– 3 maja se navršava puih godinu dana, od stravičnog masakra koji se desio u  Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar. Kosta Kecmanović je tog kobnog dana pobio 10 svojih drugara iz škole, kao i školskog domara, a pri tome je ranio i tri osobe. Njegov otac je u pritvoru, dok mu se majka brani sa slobode. 

Prema pisanju Republike, Vladimir Kecmanović, otac Koste Kecmanovića, koji je počinio djelo ubojstva, osim stana od 87 kvadrata na Savskom vencu, posjeduje i poslovni prostor u stambeno-poslovnoj petospratnici koja se nalazi u Srce Beograda u Gospodar Jevremovoj ulici. Osim toga, ima udio u zemljištu i zgradi na istoj adresi.

  • Prema agentima za nekretnine, zgrada ima ogromnu vrijednost i čak se smatra kulturnim spomenikom zbog svoje vrhunske lokacije u srcu Beograda u Srbiji. Smještena ispod Studentskog trga i Biološkog fakulteta, u ovoj zgradi zaposlena je Miljana Kecmanović, Vladimirova supruga.

Prema našem izvoru, zgrada se nalazi na gradskoj parceli površine 255 četvornih metara. Vladimir, zajedno sa svojom sestrom od strica i još dvije osobe, dijeli pravo korištenja ove parcele. Na drugom katu nalazi se poslovni prostor površine cca 90 četvornih metara. Unutar tog prostora Kecmanović posjeduje dvije osmine kao svoje osobno vlasništvo i iznajmljuje ga.

Miljana, docentica na Biološkom fakultetu, i Vladimir, doktor radiologije, često izražavaju zbunjenost zbog iznenadnog stjecanja golemog bogatstva Kecmanovića, jer ni sami ne mogu shvatiti kako je to moguće.

Prilično je neobično da dok je on stekao bogatstvo svojom doktorskom plaćom, ona je stekla još veće bogatstvo svojom profesorskom službom. Ovo intrigantno zapažanje objavljeno je u komentaru na portalu Republika, a vezano uz imovinu ozloglašene obitelji dječaka-monstruma.

Kako je već rečeno, Miljana Kecmanović, majka mladog nasilnika, ima tri prebivališta u Beogradu. Jedan od tih stanova je isključivo njezin, dok druga dva dijeli s bratom. Njen lični stan nalazi se na Zvezdari, a prigodno, u sklopu iste zgrade poseduje i garažu. Preostala dva stana, u kojima je suvlasnica polovine prostora, nalaze se u neposrednoj blizini njenog osnovnog prebivališta, točnije na Vračaru i Zvezdari.

U Nišu i Paraćinu Miljana i njen brat posjeduju preko 15 raznoraznih placeva, uz kuću, stan i manju poslovnu zgradu.

Kako bi zaštitila svoju imovinu i spriječila oštećenu da dobije naknadu nematerijalne štete, Miljana Kecmanović, Kostina majka, pokušala je svoju imovinu prepisati na rođake. No, intervenirao je Viši sud u Beogradu koji je obitelji Kecmanović zabranio raspolaganje imovinom do okončanja sudskog postupka. Uz građanske, protiv majke i oca nasilnika pokrenute su i kaznene prijave. Ocu, koji je od dana tragičnog događaja u pritvoru, sudi se jer je sinu pribavljao oružje i streljivo te ga učio njima rukovati. U međuvremenu, majka se suočava s optužbama zbog otkrića njezine DNK na jednom od ispaljenih metaka. Dok se pravni proces odvija, Kosta ostaje u bolnici.

Unatoč njezinim naporima, Miljanin pokušaj da sa kćerkom pobjegne iz Srbije na kraju nije uspio. Odvjetnik obitelji Kecmanović je u početnoj fazi parnice roditelja stradalih isticao da je njihova imovina procijenjena na 598.500 eura, no vještaci tvrde da tu vrijednost premašuju samo njihovi stanovi.

U slučaju da sud, u parničnom postupku koji je u tijeku s nekoliko nadolazećih predmeta, utvrdi da su Kecmanovići dužni obiteljima žrtava nadoknaditi iznos koji premašuje vrijednost njihove imovine, bit će zakonski dužni izvršiti tu isplatu kao usmjereno presudom suda.

  • Odgovoran za tragični masakr 3. svibnja prošle godine, u kojem je živote izgubilo devetero djece iz petih i sedmih razreda Osnovne škole “Vladislav Ribnikar”, te školski čuvar, otac je mladog počinitelja. . Ovaj otac posjeduje stan od 87 četvornih metara u privatnom vlasništvu, a posjeduje i vozilo mercedes. Upravo iz ovog stana, koji se nalazi na trećem spratu u blizini raskrsnice ulica Kraljice Natalije, Kneža Miloša i Masarikove, dječak je kobnog dana naoružan očevim pištoljima krenuo u ovaj stravičan čin nad prijateljima. U međuvremenu je otkriveno da je u istom stanu pripremao i Molotovljeve koktele koje je kasnije donio sa sobom.