Objavljeno je saopštenje povodom nominacije Ane Ivanović za prijem u cenjenu Kuću slavnih Newporta 2024. Nakon detaljne evaluacije stručne komisije i demokratskog procesa glasanja, otkriveni su rezultati.

Tokom ove godine, uzvišena teniska zvijezda susrela se sa nizom strašnih protivnika koji potiču iz raznih krajeva svijeta. Među ovim takmičarima bili su istaknuti Flavija Peneta, italijanska igračica velikog umeća, Karlos Moja iz Španije, Kara Blek koja je ponosno predstavljala Zimbabve, Leander Paes iz Indije i Danijel Nestor, kanadski atletičar.

Po drugi put su Ivanovićeva izuzetna dostignuća zanemarena jer joj je odbijen ulazak u Kuću slavnih. Uprkos tome što je obezbedio impresivno drugo mesto u glasanju navijača, aspiracije renomiranog tenisera da se pridruži cenjenoj instituciji su na kraju propale.

Činjenica da glasovi navijača zauzimaju samo dva posto ukupne težine je značajna, jer objašnjava zašto on nije u mogućnosti da osigura još jedno mjesto u ovoj visoko cijenjenoj ustanovi. Naime, Kuća slavnih nedavno je prihvatila cijenjene pojedince poput Leandera Paesa, bivšeg najboljeg igrača u dublu, Vijaya Amritraja i uglednog novinara i autora Richarda Evansa.