Haris Džinović i njegova sada već bivša supruga Melina Džinović su u samom centru pažnje od kako se saznalo da se njih dvoje razilaze nakon dugogodišnjeg braka kao i dvoje djece koje su dobili u njemu. Poznati pjevač je u skorašnjoj izjavi naveo kako je ona ta koja je odlučila da njihovom braku dođe kraj, čime je rasvjetalao prethodnu sugestiju slavnog dizajnera da je njihova veza doživjela veliku transformaciju.

Raspad dugogodišnjeg braka Harisa i Meline, koji je karakterizirao izuzetan sklad tijekom dva desetljeća, potaknuo je nagađanja o razlozima njihovog rastanka. Prema navodima medija, na krah njihove veze mogli su utjecati vanjski čimbenici. Šuška se da je Melina bila u dugotrajnoj emocionalnoj vezi s bivšim profesionalnim nogometašem, koji je kasnije postao uspješna poduzetnica koja se upustila u profitabilne međunarodne pothvate. Nakon što su stupili u izvanbračnu zajednicu, i ona i Harris zajednički su odlučili raskinuti svoj burni brak. Melina Džinović nedavno je na svom Instagram profilu podijelila citat voditeljice Sanje Marinković, potaknuvši brojne spekulacije da je možda suptilno nagovijestila potencijalni raskid braka s Harisom.

  • Zauvijek će postojati pojedinac koji posjeduje sposobnost da ubrza ritam vašeg srca. Nedavna objava razvoda Harisa Džinovića od Meline Džinović, nekadašnje Galić, nakon 22 godine zajedničkog života, iznenadila je zbog njihovog dugogodišnjeg imidža skladnog i zadovoljnog para. U davnim sedamdesetim godinama počinje njegov put u glazbenom svijetu. Prva singl ploča s melodičnim pjesmama “Domovina” i “Želim tebe” pomno je izrađena 1975. Godine 1981. Džinović je zajedno sa svojom braćom Stevom, Brankom i Ljubomirom Pavlovićem pokrenuo inicijativu za osnivanje glazbenog ansambla Sar e Roma. . Repertoar im je pretežno bio sastavljen od romskih skladbi, a iste godine su predstavili i album prvijenac pod nazivom “…Kao Cigani”. Nakon toga su izdali još dva albuma, “Kiko, kiko” i “Ciganske pjesme”, u vremenskom rasponu od tada do 1986. godine.

Nakon toga, Haris je krenuo u solo karijeru, otisnuvši se u glazbenu industriju kao samostalni umjetnik. Njegov debi solo album pod nazivom “Ostariću, čeču znati” objavljen je 1989. godine. Uz naslovnu pjesmu na albumu su se našle zapažene pjesme poput “Sjećaš li se te noći”, “Ostavljaš me”, “Hladno je, ugrij me” i “Rano je za tugu”, između ostalih. Dvije godine kasnije, predstavio je još jedan album na kojem se nalaze pjesme poput “Poznačeš me”, “Nek bude zlasta časa”, “Dajte vina, hoću lom” i još mnogo toga. Obje ploče postigle su široku popularnost, čime je Haris Džinović stekao obožavanje publike širom bivše Jugoslavije.

Nakon početka sukoba u Bosni i Hercegovini, isprva se preselio u Austriju, a zatim u Francusku. U Parizu je vodio restoran dok se istovremeno prepuštao svojoj strasti prema glazbi. Godine 2000. razveselio je svoje vjerne obožavatelje izdavanjem svježeg albuma na kojem se nalaze pjesme “Ako možeš suzu pustiti”, “Laže mješ”, “Kako žudim za tobom”, “Nađem se u birtiji”. još jednom” i više. Haris Džinović, rođen 1951. godine u Sarajevu, potječe iz obitelji u kojoj se njegov otac Muhamed Džinović bavio inženjerstvom, a majka Hatija istakla se kao ekonomistica.

Tijekom formacije uživao je u društvu bake i djeda i razvio strast ne samo prema glazbi već i prema raznim sportovima. Dok se bavio tenisom, atletikom i skijanjem, nogomet je imao posebno mjesto u njegovom srcu i njime se počeo baviti u mladosti. U drugom razredu majka mu je poklonila harmoniku, iako je u obitelji imao još glazbeno sklonih članova, sam je naučio svirati. Po završetku srednje škole upisao se u gimnaziju gdje je otkrio svoj talent za sviranje klavira. Usklađujući vrijeme između nogometa, klavira i pritom zanemarujući učenje, često je nastupao u gimnazijskoj dvorani.