Majkama je krajnje nezamislivo prihvatiti stvarnost da njihovi odrasli potomci nemaju želju za odnosom s njima. Ovaj fenomen često počinje iznenada, bez vidljivog razloga, ponekad izazvan jednom pogrešno izgovorenom riječi. Sanja tu otuđenost pripisuje svom nasljeđu – vjeruje da se njezina djeca osjećaju neugodno zbog njezinog bosanskohercegovačkog porijekla.

U Sanjinom životu sa suprugom nisu cvjetale ruže. Unutar granica svog braka, na svijet su donijeli troje djece, što je nju izložilo nužnoj i nepotrebnoj patnji. Nedvojbeno je da nijedna žena ne bi smjela podnijeti verbalni napad pijane osobe usmjeren prema sebi i svom potomku. Nažalost, njezino odricanje nije dalo željeni ishod, jer njena sada odrasla djeca ne prepoznaju i ne vrednuju njezin doprinos.

Iako oni posjeduju obilje posjeda i privilegija, čini se da sam ja zanemaren i zaboravljen.

Majka, koja je podnijela ogromnu bol i patnju dok je odgajala svoje troje djece, ponosno se osvrće na njihov uspjeh unatoč izazovima s kojima su se suočavali. Alkoholizam njezina muža dodao je dodatni sloj poteškoća, zahtijevajući od nje da prizove nadljudsku snagu kako bi osigurala da njezinoj djeci ništa ne nedostaje. Ipak, danas su sva trojica postigla veliki uspjeh.

U svim aspektima svog života djeca su postigla uspjeh i zauzimaju ugledne pozicije. Međutim, kao majka, osjeća se krajnje odbačenom od njih. Izražava nevjericu da više ne igra nikakvu značajnu ulogu u njihovim životima, čak ni kao najdraža figura, “mama”.

Nasuprot tome, prema meni se odnose s takvim prezirom, kao da sam najniži oblik smeća. To me duboko ranjava i muči, jer nisam siguran koji je točan uzrok njihovog intenzivnog neprijateljstva prema meni. Sigurna sam samo u to da sam dala sve od sebe da udovoljim njihovim potrebama i željama”, kaže ova potresena majka.

Prema riječima svjedokinje, kada je ostavljena majka uptala zašto su je djeca napustila nakon što joj je dala sve dok je njihov otac bio izjedan od alkohola i bijesa, naišla je na zapanjujući odgovor. “Dali su do znanja da me se srame! Iako sam im dala život i odgajala ih, ja nisam Njemica kao njihov otac, ja sam Bosanka. To je jedini razlog njihovog napuštanja”, jada se majka koja sada nalazi se lišena svake radosti.

BONUS TEKST

Med i kurkuma su moćna alternativa tradicionalnim lijekovima za niz bolesti, uključujući blage prehlade i grlobolju. Njihova antimikrobna i protuupalna svojstva čine ih vrlo učinkovitima u alternativnoj medicini. Kombinacija ova dva sastojka naširoko se koristi za ublažavanje i liječenje raznih zdravstvenih problema, uključujući probavne probleme, prehladu, gripu, posjekotine, rane i brojna kožna oboljenja.

Ne šalimo se kada vam kažemo da su kurkuma i med prirodni lijek za širok spektar zdravstvenih problema. Ova dva sastojka intenzivno se koriste u ajurvedskoj, indijskoj i kineskoj medicini bezbrojnim stoljećima.

U nastavku članka otkrijte razloge blagotvornosti kombinacije kurkume i meda na zdravlje. Dodatno donosimo recept za “zlatni med”, mješavinu kurkume i meda, kao i recept za ljekoviti napitak koji pomaže u ublažavanju kašlja i jačanju imuniteta.

Kroz povijest, indijski začini služili su dvostrukoj svrsi i kao kulinarski užici i kao moćni ljekoviti lijekovi. Kurkuma je posebno izdržala test vremena kao prirodni iscjelitelj, nudeći olakšanje za širok raspon bolesti. U području Ayurvede, kurkuma je cijenjena zbog svoje sposobnosti vraćanja ravnoteže u vata, pitta i kapha doshe, dok također ima pozitivan učinak na krv (rasa) i krvožilni sustav (rakta dhatus).

Kurkumin, aktivna komponenta koja se nalazi u kurkumi, ključ je za otkrivanje njezinih mnoštva ljekovitih prednosti. Sa svojim antivirusnim, antikancerogenim i protuupalnim svojstvima, kurkuma postaje snažan saveznik u promicanju cjelokupnog zdravlja. Djelujući kao antioksidans, kurkumin ne samo da se bori protiv štetnih slobodnih radikala, već također poboljšava kognitivne funkcije svojim protuupalnim i lipofilnim djelovanjem.

Kurkuma, član obitelji đumbira, ističe se kao najmoćnija prirodna protuupalna tvar na planetu. Njegova izvanredna svojstva nadilaze smanjenje upale, budući da je također hvaljen kao prirodni antibiotik. Učinkovitost kurkume u liječenju kožnih bolesti poput dermatitisa i psorijaze, kao i u borbi protiv gljivičnih infekcija, posebice kandide, dobro je dokumentirana. Nadalje, uvjerljiva istraživanja pokazuju da kurkuma ima sposobnost usporavanja procesa starenja.

U drevnim civilizacijama Egipta, Grčke i Rima, med je odavno prepoznat kao moćan lijek za razne bolesti. Njegova ljekovita svojstva, uključujući snažno antimikrobno, protuupalno i antioksidativno djelovanje, iskorištena su u borbi protiv brojnih bolesti.

Med posjeduje inherentna antimikrobna svojstva koja se mogu boriti protiv bakterija, virusa i gljivica, što ga čini moćnim lijekom za razne virusne i bakterijske infekcije, uključujući prehladu i kašalj.

Med posjeduje blagotvorna svojstva koja se bore protiv upala i ublažavaju bolove u tijelu, što ga čini potencijalnom opcijom liječenja raznih upalnih bolesti poput artritisa i ekcema. Prisutnost antioksidansa u medu pridonosi njegovoj sposobnosti borbe protiv raka i bolesti povezanih sa starenjem. Zbog svojih opsežnih ljekovitih svojstava, med se od davnina koristi kao lijek protiv kašlja, prehlade i niza virusnih i bakterijskih infekcija.

Kombinacijom kurkume i meda njihova ljekovitost se pojačava. Tijelo može učinkovitije apsorbirati kurkumin kada se ova dva sastojka konzumiraju zajedno, zahvaljujući prirodnim šećerima koji se nalaze u medu. Ova snažna kombinacija ne samo da smanjuje upalu i jača imunitet, već također pruža olakšanje od boli i potiče zdravu kožu.