Nekoć su Melanie Griffith i Antonio Banderas slovili za iznimno glamurozan i dugovječan par u carstvu Hollywooda. Unatoč tome, njihov zajednički put bio je prožet burnim prekidima, koji su naposljetku kulminirali njihovim razdvajanjem 2014. godine, nakon gotovo dvadeset godina braka.

Godine 1989., na dodjeli Oscara, Antonio i Melanie imali su prvi susret. Antonija je odmah privukla Melanijina gracioznost i privlačnost. Međutim, Melanie je bila zatečena njegovom smjelošću i odbila je njegove romantične geste.

Bez njihovog znanja, sudbina je planirala da ih ponovno spoji tijekom produkcije filma “Two Much” 1995. godine. Ovaj neočekivani susret potaknuo je plamen koji će zauvijek promijeniti putanju njihovih života. Unatoč njihovom bračnom statusu, neosporna kemija između njih tjerala ih je da plove zamršenom mrežom njihove cvjetajuće ljubavi usred svojih već postojećih obveza.

Od samog početka njihova se veza suočila s intenzivnim ispitivanjem zbog Melanieine burne povijesti, koja je uključivala dokumentiranu aferu s glumcem Donom Johnsonom. Unatoč tome, Antoniov rastući utjecaj u Hollywoodu i Melaniein nepokolebljiv status među elitom učvrstili su njihovu poziciju snažnog dvojca u svijetu zabave. Kako je njihova profesionalna suradnja cvjetala, svjetla pozornosti često su se preusmjeravala na njihove privatne živote, što je dovelo do beskonačnih nagađanja u tabloidima o stanju njihove veze.

Tijekom intervjua, Melanie i Antonio otvoreno su razgovarali o zamršenoj prirodi svoje bračne zajednice, prepoznajući uspone i padove s kojima su se susreli kao par. Iako su doživjeli trenutke sreće i solidarnosti, također su se borili s inherentnim poteškoćama održavanja veze u očima javnosti. Melanie je posebno izrazila osjećaj stagnacije koji je na kraju odigrao ulogu u njihovom izboru da se raziđu.

Tijekom rasprave 2016. godine, Melanie Griffith otvoreno je izrazila svoja promišljanja o kraju svoje veze s Antoniom, pokazujući spremnost da prizna vlastiti doprinos njihovom razdvajanju. Iskreno je priznala da se osjeća “zarobljeno” i prepoznala svoju ulogu u raspadu njihova braka. Nije to bila stvar nevjere ili bilo kakvog nedjela, pojasnila je, već osjećaj lutanja i nedostatka povjerenja u vlastiti život. Odlučna spriječiti da se povijest ponovi, s uvjerenjem je izjavila: “Odbijam dopustiti da se ponovi.” Njezina čvrsta odluka da uživa u životu i slijedi svoje želje bila je odlučna: “Posvećena sam prigrljavanju užitaka života i životu pod vlastitim uvjetima.”

Iako je Griffith priznala da su njezini osobni izazovi odigrali značajnu ulogu u raspadu njihove veze, suptilno je sugerirala nekoliko mjeseci kasnije da je njezina novootkrivena romansa s Banderasom možda dodatno opteretila njezin život. Tijekom svog pojavljivanja na Inicijativi za zdravlje mozga žena 2017., dotakla se utjecaja propisanih lijekova protiv epilepsije i načina na koji je to promijenilo njezinu situaciju.

“Zaista je nevjerojatno da nisam doživio napad, a nešto od tog ozdravljenja pripisujem svom nedavnom razvodu. Možda zvuči iznenađujuće, ali iskreno vjerujem da je ublažio moj stres i donio mi osjećaj smirenosti.”

Nakon toga, Griffith je na svom Instagramu dala dodatno objašnjenje, pojasnivši da je njezina prethodna izjava bila šala te da ona i Banderas nastavljaju imati pozitivan odnos. Htjela je naglasiti da za bilo kakve probleme ne smatra odgovornim ni Antonija ni njihov brak. “Gajim duboku naklonost prema njemu i to se nikada neće promijeniti”, rekla je.

Unatoč složenosti koja okružuje njihovu rastavu, Melanie želi naglasiti da između nje i Antonija nema zle volje jer je njezin primarni fokus na brizi o sebi.

Brojni mediji raspisali su se o glumčevoj nevjeri, navodeći da je utjehu aktivno tražio u izvanbračnim vezama. Zanimljivo, glumac trenutno uživa u romantičnoj vezi s dva desetljeća mlađom osobom.