– Od kako mu je preminuo otac prije dvije godine, Nikola Rokvić se skoro u potpunosti okrenuo pravoslavlju. Malo je čak falilo i da pređe u potpunosti i da se taredi, međutim, kada je porazgovarao sa suprugom Bojanom, shvatio je da je to ipak preveliki zalogaj za njega….

Nakon što je krenuo na jednomjesečno hodočašće, pjevač Nikola Rokvić ostvario je cilj stigavši ​​do Svetog Nektarija na otoku Egini, prikupivši usput impozantan iznos od preko 31 milijun dinara. Po dolasku u samostan, Rokviću su djeca uručila medalju, što je iskazao u nedavnoj objavi na društvenim mrežama. Prema njegovom iskazu, otkriće tužne vijesti primila je značajna osoba. „Često razmišljam o emocijama koje su proživljavali naši preci po povratku s bojnog polja, trijumfirajući nad nedaćama, ali oplakujući odsutnost svojih najdražih suputnika… Žrtvovali su svoje živote…

  1. U tom sam trenutku izgovorio ove riječi, zamišljajući Kum Vladdy. Možete li shvatiti kumovu nevolju? Izašao je kao pobjednik, ispunjen radošću i uspjehom, ali opterećen dubokim gubitkom svog najbližeg prijatelja… Prešao sam cilj… Djeca su mi dala medalju.. . Moj brat, Branislav Bane Babić, napravio je posebnu medalju samo za mene! Kad mi je medalja stavljena oko vrata, zazvonila su crkvena zvona i ispunila me neizmjernom srećom.

Osjećao sam se kao da mi duša lebdi nebom Egine. U tom trenutku moja obitelj mi je priskočila u pomoć, zaštitila me od teške istine. Dok je sunce zalazilo, morali su mi priopćiti vijest…moju dušu, moje srce, mog voljenog Benjija, koji je tragično otišao na dan kad sam ja stigla. Rođen u svetom Nikoli, trebao me pratiti na putu do svetog Nikole. Oh, dušo moja, toliko si me naučila o životu. Zauvijek sam vam zahvalan na sigurnosti koju nam pružate. Riječi uvaženog patrijarha Pavla zaista su se obistinile.

Nikolay Lokovich, ispunjen uzbuđenjem, napisao je iskrenu poruku kada ste došli na ovaj svijet, izazvavši suze radosnice kod svih. Vrijedno je napomenuti da je Lokovicheva obitelj odigrala značajnu ulogu u potpori ovog putovanja, o čemu svjedoči zaklada koju je osnovao zajedno sa svojom suprugom. Ova zaklada posvećena je pomaganju siromašnoj, bolesnoj i darovitoj djeci. Cijeli srpski narod svakodnevno je pomno pratio Lokovičevo hodočašće. Na sličnoj liniji, cijenjeni glumac i producent Miloš Biković osnovao je zakladu s primarnim ciljem njegovanja i osnaživanja mladih, talentiranih pojedinaca.

Danas su se njegovi kolege okupili kako bi inaugurirali ovu zakladu, izražavajući svoju nepokolebljivu podršku. Anđela Jovanović, zračeći ljepotom u ljupkoj plavoj cvjetnoj haljini, graciozno je prednjačila, a u stopu su je pratili Miodrag Radonjić, Ivan Ivan Mihailović i režiser Miloš Avramović. U ovom konkretnom slučaju, Miloš je naglasio da su svi pojedinci koji su ga podržavali tijekom njegove karijere bili poput autostopera na njegovom putu.

  • Posebno je istaknuo nevjerojatan pothvat Nikole Rokvića koji je nevjerojatnih 31 dan pješačio prikupljajući sredstva u humanitarne svrhe. “Zaista se divim Nikolaju”, izrazio je Miloš podršku ovakvim pothvatima, posebno kada ih poduzimaju iznimni pojedinci poput Nikolaya Rockovicha. Konačni cilj je, kako je zaključio, stvaranje Zaklade Miloš Bykovic, interaktivne platforme na kojoj se dijele znanja, stječu iskustva i odvija praktičan rad pod vodstvom uglednih znanstvenika i stručnjaka iz različitih područja. Uključivanjem u ovakav pristup radu unutar Zaklade, pojedinci će imati priliku povezati se i surađivati ​​s kolegama iz različitih znanstvenih disciplina. To će im omogućiti pristup cijenjenim stručnjacima u našoj zemlji i inozemstvu.

Osim toga, imat će priliku sudjelovati na studijskim putovanjima, dobiti stipendije za školovanje, posjetiti renomirana domaća i inozemna sveučilišta te sudjelovati na značajnim znanstvenim skupovima. Za zainteresirane, sve novosti o radu Zaklade i planiranim aktivnostima mogu se pronaći na www.fondacijamilosbikovic.org te na raznim društvenim mrežama.