– Za danas imamo i četvri razvod braka na domaćoj estradi u ovoj godini. Nakon Miloša i Jelisavete, Dragane Tonija i Harisa i Meline sada je i Dženan Lončarević odlučio da se razvede od supruge sa kojom je bio u braku skoro 15 godina, a do sada javnost uopšte nije znala za nju.

Dženan Lončarević je na rođendan svoje supruge u februaru 2024. godine donio iznenađujuću odluku da podnese zahtjev za razvod nakon 25 godina zvaničnog braka. Tokom svoje 18-godišnje karijere u centru pažnje, Dženan je svoju ženu uvijek skrivao od pogleda javnosti, nikada nije otkrio njeno ime. Međutim, Samira, njegova supruga, konačno je prekinula šutnju i podijelila šokantno i srceparajuće otkriće. Ona je potvrdila da Dženan godinama živi dvostrukim životom, održavajući vezu sa drugom ženom za koju je vjerovala da mu je koleginica.

“Sve što tražim je da se po ovom pitanju pravilno poštuje zakon, bez ikakvih dodatnih zahtjeva. Vrijedi napomenuti da sam na sudskoj funkciji kao šef kriminalističke službe, što mi daje opširno znanje o postupku. Moja jedina molba je da se daju prioriteti predmetima koji su mi dodijeljeni, s posebnim naglaskom na one hitne prirode, bilo da su ovi predmeti zakazani za sutra, prekosutra ili čak za mjesec dana, sve dok je proces usklađen. sa pravnim protokolima Bitno je napomenuti da se i on i njegov pravni tim aktivno zalažu za ubrzano rješavanje”, rekla je Samira.

  • Primarno pitanje o kojem se radi vrti se oko vlasništva nad imovinom, što je za mene postalo goruća briga nakon 25 godina braka. Uočio sam da postoje pokušaji da me deložiraju iz našeg zajedničkog stanovanja. Iako sam sklon da odmah potpišem papire za razvod, prepreka je u imovinskom pitanju. Čini se da je sva imovina stečena tokom našeg braka upisana na ime njegove majke. Štaviše, nedavno je kupio stan u Beogradu, ali na ime druge žene, verovatno da bi me sprečio da dobijem bilo kakav deo. To je, zaista, srž problema, što je istakla Dženanova zakonita supruga, koja je slučajno majka njihova dva sina.

Iako tvrdi da se ne brine za svoju dobrobit, njena bojazan je usmjerena na dobrobit djece.

Ova žena ističe da je suočena sa problemom koji je primorava da se bavi novinarima, situaciju koju bi obično izbjegavala. Ona se nalazi u poziciji u kojoj nema druge opcije. Stan u kojem trenutno žive je u zajedničkom vlasništvu njenog supruga i njegovog brata, ali zbog raspodjele imovine tokom njihovog 25-godišnjeg braka, ona posjeduje samo četvrtinu imovine. Sve ostalo što je njen muž stekao prenosilo je na tuđa imena, ostavljajući je bez ičega. Njen jedini fokus sada je da se bori za dobrobit svoje djece, koja su ostala bez vlastite imovine.

„Lično sam finansijski stabilna sa svojom platom, ali moja briga je da izdržavam svoju djecu i sada i u budućnosti. Ako bi se nešto desilo, brinem za njihovo dobro i kako će se snaći. Njegov odnos sa djecom je prilično pozitivan. Imaju jaku vezu i djeca gaje duboku naklonost prema njemu. Posjećuje ih svakih 15 dana i provodi vrijeme s njima. Tokom njegovih poseta Prijepolju, obojica smo u istoj kući, ali ne komuniciramo. Naš odnos je narušen. Naši advokati vode svu komunikaciju između nas, a nismo razgovarali od prošlog ljeta. U februaru su mi uručeni papiri za razvod braka“, zaključila je Samira Lončarević.

Poruke upućene Dženanu Lončareviću i dalje ostaju bez odgovora ili se ne prihvataju.

Samira Lončarević, žena koja je četvrt veka bila u braku sa Dženanom Lončarevićem, sada je predstavljena javnosti nakon 18 godina u centru pažnje, tokom kojih je oko 15 godina proveo sa drugom ženom u Beogradu.

Lončarević je uspešno uspeo da svoju suprugu drži skrivenom u značajnom vremenskom periodu, tačnije, skoro dve pune godine, koje su trajale i godinama i decenijama.

Nakon otkrića, postalo je očigledno da u gradu Prijepolju, mestu njenog stanovanja, uživa ogromno poštovanje i uvažavanje. U svojoj ulozi u Osnovnom sudu, Samira je odgovorna za nadzor nad radom kaznene službe.

Jučer, 14. aprila, Samira je javno objavila svoju odluku o razvodu, te iznijela svoje konkretne zahtjeve od Dženana, koji aktivno radi na ubrzanju postupka.

  • “Moj jedini zahtjev je da se poštuje zakon u cijelom ovom procesu. Ne tražim nikakav poseban tretman, jer sam jednostavno službenik suda koji nadgleda krivičnu kancelariju i dobro poznaje procedure. Sve što tražim je da su predmeti koji su mi dodijeljeni prioritet, posebno ako zahtijevaju hitnu pažnju, bilo da je to zakazano za sutra, prekosutra, pa čak i za mjesec dana, sve dok je to u skladu sa zakonskim okvirom“, naglasila je.