Ako planirate otići na more tijekom 7. ili 8. mjeseca, sada je pravi trenutak da se upustite u dijetalni pothvat. Međutim, ključno je biti oprezan i izbjegavati žuriti s procesom. Brojni pojedinci pokušavaju skinuti neželjene kilograme u ograničenom vremenskom roku, što je pothvat koji je na kraju neizvodljiv.

Strategija mršavljenja poznata kao Kačamak dijeta nudi intrigantnu perspektivu, usredotočenu na ugradnju palente kao temeljne komponente, nadopunjenu nizom prehrambenih dodataka. Dopustite mi da dam pregled rasporeda obroka za četiri dana trajanja ove dijete: tijekom prvog dana vaš doručak, ručak i večera sastojat će se od 400 g pripremljene palente koju ćete rasporediti u više porcija koje ćete konzumirati u intervalima tijekom dana.

Za dodatni nalet energije i povećanje potrošnje vlakana, uključite niz povrća poput krastavaca, rajčica i jabuka u svoje dnevne obroke. Ključno je održavati pravilnu hidrataciju unosom 2 litre vode tijekom dana. Sljedeći dan nastavite s identičnim doručkom, ručkom i večerom od prethodnog dana.

Za održavanje optimalne hidratacije ključno je unositi dodatne 2 litre vode. Trećeg dana priuštite si zasitan obrok koji se sastoji od 400 g palente. Obrok obogatite salatom od 300 g zelene salate, 200 g svježeg kupusa, 2 mrkve, malo soka od limuna i žličice maslinovog ulja. Osigurajte odgovarajuću hidrataciju konzumiranjem 2 litre vode i 3 šalice nezaslađenog zelenog čaja.

Do četvrtog dana primijetit ćete ponavljanje jelovnika za doručak, ručak i večeru od prethodnog dana. Važno je naglasiti da je palenta koja se poslužuje na ovaj dan pripremljena bez dodavanja mlijeka, šećera ili maslaca kako bi se smanjio unos kalorija. Primarni cilj ovog plana prehrane je opskrbiti vaše tijelo složenim ugljikohidratima i vlaknima, a oboje imaju ključnu ulogu u poticanju osjećaja sitosti i podržavanju dobrog funkcioniranja probavnog sustava.

Kako biste zadržali kontrolu nad potrošnjom kalorija, potrebno je iz jela izbaciti visokokalorične dodatke poput punomasnog sira, vrhnja i slanine. Vrijedno je spomenuti da, iako ova dijeta može biti korisna za kratko razdoblje detoksikacije i pomlađivanja, uvijek se preporučuje konzultirati se s nutricionistom ili liječnikom prije nego započnete bilo koji novi režim prehrane, osobito ako imate bilo kakva zdravstvena stanja ili ste trenutno podvrgnuti specijalizirani tretmani.

Kako bi se dugoročno postiglo optimalno zdravlje i opća dobrobit, ključno je prihvatiti dobro zaokružen plan prehrane koji uključuje raznolik raspon namirnica bogatih hranjivim tvarima. Kada je u pitanju ugošćavanje gostiju u Jugoslaviji je postojao specifičan skup običaja i tradicije. U sklopu tog protokola u pravilu se poklanjala boca vinjaka ili šljivovice, kilogram šećera u kockama i 100 do 200 grama mljevene kave, uzimajući u obzir imovinsko stanje posjetitelja. Osim toga, za djecu su osigurane čokoladice, iako odraslima nisu podijeljene čokolade.

U doba Titovog vodstva u SFRJ, plavo-ružičaste pakirane čokolade hrvatske tvornice “Zvečevo” stekle su veliku popularnost. Ove su čokolade imale poseban značaj za one koji su odrasli u Jugoslaviji, jer su bile omiljeno dječije poslastice i neizostavni dio okupljanja i slavlja. Proizvodnja ovih kultnih čokolada, sa slikama dječaka i djevojčica na omotima, datira iz 1957. U početku su pakiranja prikazivala ilustracije, ali 1988. prave fotografije djece zamijenile su ilustracije, dodajući autentičan štih.

  • Debi ovo dvoje mladih na fotografijama izazvao je značajan interes i pobudio znatiželju javnosti. Biti istaknut na čokoladama koje se prodaju u zemlji s populacijom od 22 milijuna nije mala stvar, zbog čega mnogi nagađaju o njihovim identitetima i vezama. Neki su sugerirali da bi mogli biti potomci bogatog pojedinca ili visokog dužnosnika koji su se morali povezivati ​​s čokoladom. Godinama kasnije društvenim mrežama počela je kružiti fotografija Maria i Dubravke Pešun, djece Boška Pešuna, renomiranog osječkog slikara i grafičara koji je radio za Saponiju Osijek i Zvečevo design. Ova posebna fotografija prikazuje stvarnu djecu koja su se pojavila na naslovnici uz ilustracije Bracea i Sece. Sjećate li se Seke s naslovnice? Pa, ona je jedno od djece na fotografiji i dopustite mi da vas obavijestim gdje je danas. Iako Buraka nisam imao priliku osobno upoznati, on mi se prije godinu-dvije javio na Facebooku i od tada smo u kontaktu.
    Prije deset godina Tea Agbaba, prava Seka boje kakaovca, otkrila je svoj osobni narativ za Radio Sarajevo. Tada je zapanjujuće shvatila da je ona svijetlokosa mlada žena koja krasi ambalažu svoje drage čokolade. Tea je kćerka cijenjenog novinara Gradimira Agbabe.

Prepričavajući priču, podijelila je okolnosti koje su dovele do toga da se njezina fotografija nađe na omotu čokolade. Bio je to tipičan dan kada je nevino vjerovala da vrtić traži djecu koja će kušati ove divne čokolade. Bez njezinog znanja, nesvjesno je postala predmetom njihove pažnje.

Tea je otkrila da se vijest o njezinom odabiru za odabranicu odmah proširila i svi su to doživjeli kao veliku priliku. Tea je svoj odabir pripisala svojoj radosnoj naravi, koju su njezina braća i sestre oduvijek primjećivali zbog njezinih kerubinskih obraza – karakteristike koju još uvijek posjeduje. Osvrćući se na svoju novu titulu, Tea se duhovito osvrnula na svoju nisku građu, potvrdivši kako je uistinu “malena”. Osim toga, podijelila je zabavnu anegdotu o svojoj prvotnoj zbunjenosti u vezi s postojanjem “brata” od čokoladice po imenu Dan Babić, zbog čega je ostala u nedoumici zašto bi joj nepoznati dječak odjednom postao brat ili sestra kad već ima tri brata.