– U današnje vrijeme se na društvenoj mreži tik tok, može pronaći 90% beskorisnih i glupih klipova, koji nemaju veze sa zdravim mozgom. Međutim, ako ste malo uporniji, na istoj možete pronaći i nešto edukativno, baš kao što je slučaj u našem današnjemu članku.

Često, TikToker porijeklom iz Malezije pod imenom Rabiatul Adavija prenosi videozapise koji prikazuju mladu djevojku koja boluje od hipertrihoze, koja se obično naziva sindrom vukodlaka. Iako je ovo stanje neuobičajeno, ono predstavlja jedinstvene poteškoće u društvenim okruženjima zbog svog prepoznatljivog fizičkog izgleda.

Hipertrihoza je medicinsko stanje obilježeno prekomjernim rastom dlaka koji je neovisan o androgenima, što dovodi do dlaka koje su duže i deblje nego što se smatra normalnim. Pukom slučajnošću, Rabiatul je susreo djevojku u bolnici i bio očaran njezinom zadivljujućom prisutnošću. Od tog kobnog susreta redovito se sastaju, a Rabiatul stvara i dijeli video sadržaj koji je stekao ogromnu popularnost.

U nastojanju da izazove društvene norme i eliminira negativne konotacije koje okružuju hipertrihozu, tiktoker je odlučan prkositi svim tabuima povezanim s ovim medicinskim stanjem. Hipertrihoza, genetski poremećaj karakteriziran abnormalnim povećanjem dlakavosti tijela, pogađa osobe obaju spolova. Obično utječe na različita područja tijela, osobito na lice, gdje je gustu dlaku teško prikriti. Ovaj je sindrom prvi put dokumentiran u 17. stoljeću. Rabiatul je posvećen širenju svijesti o ovom poremećaju i često dijeli video snimke na kojima se pojavljuje djevojčica, uz potpuni pristanak njezinih roditelja. Kako javlja edziecko.pl, roditelji su naglasili da je njihova kći rođena s ovim stanjem.

Podijelivši svoju priču, majka djevojčice otkrila je da su medicinski stručnjaci nakon rođenja kćeri bili zbunjeni nepoznatim podrijetlom njezina stanja. Ozbiljnost situacije dodatno je naglašena kada je čak i sama medicinska sestra podlegla ogromnom šoku. Svojim hrabrim postupcima, Rabiatul i njezina obitelj pokreću razgovor i potiču bolje razumijevanje hipertrihoze, zalažući se za prihvaćanje i suosjećanje prema pojedincima koji se bore s ovim stanjem.

BONUS TEKST:

Đumbir, prirodni lijek koji se koristi stoljećima, nudi nježno i učinkovito rješenje za ublažavanje simptoma povezanih s nizom zdravstvenih problema. Ova izvanredna biljka posjeduje mnoštvo ljekovitih svojstava, uključujući protuupalno, antioksidativno, antibakterijsko i antiemetičko djelovanje. Kako biste napravili čaj od đumbira, počnite tako da izrežete komad đumbira od 2-3 cm i stavite ga u šalicu vode koja kipuće.

Pustite smjesu da se natopi otprilike 5-10 minuta, zatim procijedite čaj i dodajte malu količinu limuna i meda po želji. Ovaj čaj možete piti jednom ili dva puta dnevno. Med, snažno prirodno rješenje, nudi mnoštvo dobrobiti. Sa svojim antimikrobnim i protuupalnim svojstvima od davnina se koristi za ublažavanje kašlja, umirivanje upale grla i jačanje imunološkog sustava. Bilo da se konzumira sam ili umiješan u čajeve, toplo mlijeko ili čak toplu vodu s limunom, med je svestran lijek.

Dobivena iz cvjetnog nektara ili medne rose od marljivih pčela, ova prirodna tvar može se pohvaliti bogatim nizom vitamina, minerala, antioksidansa i drugih korisnih tvari. Njegova ljekovita svojstva učinila su ga glavnim dijelom u tradicionalnim praksama za razne svrhe. Još jedno omiljeno prirodno rješenje je ulje eukaliptusa koje je posebno učinkovito u ublažavanju simptoma prehlade i respiratornih bolesti. Udisanjem pare natopljene malom količinom ulja eukaliptusa mogu se pročistiti dišni putovi i ublažiti začepljenost nosa. Za umirujući lijek za probavne probleme razmislite o šalici osvježavajućeg čaja od metvice.

Metvica ima blagi sedativni učinak na probavni sustav, učinkovito ublažavajući tegobe uzrokovane nadutošću, plinovima i grčevima u želucu. Za pospješivanje procesa probave preporuča se nakon obroka popiti šalicu čaja od paprene metvice. Iako se prirodni lijekovi općenito smatraju sigurnima, ključno je naglasiti važnost savjetovanja sa zdravstvenim djelatnikom prije započinjanja bilo kakvog novog tretmana, osobito ako trenutno uzimate druge lijekove ili imate već postojeće zdravstvene probleme.

@rabiatuladawiyah8896

Alhamdulillah … Selesaikan amanah #fypシ #foryou #werewolfsyndrom #bayiviral #kitaprihatin

♬ 1000tahun lamanya by tulus – ॱଳ͘