaraju ga u spokojno utočište u kojem vlada njezin sin Vukan.

U prostranoj i svijetloj obiteljskoj kući stvara se dominantan ugođaj bogatom upotrebom svijetlih tonova. Tamara, prva dama kuće, s velikim je ponosom uredila svoj omiljeni kutak u stanu i često dijeli svoje viđenje na osobnom Instagram profilu.

  • Tamarina posljednja objava na društvenim mrežama otkriva zapanjujuću dnevnu sobu ukrašenu pomno odabranim bijelim namještajem, izvrsnim ukrasima i delikatnim cvjetnim aranžmanima. Elegancija i sofisticiranost koju utjelovljuje Tamara, kao prva dama nacije, besprijekorno se zrcale u njenom prebivalištu. Kuhinja, također ukrašena bijelim nijansama, služi kao cijenjeni prostor u kojem se Tamara i njezin sin često zbližavaju tijekom kvalitetnog vremena. Kako se bliži sezona godišnjih odmora, rezidencija se pretvara u još očaravajuće utočište, dok prva dama i predsjednik Srbije nastoje stvoriti zaista čarobno iskustvo za svog sina. Dom Tamare Vučić odiše dahom dostojanstva i profinjenosti koji savršeno sažima esencija prve dame, a bijeli tonovi prevladavaju iu kuhinji u kojoj njeguje dragocjene trenutke sa sinom.