Poznato je da je renomirani bosanskohercegovački pjevač Dino Merlin skladao pjesmu “Beograd” za Cecu Ražnatović, što je općepoznata činjenica u cijeloj estradi. No, tijekom nedavne estrade, Ceca je neočekivano iznijela dosad nepoznate detalje o njihovoj suradnji, što je publiku ugodno iznenadilo.

Imao sam tu sreću da mi se pružila izuzetna prilika da imam personaliziranu skladbu renomiranog glazbenika Dine Merlina pod nazivom “Zaboravi”. Ova jedinstvena suradnja nastala je slučajnom vezom s mojim bivšim partnerom, koji se s njime osobno poznavao.

U sjećanju mi ​​ostaje urezano sjećanje na naš susret u švicarskom hotelu, svaka riječ koju smo podijelili. Prilikom tog susreta Dino Merlin me je upoznao sa zadivljujućom pjesmom “Zaboravi” i odmah sam ostala očarana njenom ljepotom. U trenutku ranjivosti, povjerio mi se, izrazivši žaljenje što su ga okolnosti spriječile da snimi duet. Međutim, čvrsto je vjerovao da moj glas posjeduje izrazitu emociju potrebnu da udahne život pjesmi. Ovaj nezaboravni susret je uspomena koju Ceca čuva.

Trenutak kada mi je to otkrio bio je doista nevjerojatan, posebno s obzirom na moju mladost u to vrijeme, jer sam imao samo 20 godina. Iako je riječ o duetu, odlučio sam da pjesmu “Beograd” uvrstim u svoju kolekciju pjesama. Donio sam pjesmu Marini Tucaković i Aleksandri Radulović Futi u Beograd, ali nažalost nije imala odjeka kod njih. Izrazili su divljenje “Zaboravi”, ali “Beograd” nije pogodio.

Bez obzira na sve rezerve, na kraju sam odlučio da se pjesma “Beograd” nađe na mom albumu “Fatalna ljubav”. Tijekom cijelog procesa Oliver Mandić pružao je nepokolebljivu potporu, ne pokazujući nimalo oklijevanja u svojim postupcima. Stihovi pjesme zaronili su u mučna sjećanja, iskrenu molbu mom voljenom gradu Beogradu: “Zagrli me…”. Blisko surađujući, skladali smo glazbu i napisali tekstove, što je rezultiralo bezvremenskim hitom. Ova je priča ukorijenjena u stvarnosti, i dok je Merlin možda zaboravio na to, ja sigurno nisam. Toga je postala svjesna i Ceca koja je izrazila žaljenje zbog propuštene prilike da ponovno surađuje s Dinom Merlinom.

Nakon dosta vremena, imao sam sreću ponovno se povezati s Merlinom početkom 2000-ih. Namjera nam je bila da ponovno surađujemo, ali je nakon toga, nažalost, naše dopisivanje prekinuto. U okviru naše rasprave, sa zadovoljstvom smo se prisjećali i razmijenili lijepa sjećanja.

Fascinantno je primijetiti da mi je Dino ukazao potpuno povjerenje kada su u pitanju sve pjesme. Ipak, kada je došlo vrijeme da ih pustim, oklijevao sam odlučiti se i službeno potpisati s njim. Ne može se poreći da su te pjesme proizvod njegove vlastite kreativnosti. Tih dana emocije su bile na snazi ​​i čvrsto sam odlučila da Merlinu neću komplicirati stvari. Moj glavni prioritet bio je zaštititi ga od bilo kakvih mogućih posljedica i osigurati mu mir.

Naša voljena balkanska superzvijezda, Svetlana Ceca Ražnatović, na ovaj je svijet otišla 16. lipnja 1973. godine u šarmantnom gradiću Žitorađu kraj Prokuplja. Bilo je to u dobi od devet godina kada je svojom prisutnošću uljepšala lokalno vjenčanje i hipnotizirala sve prisutne svojim jedinstvenim vokalnim talentom, koji će uskoro postati njezin zaštitni znak. I dan danas Ceca Ražnatović je bez premca sjajna zvijezda Balkana.