Unatoč tome što je jedan od najuspješnijih glazbenika u svojoj zemlji, Relja Popović (34) dugo je šutio o svom privatnom životu, zbog čega su neki nagađali da namjerno skriva svoje albansko podrijetlo. Partner Nikolije Jovanović samo je jednom odlučio javno podijeliti svoje obiteljsko podrijetlo i odrastanje, otkrivši prošlost koja je bila daleko od lake i jednostavne.

Relja je sa mnom podijelio razgovor koji je vodio s mamom na sprovodu, gdje se mučio da utvrdi kome je bilo gore: njihovom prijatelju koji je ostao bez oca sa 14-15 godina ili sebi koji je ostao bez oca u dan i pol biti rođen. Pitanje tko doživljava više boli i kada postaje lakše nositi se s gubitkom voljene osobe ostaje nevjerojatno izazovno odgovoriti.

Godinama se šuška o Reljinom roditeljstvu, čija je majka poznata i zanosna balerina Zoja Begoli. Iako se vjerovalo da je Reljin otac Faruk Begoli, cijenjeni glumac i profesor glume, nije bilo tako. Zapravo, Reljin biološki otac je Srđan Popović, bivši sportski novinar.

Relja je 2021. jasno dao do znanja da je tvrdnja da mu je Faruk Begoli otac potpuno lažna. Ovu neistinu lako je razotkriti činjenicom da se Relja preziva isto kao i majka i otac, pa je vrlo malo vjerojatno da je Popović. Nadalje, bilo je pokušaja stvaranja narativa koji sugerira da Relja prikriva svoje albansko podrijetlo. No, čak i da je Relja Albanac ili bilo koje druge sredine, čvrsto je tvrdio da nikada ne bi skrivao svoje porijeklo. Iskazao je jednaku ljubav prema svim narodima i pojedincima dobrog srca, zanemarujući one koji pokazuju negativnost.

U emisiji “Balkanskom ulicom” Popović je otkrio da je njegov otac, sportski novinar, najveći dio karijere posvetio uglednim novinama “Večernje novosti”, gdje je radio i njegov stric, brat njegove majke. Popović je rado spominjao da je njegov otac bio strastveni navijač Partizana.

Relja se prisjeća posljednje večeri očeve egzistencije koju je proveo u društvu sportaša Partizana. Ta je tradicija opstala, jer i sada Relja održava vezu s ekipom. Sport i Partizan ostavili su neizbrisiv trag u životu njegova oca, a slučajno je Relja diplomirao novinarstvo, smjer koji mu je omogućio da iskoristi svoju strast prema pisanju i nesvjesno se poveže s očevim nasljeđem. Neobičnom igrom sudbine, njihovi su se putovi ukrstili na način koji je bio i smislen i neopipljiv.

Relja Popović rođen je 2. kolovoza 1989. u Beogradu, talentirani je srpski glumac i pjevač. Prethodno je bio član glazbene grupe Elite Units prije nego što je započeo uspješnu solo karijeru. Popović je 2009. dobio prestižnu nagradu Srce Sarajeva za izvanrednu izvedbu u filmu “Obični ljudi”. Nakon raspada grupe Elitni Odredi 22. ožujka 2015., Popović je 11. travnja 2015. objavio zadivljujući spot za svoju pjesmu “Beograd Još Živi” koji je znalački izradio Damir Handanović. Popović je diplomirao na Fakultetu za medije i komunikacije, a trenutno je na studiju na Fakultetu dramskih umjetnosti.

Rođen 2. kolovoza 1989. u Beogradu, Popović dolazi iz obitelji duboko ukorijenjene u umjetnost. Njegova majka Zoja Begola bila je poznata primabalerina Narodnog pozorišta, dok mu je otac Srđan Popović preminuo kada je imao samo dvije godine. Odgajan od strane majke, Popović se u mladosti suočio s nedaćama kada je ranjen u pucnjavi prije završetka srednje škole. Nije ga pokolebao, diplomirao je na Fakultetu za medije i komunikacije prije nego što je nastavio svoju strast prema glumi na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu.