– Ispovijest koja je postala i više nego viralna na domaćim portalima, dolazi nam iz Njemačke U cijeku priču je umiješana i jedna žena, koja je otišla tamo da radi kao frizerka, ali je upoznala njemačkog penzionera. Sa njime se našla, ljubav je bila tu, a evo šta je on njoj sve i obećao. 

“U Njemačku sam došao 2014. godine i radio sam tri mjeseca da zaradim novac da kupim džip. Imao sam brijačnicu u Bosni i onda sam je zatvorio…Došao sam raditi i služiti ljudima… .Kad sam došao jedan Kad sam otišao od kuće, rekao sam mami da mi da kartu u jednom smjeru, ali mama mi je dala kartu u jednom smjeru “Ne znaš što ćeš tamo raditi.” Možeš li se vratiti? ovdje! Hana, koja već skoro deset godina živi i radi u Njemačkoj, započela je svoju ispovijest. Sada je uspješna i dobro joj ide, ali u početku joj nije bilo lako, upozoravaju njezina biološka majka i Hanin otac, umirovljenik u Njemačkoj.

  • “Žene to znaju”, prisjeća se Hana svog prvog dolaska u Njemačku, kojeg se bojala jer nije znala jezik te je potpuno sama putovala u potragu za poslom. “Dva ili tri tjedna kasnije otišli smo u restoran i taj tip me odveo… Domaćin je bio jedan od naših momaka s Kosova i govorio je srpski… Tip nas je poslužio, sjedni i prevodi mi.

Bila sam malo uplašena i malo nervozna a čovjek je predložio da spremimo papire za vjenčanje ali pod uvjetom da ga služim dok je živ da ga djeca ne ostave doma…a onda zabrljao je i djeca su se desila Šta je bilo… Kuku, šta bi rekao meni, mojim prijateljima, svim hodžama i hadžijama, šta bi mi rekao, inače kako bih ostao u Njemačkoj… Kad sam već Imala sam 50 godina, trebala sam dobiti mirovinu, a ovaj tip me zamolio da je uzmem…”, prisjetila se Hana.

“Zhu je vidio njegovo pravo lice i rekao mi je, imam sve, nećeš požaliti ,” rekao je, “Govoreći da nisam dobio ništa, osim tog papirića, rekao mi je ovo: Oči, oči, moji interesi, tvoji interesi… Dok sam živ, on će me služiti, ja ću se udati ti, a ja ću ti dati potvrdu, dat ću ti sve što imam… Rekao sam mu da imam jedan u Bosni, a kad smo digli kredit, čovjek mi je dao 5000 dolara i rekao da idem u Bosnu vratiti, pa sam podigao kredit od 3000 dolara, a on nam je dao još jedan. “2000 dolara…”, prisjetila se Hana,

  • “Kad se udam, imam 50 godina, ne treba mi više muškarac, što da radim… neka ja to iskoristim, ako imam mirovinu, svoju majka nema nikakva prava.” Da, tata. ..Moja obitelj nije digla ruke od mene? Jesam li ga zbog ovih papira odveo u Bosnu? “, poručila je Hana s YouTube kanala Auslenderi. Priča i sudbina gastarbajtera s područja bivše Jugoslavije. “Ne ide mi, dođeš u kuću na Svalbardu, ne razumiješ jezik, ne Ne poznajem ga i isprva sam se jako bojala, imam svoju sobu i noću moram zaključavati vrata. to… Bilo mu je teško, teško je bilo svima tamo… Tražio je da odem u mesnicu i kupim nešto za pripremiti za jelo, ja nisam znao ništa…

Došao je susjed i njegova žena mi je pomogla Učiti Njegov jezik i način na koji je govorio bio je drugačiji od onih u Berlinu koji su govorili čisti njemački, sve je bilo užasno… Što je sa mnom, žao mi je”, rekla je Hana, koja je udana za osmogodišnjaka i ima troje djece, odraslog sina. Nije do njegove smrti da je od notara saznala da ima četvrtog sina koji je došao niotkuda. “Nakon što je umro, sjedili smo za stolom s njegovom djecom i rekla sam im: Recite mi, ako sam uzela nešto što nije moje, nisu mi uzeli ništa… Iako je on Ima više od 80 godina, još uvijek je aktivan i putuje s nekoliko ljudi.

“Ja nisam njegov rob. Ja mu nisam dao da se okupa. Sve sam napravio”, napravio sam doručak, ručak, večeru , okupan, izglačan, ali nakon što je umro ja sam ga prvi put okupala, a moj najveći strah uvijek su bili mrtvi… mrtvi.” Također je rekla da su je u proteklih 10 godina u nekoliko navrata prevarili poslodavac i druge blagajnice, ali ih je izvela na sud i podigla tužbu. “Čvrsto planira da se vrati u Bosnu 2025. godine jer sada ima penziju i kada će joj penzija plus Švabina biti dovoljna. “ dodala je, koja inače ima i stalni posao u Njemačkoj.