Nakon detaljne analize mobilnog telefona majke Danke Ilić, otkriveno je da su izbrisane poruke i pozivi, kako dan prije, tako i na dan nestanka malene Danka. Nezvanični izvještaji sugerišu da je majka namjerno brisala ove podatke. Inspektori za visokotehnološki kriminal potvrdili su da su poruke i pozivi izbrisani sa telefona, ali se napominje da i dalje ostaju u bazi podataka.

Zanimljivo je da je majka tri puta slikala sliku djetetovog lika, svaki put iz različite perspektive, prije nestanka Danke Ilić.

Ivana, majka Danke Ilić, trenutno je na saslušanju u policijskoj stanici Bor u vezi sa okolnostima nestanka njene kćerke. Policija revnosno provjerava svaku informaciju u vezi sa nestankom Danke, a područje pretražuju spasioci uz pomoć pasa.

Ekipa Sektora za vanredne situacije MUP-a stigla je sinoć u Banjsko Polje kako bi izvršila detaljan pretres okoline u kojoj je Danka nestala. Također, ekipa iz Beograda i Novog Sada posvećena je spasavanju iz ruševina.

Na mjestu događaja primijećena su dva kamiona parkirana ispred stambenog objekta iz kojeg je nestala djevojčica, te dva policijska automobila beogradskih registarskih oznaka.

Važno je napomenuti da su sve navedene informacije nezvanične, te jasne potvrde za sada još nema.