Početkom devedesetih Adel Norijega osvojila je srca mnogih kao omiljena meksička glumica. Njezini nezaboravni nastupi krasili su ekrane u renomiranim serijama kao što su “Pravo na ljubav”, “Izvor”, “Prava ljubav”, “Marija Isabela” i brojnim drugim.

U dobi od 12 godina Adelein izvanredan talent privukao je pozornost agenta dok je s majkom šetala trgovačkim centrom. Taj ju je susret potaknuo u glamurozno carstvo mode i ubrzo doveo do njezine glumačke karijere. Neometano je prelazila iz jedne kazališne uloge u drugu, no njezino pojavljivanje u televizijskoj seriji doista ju je katapultiralo do međunarodne slave. Meksička serija, u kojoj je tumačila glavni lik, značajno se razlikovala od njezina prijašnjeg rada. U ovoj posebnoj ulozi utjelovila je buntovnu mladu osobu koja se suočila sa surovom realnošću droge i prostitucije. Ovaj je prikaz imao veliko značenje u Meksiku, zemlji koja se bori s sveprisutnim kriminalom.

Na vrhuncu njezine slave kružila su nagađanja o njezinoj ljubavnoj vezi s Carlosom Salinasom, bivšim predsjednikom Meksika. Prema tim glasinama, navodno je s njim dobila sina, a kasnije i blizance. Ipak, i Adel i bivši predsjednik odlučili su se ne osvrnuti se na ove tvrdnje niti ih opovrgnuti.

Prošlo je 13 godina otkako je ova glumica napravila potpuni odmak od industrije zabave i javnog života. Iznenadni nestanak bacio je veo enigme na njeno ime. Kako piše Srbija Danas, uprkos postojanju više naloga na Instagramu i Facebooku koji nose njeno ime, glumičin trenutni izgled i boravište ostaju nepoznati javnosti.

BIOGRAFIJA

Rođena 24. listopada 1969. u Ciudad de Méxicu u Meksiku, Adela Noriega doživjela je gubitak oca, ostavljajući je na brigu majci, uz dvije godine stariju sestru Reynu i mlađeg brata Alejandra.

Tijekom tinejdžerskih godina debitirala je u telenoveli Juana Iris, a pojavila se i u emisiji Chacun Chacun. Nakon toga 1987. godine sudjelovala je u telenoveli Quinceañera, a nedugo nakon toga pridružila se glumačkoj ekipi telenovele Yesenia. Nakon uspjeha ovih telenovela, odvažila se u Sjedinjene Države kako bi glumila u telenoveli Guadalupe. Godine 1995. otputovala je u Kolumbiju i dobila ulogu u telenoveli María Bonita. Tijekom godina koje su uslijedile preuzela je mnoštvo značajnih likova u telenovelama.

BONUS TEKST

Službeno priznat kao ljekovita biljka prije više od 5000 godina, češnjak se ističe kao jedna od najranijih poznatih biljaka s ljekovitim svojstvima. U sadašnjoj eri znanstvenog napretka, shvatili smo razloge koji stoje iza njegovog cijenjenog statusa. Češnjak se može pohvaliti impresivnim nutritivnim profilom, a njegove sjemenke sadrže obilje bitnih komponenti kao što su voda, proteini, masti, ugljikohidrati, vlakna i minerali. Među tim mineralima su natrij, kalij, magnezij, kalcij, fosfor, sumpor i željezo.

Češnjak sadrži niz esencijalnih vitamina, uključujući karoten, vitamin E, B1, B2, B3 i vitamin C, koji doprinose njegovim ukupnim zdravstvenim prednostima. Naime, njegov primarni ljekoviti spoj, alicin, djeluje kao biljni antibiotik.

Češnjak se može saditi ili u jesen ili početkom proljeća. Postoje različiti načini uživanja u češnjaku, bilo da je nasjeckan, kao sok ili čaj, kao namaz, svjež ili u obliku kapsula. Svima nam je poznat poseban miris češnjaka, iako to možda nije naš omiljeni miris. Međutim, to je primarni nedostatak češnjaka. Srećom, u ljekarnama se mogu kupiti pripravci od češnjaka koji donekle pomažu u ublažavanju ovog problema.

Za optimalne rezultate predlažemo korištenje svježe pripremljenog češnjaka, po mogućnosti napravljenog kod kuće. Kako biste ublažili njegov jak miris, možete ga upariti s peršinom, metvicom, mažuranom ili majčinom dušicom. Ovdje je zbirka raznih ljekovitih dobrobiti povezanih s češnjakom.