Po dolasku novorođenčeta u kliniku u Los Anđelesu, Verica Šerifović, Marijina majka, istupila je kako bi prenela svoje emocije novopečene bake.

Preplavljena neizmjernom srećom, Verica je oduševljeno izjavila: “Nikad prije u životu nisam osjetila takvu silnu radost! Uzrok mog neviđenog ushićenja? Dugo očekivani dolazak mog voljenog unuka! Iako trenutno živim u Sjedinjenim Državama, ja sam moram da zadržim bilo kakve dodatne pojedinosti. Ipak, moje srce puca od ponosa, i jednostavno ne mogu da obuzdam svoju bujnost. Žudim da ceo svet učestvuje u mom radu!

Put koji je prošla Marija Šerifović, od želje za djetetom do samog trenutka porođaja, bio je naporan i dug. Bez obzira na to, njena odlučna čežnja za iskustvom majčinstva ju je tjerala naprijed, osnažujući je da savlada svaku prepreku koja joj je stajala na putu.

Nakon što je u prošlosti prošla kroz proces vađenja jajne ćelije i formiranja embrija, prošla je niz genetskih testova koji su na kraju rezultirali rođenjem Maria. Na pitanje o značaju očinske figure u životu djeteta i značaju njegovog identiteta, Marija odgovara:

Zbog obavezujućeg ugovora o povjerljivosti, ne mogu vam otkriti sve pojedinosti. Ipak, budite sigurni da će Mario biti u potpunosti obaviješten u odgovarajućem trenutku.