Kada Jelena Karleuša napravi rijetku odluku da izađe u noć, svi pogledi su odmah privučeni u nju. Nemoguće je ne biti očaran njezinom prisutnošću, pogotovo kad je tako dobrog raspoloženja. Sinoć je ne samo besprijekorno predstavila svoju liniju, već je i hipnotizirala sve svojim primamljivim kompletom od čipke.

Jelena je bez muke plijenila pozornost na okupljanju uz večeru, odjenuvši zadivljujući komplet koji se sastojao od elegantnih crnih gaćica, topa ukrašenog složenom čipkom i ukrasa s vintage “Chanel” ogrlicom i narukvicama cijenjenih brendova “Cartier” i “Van Cleef & Arpels ,” što je iznosilo skromnu sumu od 28.000 eura. Nakon što je uživala u izvrsnom sushiju u renomiranom restoranu u Beton hali, JK se nastavila opuštati i očarati sve prisutne zavodljivim plesom uz taktove grčkih hitova među kojima je i kultna pjesma Zdravka Čolića “Glavo luda”.

Po završetku ranojutarnjeg veselja, Jelena je odlučila da se slika ne samo na parkingu već i ispred vile koja se nalazi na Dedinju, što je izazvalo brojne seizmičke poremećaje u glavnom gradu.

Rođena 17. kolovoza 1978., Jelena Karleuša Tošić poznata je srpska pjevačica prepoznata po svojim odvažnim umjetničkim nastojanjima i stalnoj evoluciji svoje javne ličnosti, što joj je priskrbilo široko priznanje i utjecaj. Uz svoje zadivljujuće nastupe, Karleuša je popriličnu medijsku pažnju privukla svojim otvorenim stavovima i povremenim upletanjem u sporne situacije.

Budući da je uspoređuju s Madonnom i Lady Gagom, Karleuša je od njemačkog časopisa Fokus dodijelila titulu “Madone Balkana”, a časopis V usporedio ju je s Lady Gagom. Osim toga, Karleuša se odlikuje i time što je najpopularnija Srpkinja na platformama društvenih medija, koja se može pohvaliti sa nevjerojatnih dva milijuna pratitelja na Instagramu.

Rođena 17. kolovoza 1978. u Beogradu, SFR Jugoslavija, Jelena Karleuša je svoje formativne godine provela u novobeogradskom naselju Fontana. Njezina majka Divna Karleuša bila je ugledna voditeljica Radio Beograda, dok je njezin otac Dragan, umirovljeni kapetan MUP-a Srbije, odigrao ključnu ulogu u istraživanju poznatog masakra na Kosovu 1999. godine i sudjelovao u u operaciji Sablja 2003. godine. Karleuša je završila Zemunsku gimnaziju, gdje je pohađala i glazbenu školu i aktivno sudjelovala u zboru.

Izražavajući želju da postane pjevačica sa svojih šesnaest godina, Karleuša se suočila s financijskim preprekama u realizaciji svog albuma prvijenca. Nažalost, majka je nije mogla financijski uzdržavati zbog inflacije u zemlji i sveukupnih ekonomskih izazova. No, uz pomoć pjevačice Dragane Mirković, Karleuša je 1995. godine uspjela izdati svoju prvu ploču pod nazivom Ogledalce pod diskos. Ovaj album prvijenac postigao je značajan komercijalni uspjeh, prodan u preko 100.000 primjeraka u Jugoslaviji. Kako je karijera napredovala, Karleuša je nastavila izdavati još pet turbo-folk ploča, ali se svjesno trudila zadržati imidž isključivo pop glazbene umjetnice.

Karleušin glazbeni put započeo je u veljači 2004. godine kada je sudjelovala na glazbenom festivalu Beovizija u nadi da će pjesmom “Moli me” osigurati mjesto Srbije i Crne Gore na Eurosongu. Nažalost, nije se uspjela kvalificirati. No, taj je neuspjeh nije pokolebao pa je potpisala ugovor za snimanje za Citi Records i izdala svoj album “Magija” u veljači sljedeće godine.

U veljači 2008. Karleuša je napravila značajnu prekretnicu u svojoj karijeri izdavanjem svog dosad najuspješnijeg albuma “JK Revolution”. Unatoč kritikama javnosti zbog kontroverznog curenja glavnog singla “Tihi ubica” (Tihi ubojica), što je izazvalo sumnje u njezine glasovne sposobnosti, album je stekao ogromnu popularnost.

U ožujku 2009. Karleuša je gostovala u reality showu Big Brother. Kasnije te godine proširila je svoje umjetničke napore lansiranjem vlastite linije odjeće pod nazivom JK Vear.

U svibnju 2010. Karleuša je pokazala svoje umjetničko umijeće i osvojila publiku od 15.000 ljudi u beogradskoj Areni svojim showom Sve o Divi. Svojim vizualno zapanjujućim izgledom, provokativnim stilom i očaravajućom koreografijom pokazala je svoje jedinstvene estetske vještine. Izazvavši val kontroverzi, iste je godine napisala kolumnu za dnevni list Kurir, zadirući u sjecište politike i glazbene scene. Izdavanje njenog desetog albuma, Diva, 11. lipnja 2012., označilo je značajan odmak od njezinih prethodnih pop-folk ploča, zaradivši mu oznaku “pod utjecajem elektropopa”. Ovaj glazbeni odlazak pokazao se kao komercijalni trijumf, osvojivši publiku.

Jedan od njezinih istaknutih nastupa, Viva la Diva Show, održan je u Beogradu na Ušću u lipnju 2013., privukavši impresivnu publiku od 40.000 vjernih obožavatelja. Međutim, nakon ovog koncerta izazvala je salvu negativne medijske pažnje, prvenstveno usmjerene na stvarne brojke posjećenosti. Zbog toga je Karleuša ostala bez ugovora o snimanju, a navodno je i zabrana RTV Pink zbog nesuglasica s vlasnikom i direktorom Željkom Mitrovićem. Shrvana takvim okolnostima, Karleuša je izjavila da se povlači iz javnog života tražeći utjehu i predah.