U borbi protiv hemoroida dva ključna elementa imaju značajan utjecaj: promjene u prehrani i davanje prioriteta zdravlju probavnog sustava. Soda bikarbona pokazala je svoju učinkovitost kod brojnih ljudi. Hemoroidi se često nazivaju proširenim venama koje se pojavljuju na donjem dijelu debelog crijeva.

Hemoroidalna bolest, stanje koje pogađa značajan dio populacije, nastaje zbog upale i proširenja vena. Kada se hemoroidi minimalno povećaju i ne krvare ili strše, pojedinci mogu doživjeti samo blage simptome. Međutim, ako se hemoroidi prošire izvan analnog kanala, simptomi se mogu pojačati.

Tijekom početne faze, ti se mali čvorići mogu pojaviti tijekom pražnjenja crijeva ili kao posljedica fizičkog napora. U kasnijoj fazi hemoroidi se obično spontano povlače. Međutim, ako potraju, pojedinci će ih možda trebati ručno uvući ili potražiti liječnički savjet za moguću kiruršku intervenciju.

  • Kirurgija je jedino rješenje kada hemoroidi uznapreduju u četvrtu fazu i postanu nesmanjivi. Kako bi se ublažilo napredovanje ovog stanja, preporučljivo je dati prioritet prevenciji i ranom liječenju. Soda bikarbona može se pokazati korisnom u ovom pothvatu. Naše svakodnevne navike, koje karakteriziraju dugotrajno sjedenje, neadekvatna tjelesna aktivnost i nezdrav izbor prehrane, igraju ključnu ulogu u razvoju hemoroida. Štoviše, višak kilograma i nezdrava praksa odgađanja pražnjenja crijeva dodatno pogoršavaju situaciju. Česti napadi zatvora ili prisutnost tvrde stolice rezultiraju naporom tijekom defekacije, što dovodi do povećanja i iritacije hemoroida.

Dva su ključna elementa koja imaju značajnu težinu: promjena osobne potrošnje hrane i očuvanje cjelokupnog zdravlja probavnog sustava. Nebrojeni ljudi otkrili su djelotvornost sode bikarbone u ublažavanju zatvora. Kako bi riješili ovaj problem, odrasli mogu konzumirati otopinu koja se sastoji od 10 grama sode bikarbone otopljene u osvježavajućoj čaši vode nakon obroka.

U slučaju da zatvor potraje dulje od tjedan dana, nužno je konzultirati se s liječnikom. Soda bikarbona se pokazala kao neprocjenjiv sastojak u rješavanju problema u vezi sa zatvorom i hemoroidima, posebno kada se koristi u umirujućoj kupki.

Za stvaranje kupke s terapeutskim svojstvima, početni korak uključuje otapanje tri žlice sode bikarbone u litri tople vode. Ovu otopinu zatim možete uliti u lavor ili na dno kade. Uronite u ovu revitalizirajuću smjesu dok ne postigne nižu temperaturu, obično unutar vremenskog okvira od deset do dvadeset minuta. Nakon toga, očistite područje toplom vodom i nježno nanesite neutralnu kremu za bebe na cijelo zahvaćeno područje.

BONUS TEKST

Od davnina su ljekovita svojstva češnjaka prepoznata kao učinkovit prirodni lijek u borbi protiv virusa i prehlada. Osobito ga je važno uvrstiti u svoju svakodnevicu tijekom zimskih mjeseci kada vladaju virusne infekcije.

Opće je poznato da se naš imunološki sustav oslanja na sposobnost tijela da se obrani od utjecaja vanjskih elemenata kako bi se zaštitio od bolesti. Češnjak (Allium sativum) je moćan saveznik u tom pogledu. Češnjak, zeljasta biljka s podzemnom lukovicom i stabljikom visokom do jednog metra, pruža pravu zaštitu. Srećom, češnjak je u našim krajevima lako dostupan za konzumaciju tijekom cijele godine.

Opsežna znanstvena analiza potvrdila je da se češnjak sastoji od približno 200 moćnih spojeva, uglavnom koncentriranih u lukovici, iako se cvijet, stabljika i lišće također koriste u kulinarstvu. Češnjak se može pohvaliti bogatstvom esencijalnih nutrijenata, uključujući adenozin, alicin, aminokiseline, dijetalna vlakna, biljne masti, vitamin A, vitamin B1 i B2, vitamin C, željezo, enzime, vitalna ulja, jod, kalij, kalcij, selen, sumpor, i fosfora. Ovaj svestrani sastojak može se konzumirati i sirov i kuhan, a služi kao divan dodatak raznim jelima, a ujedno djeluje i kao prirodni konzervans za sprječavanje kvarenja hrane.

Stoljećima u prošlosti, Kinezi su češnjak koristili kao temelj za brojne ljekovite pripravke. Unutar naše tradicionalne prakse liječenja, češnjak ima cijenjeni status univerzalnog lijeka za mnoštvo bolesti.

  • Češnjak, svestrani sastojak, stekao je popularnost kao glavna namirnica u narodnoj kuhinji, služeći i kao jeftina opcija i kao oblik preventivne medicine. Među općom populacijom, češnjak se smatra lijekom za sve, koji ulijeva nepokolebljivo povjerenje. Tijekom povijesti, tijekom izbijanja bolesti kao što su tifus, kolera, kuga, dizenterija i gripa, češnjak se dosljedno preporučivao i koristio kao preventivno i kurativno sredstvo. Posljednjih godina razvijene su i tablete i kapsule s češnjakom za osobe koje možda ne cijene okus i miris svježeg češnjaka.