– Marinko Rokvić je preminuo prije tri godine, a na kraju ga je ugasio tumor koji je dobio na pankreasu. Cijelu javnost je iznenadila ta vijest, a u prilog tome ide i činjenica da nikada nije pričao da je blestan, i da ide na mnoge terapije….

Prije dolaska Slavice Rokvić u život pjevača Marinka Rokvića dogodila se još jedna ljubavna veza za koju se činilo da će kulminirati brakom. Naime, u tom razdoblju Marinko je bio u partnerskom odnosu s Boženom Žumbor, vizionarkom iza renomirane kozmetičke kuće “Božen kozmetiks”. Očaravajuća priča o ljubavnoj priči Marinke i Bozena odvija se u živahnom gradu Rotterdamu.

Upravo je u ovoj užurbanoj metropoli Marinko pokazao svoje izvanredne talente u jednom baru u susjedstvu, što ga je navelo da se susreće s Bozenom. Bozen, koja je potekla iz privilegiranog odgoja kao kći bogatih vlasnika krčme, bila je neodoljivo privučena Marinkom, unatoč njegovim tvrdnjama da je ravnodušan.

Dubina njezine ljubavi prema njemu bila je nepogrešiva. Njihova strastvena romansa trajala je otprilike dvije godine, a za to vrijeme Marinko se svečano zavjetovao da će oženiti Bozen, što je potvrdio pouzdani izvor iz tog vremena. Lokalna zajednica ostala je zatečena naglim prekidom njihove romantične veze, što je izazvalo efekt valova koji je utjecao na reputaciju Marinka Rokvića. Oko prekida između Marinka i Bozen pojavili su se bezbrojni narativi koji su ostavili neizbrisiv dojam na pojedince i njihove obitelji. Mogućnost buduće djece nije postojala, a ideja o pronalasku drugog emocionalnog suputnika ostala je neizgovorena stvar.

BONUS TEKST:

Tema o kojoj se radi je zadivljujuća i vitalna osobina ljudske prirode poznata kao kreativnost. Tijekom vremena, kreativnost je poslužila kao poticaj za napredak u različitim poljima kao što su inovacije, umjetnost, znanost i društvena transformacija. Unutar ovog odlomka zadubit ćemo se u različite aspekte kreativnosti, njen značaj u našem svakodnevnom postojanju i metode kojima možemo njegovati i kultivirati vlastite kreativne sposobnosti. Koncept kreativnosti vrti se oko sposobnosti stvaranja novih i jedinstvenih kreacija, bilo da se radi o idejama, konceptima, umjetničkim djelima ili strategijama rješavanja problema.

Obuhvaća proces koji uključuje spajanje različitih ideja, resursa i sposobnosti kako bi se iznjedrilo nešto što nikada prije nije viđeno ili iskuseno. Kreativnost se može manifestirati u različitim oblicima, od područja slikanja i pisanja do revolucionarnog napretka u tehnologiji i poduzetništvu. Kreativnost igra vitalnu ulogu u napretku ljudske civilizacije. Potiče našu sposobnost da pristupimo preprekama iz nekonvencionalnih kutova i zamislimo svjetliju budućnost. Oni koji posjeduju kreativan način razmišljanja katalizatori su društvene transformacije, pionari u svojim domenama i izvori motivacije za sve.

  1. Bez kreativnosti, napredak bi stao, lišen svježih koncepata, otkrića i umjetničkih izraza koji nas guraju naprijed. Poboljšanje kreativnosti može se postići nizom aktivnosti i metoda. Angažiranje u različitim oblicima umjetnosti i kulture, dokumentiranje misli i koncepata, poticanje mašte i prilagodljivosti te suradnja s kolegama kreativcima doprinose njegovom razvoju. Baš kao što prioritet dajemo našem fizičkom i mentalnom blagostanju, jednako je važno poticati naše kreativne sposobnosti, jer nas one osnažuju da vodimo živote koji su bogati smislom i zadovoljstvom.

Granice kreativnosti protežu se daleko izvan područja umjetnosti i znanstvenog istraživanja. Prožima svaki aspekt našeg postojanja, od zagonetki na radnom mjestu koje rješavamo do ležernih aktivnosti u koje se upuštamo. Svaka nova ideja, svaki inovativni recept i svi novi pothvati koje poduzimamo manifestacija su našeg kreativnog duha. Posljedično, postaje imperativ da potičemo i zagovaramo kreativnost u našim svakodnevnim rutinama, omogućujući nam da otključamo svoje najveće sposobnosti i damo značajan doprinos našim zajednicama. Istraživanje kreativnosti slično je upuštanju na zadivljujuće putovanje.

Uključuje pedantan proces istraživanja, otkrivanja i inovacije. Dok prolazimo tim putem mašte i domišljatosti, prisiljeni smo krenuti u neistražena područja ideja i gledišta. Tijekom ove ekspedicije možemo se suočiti s preprekama i poteškoćama, ali također nailazimo na bezgranične izglede i izvanredna čuda. Kroz naše kreativne potrage prolazimo kroz osobnu metamorfozu dok istovremeno pridodajemo sjaju i obilju svijeta koji nas obavija.

Zaključak Bit ljudske prirode leži u neizostavnoj kvaliteti kreativnosti, koja ima moć zapaliti, motivirati i revolucionarizirati. Naše kreativne potrage omogućuju nam da izgradimo nove stvarnosti, promijenimo gledišta i oblikujemo sudbinu koja je pred nama. Prihvatimo kreativnost kao naš kompas na životnom putovanju, potičući nas da zamislimo velike težnje i ostvarimo svoje najveće sposobnosti.