Poznata po svojoj opsežnoj zbirci melodija, Snežana Đurišić zaslužila je prestižnu titulu Kraljice narodne glazbe, čime je učvrstila svoju poziciju ikonske figure u svijetu glazbe. Iako je njezina prominencija u industriji s godinama jenjavala, privilegirani smo svjedočiti njezinom angažmanu kao pronicljivoj panelistici na cijenjenom natjecanju Zvezde Granda, gdje ona, zajedno sa svojim cijenjenim kolegama, ocjenjuje vokalne sposobnosti mladih umjetnika u usponu.

Modna zajednica i legija Instagram pratitelja Snežane Đurišić neprestano raspravljaju o njezinim odvažnim modnim odabirima. Među tim odabirima, njezin izbor čizama ističe se kao beskrajni izvor inspiracije. Ipak, za gostovanje u “Zvezdama Granda” proslavljena estradna umjetnica odlučila je da skrene iz uobičajene garderobe i odluči se za opušteniju i nekonvencionalniju kombinaciju. Tijekom svoje slavne karijere duge pet desetljeća, Snežana Đurišić, od milja zvana Snjeguljica, dosljedno je pokazivala svoj osobni stil skromnim odijevanjem, često noseći haljine do koljena s konzervativnim izrezima. Unatoč tome, svojom nedavnom transformacijom neustrašivo izaziva konvencionalne norme mode.

Odabir Snežane Đurišić, upečatljiva crna mini haljina A kroja u kombinaciji s čizmama na visoku petu, izazvao je značajnu medijsku pozornost i brojne reakcije javnosti. Dok su mnogi hvalili besprijekoran i ukusan izgled popularne pjevačice, drugi su negodovali, ocijenivši njezino predstavljanje neprimjerenim.

Kritičari su posebno ciljali na njezin odabir odjeće, kritizirajući njezinu haljinu da je prekratka i njezine čizme jer nisu uspjele naglasiti njezinu dobro zategnutu listove kako je namjeravala. Snežana je navikla na neizbježna nagađanja, glasine i pogrdne komentare koji se često pojavljuju, posebice na društvenim mrežama. Ipak, razvila je sposobnost podnošenja i zanemarivanja takve negativnosti. Najvažnije joj je da se osjeća opušteno i samouvjereno u svojim modnim odabirima, a cijeni nepokolebljivu podršku svoje partnerice dr. Vanje Milošević.

Rođena 6. lipnja 1959. godine, Snežana je svoje odrastanje provela u Vitkovcu uz roditelje Milana i Daru te mlađu sestru Mirjanu. Sa osamnaest godina 1977. godine Snežana je stupila u brak sa talentovanim harmonikašem Slobodanom Gvozdenovićem. Sljedeća godina obilježila je dolazak njihovog prvog djeteta, kćeri, a 1980. godine i rođenja sina. Snežanina životna priča, iako je rođena u Gornjem Milanovcu, nije nimalo jednostavna. Prisutnost srpskog grada Donjeg Milanovca često dovodi do netočnosti u Snežaninoj biografiji.

Snežanin otac je od malih nogu svake subote vodio u bar, gdje se neustrašivo latila mikrofona i uz Jelicu Cvetković pokazala svoje izvanredne pjevačke sposobnosti. S nepunih sedam godina ostvarila je zadivljujući trijumf na festivalu “Studio 6 daje ti priliku” zadivljujućom izvedbom pjesme Lepe Lukić “Nikad se čuča udati”, što joj je u konačnici otvorilo put da krene u svoj debitantski album. Cijenjena izdavačka kuća Diskos iz Aleksandrovca ​​1969. godine s ponosom je predstavila njen inauguralni album pod nazivom “Baki i deki/Mami i tati”. Nakon zadivljujućeg nastupa na Beogradskom proljeću 1971., Snežana je imala čast sudjelovati na obilježavanju Titovog rođendana u centru za mlade. Uz veliku gestu, Tito je osobno uputio poziv Snežani, tražeći da ona bude za njegovim stolom na svečanom rezanju torte. Zaintrigiran Snežaninim težnjama, Tito je iskoristio priliku da se raspita o njezinim budućim ambicijama.

Snežana je izrazila želju za pjevačkom karijerom i izrazila svoje frustracije zbog nedostatka glazbenih škola u Milanovcu i Kraljevu. Kao odgovor, Tito je skovao plan da Snežanin otac dobije posao u Beogradu, što je u konačnici dovelo do preseljenja cijele obitelji Đurišić. Snežana se 1977. godine udala za Slobodana Gvozdenovića, vrsnog harmonikaša, a sljedeće godine dobili su prvo dijete, kćer. Dvije godine kasnije Snežana je rodila sina.