Za one koji traže obilan urod aromatičnih i pozamašnih jagoda, počastite ih ovim izuzetnim dodatkom. Samo pola žlice tijekom faze cvatnje rezultirat će neviđenim obiljem plodova. Formulacija ovog dodatka je ekspeditivna i isplativa.

Kako prenosi radiosarajevo.ba, važno je zapamtiti da kada jagode počnu razvijati cvjetove, potrebno im je obilje hranjivih tvari kako bi dale kvalitetan plod. Tijekom razdoblja cvatnje postaje imperativ osigurati potrebnu prihranu jer same hranjive tvari dostupne u tlu možda neće biti dovoljne za njihove potrebe u ovoj fazi.

Potrebne komponente su sljedeće:

Za stvaranje snažnog gnojiva za biljke jednostavno pomiješajte 1/2 žlice kalijevog humata s kantom od 10 litara napunjenom vodom. Vrijedno je napomenuti da kalijev humat, oblik huminske kiseline dobiven iz prirodnih izvora, služi kao učinkovito biljno gnojivo.

Koje zadatke morate izvršiti?

Pola žlice kalijevog humata pomiješajte s kantom napunjenom vodom. Temeljito miješajte sastojke u trajanju od jedne minute, osiguravajući da se kalijev humat potpuno integrira s vodom i upije njezinu vlagu.

Nanesite ovo gnojivo ispod svakog grma jagode kako biste doživjeli najobilniju žetvu koju ste ikada vidjeli.

BONUS TEKST

  • Apiterapija, ključna komponenta prirodne medicine, obuhvaća korištenje pčelinjih proizvoda za liječenje specifičnih zdravstvenih stanja, kao i njihovo uključivanje u svakodnevnu prehranu za promicanje dobrobiti i prevenciju bolesti kod ljudi i životinja. Primjena pčelinjih proizvoda u apiterapiji nadilazi oralnu konzumaciju i uključuje lokalizirane tretmane, kao što su lokalna uporaba meda za pomoć u zacjeljivanju rana koje sporo zacjeljuju, otopine propolisa za suzbijanje gljivičnih infekcija na stopalima i herpesa, terapijska primjena pčelinji otrov za reumatske bolesti i uključivanje matične mliječi u kreme protiv starenja, među ostalim primjerima.

Bitno je naglasiti da pčelinjim proizvodima organizam ne može odoljeti, za razliku od sintetičkih proizvoda. Kompleksan sastav i sinergijski učinci pčelinjih proizvoda čine ih neprocjenjivim u očuvanju zdravlja i liječenju raznih bolesti. Popularnost pripravaka koji sadrže med, pelud, propolis i matičnu mliječ sve je veća zbog njihovog blagotvornog djelovanja na organizam.

  • Učinkovitost meda kao ljekovite tvari ovisi o kalibru meda i specifičnom biljnom izvoru iz kojeg potječe. Zbog svog osebujnog sastava, med posjeduje vrijedna antimikrobna i antioksidativna svojstva. Štoviše, med služi kao visoko probavljiva hrana koja trenutno nadoknađuje osiromašene razine energije, dok njegova produljena konzumacija pridonosi poboljšanoj fizičkoj izdržljivosti i mentalnoj ravnoteži. Sirovi med i propolis sadrže fitonutrijente koji su pokazali potencijal u prevenciji razvoja raka. Nadalje, kombinirani utjecaj flavonoida prisutnih u medu, propolisu i peludi, kada se koriste zajedno s drugim lijekovima, značajno utječe na prevenciju i liječenje tumora.

Dokazano je da redoviti unos meda povećava prisutnost korisnih antioksidansa u krvotoku, koji imaju antibakterijska svojstva.

Tradicionalni lijekovi odavno su prepoznali ljekovita svojstva meda u ublažavanju simptoma gripe i prehlade. Opsežna istraživanja su uvjerljivo pokazala da med služi kao optimalni prirodni zaslađivač za osobe s dijabetesom tipa 2 i povišenim razinama kolesterola.

  • Ljekovita svojstva meda su višestruka, jer ne samo da pospješuje apsorpciju i učinkovitost lijekova, već i pročišćava organizam eliminirajući štetne tvari. Njegove terapeutske prednosti proširuju se na liječenje različitih stanja, uključujući gastritis, čir na želucu i crijevne infekcije, kao i regulaciju lučenja želučane kiseline i detoksikaciju jetre. Med se također koristi u liječenju ginekoloških problema, ublažavanju jutarnjih mučnina i liječenju respiratornih bolesti kao što su kronični bronhitis, bronhijalna astma, rinitis, alergijski rinitis, faringitis, sinusitis i laringitis. Nadalje, pomaže kod anoreksije ili gubitka apetita, normalizira rad crijeva, ublažava zatvor i pomaže kod hemoroida.