Ravnatelja ŠC Višnjik Denisa Karlovića smijenio je zadarski gradonačelnik Branko Dukić. U lipnju ove godine u centru će se održati koncert Aleksandre Prijović.

Dukić je isprva odbio da nastupi uz slavnog pjevača, ali se kasnije predomislio i odlučio prihvatiti ponudu za koncert.

Prema Dukićevom iskazu, navodi se da je već dulje vrijeme došlo do narušavanja povjerenja između ravnatelja i mene kao gradonačelnika, što je dovelo i do ove odluke.

Primarni problem koji je u pitanju odnosi se na nedostatak dosljednosti u komunikaciji i različite prioritete unutar aktivnosti tvrtke. To nepovjerenje dodatno je pojačano tijekom razgovora o organizaciji koncerata, gdje je ravnatelj tražio moje odobrenje, unatoč tome što to nije uobičajeno za slične događaje u kojima ravnatelj uvijek ima punu ovlast odlučivanja.

Dodatno, iznošenjem netočnih informacija u javnost nanesena je šteta ugledu trgovačkog društva, ali i Grada Zadra. Ovaj incident je potvrdio da je daljnja suradnja u uvjetima međusobnog nepovjerenja nemoguća. Važno je napomenuti da su sva dosadašnja i buduća ulaganja u sportski kompleks dio dugoročnog programa razvoja sporta Grada Zadra koji se sustavno provodi kroz više gradonačelničkih mandata.

Ovaj program podrazumijeva značajna proračunska izdvajanja za izgradnju novih sportskih objekata, a ravnatelju Karloviću zahvaljujem na doprinosu u nekoliko ovih projekata.