Marina Živković, renomirana pjevačica devedesetih, ogromnu popularnost stekla je svojim hitovima poput “Ajmo dan-dva”, “Pet godina”, “Sutra ću da placem” i “Lavica”. Unatoč pet snimljenih albuma, odvažno se odlučila zaključiti svoju glazbenu karijeru i krenuti potpuno drugačijim putem.

S obzirom na njezinu dugotrajnu odsutnost iz javnosti, oko nje je bilo dosta nagađanja. Nagađanja se kreću od njezine transformacije u bijelog maga i iscjelitelja do šaputanja o preobraćenju religije i novom identitetu. Uz nadaleko poznato, šuška se dodatno ime, Maha Mantra. Ipak, Marina je škrta na riječima, niti potvrđuje niti opovrgava ove navode. Godine 2018., tijekom intervjua za jednu televizijsku postaju, Marina je izrazila svoj novootkriveni interes za šamanizam i njegovu duboku vezu s dušom.Ispričala je da je i sama prihvatila ovaj duhovni put, naglašavajući važnost življenja u skladu sa svojom dušom. Na pitanje o transformaciji u bijelog čarobnjaka, Marina je potvrdila svoju predanost ovoj praksi. U nedostatku moje prisutnosti, cjelokupno moje okruženje poprima netaknutu bijelu nijansu.

Ovo je, naravno, samo šala. Unatoč mojoj osamljenosti, nastavljam jarko sjati, poput nebeskog tijela, unutar granica svog svetišta. U stanu se, kako je navela, nalazi oltar koji je vješto izradila njezina sestra Ljiljana, cijenjena praktičarka feng shuija. Pokazujući na stolac, nastavila je ilustrirati njegov značaj kao sjedišta na kojem će pojedinci koji traže terapiju pronaći utjehu, razrađujući njegove transformativne učinke. Sposobnost sagledavanja suštine pojedinaca je vještina koju posjedujem. Dovoljno je jednostavno zuriti u nečije oči i dopustiti da njihova energija teče.

Mnogi ljudi odbacuju i trivijaliziraju te stvari, ne prepoznajući da svaka riječ nosi energiju koja beskrajno dugo traje u svemiru. Nije ni čudo što se nalazimo u ovakvim stanjima, ali se nikako ne pomišljamo suzdržati od izbacivanja gluposti prema onima koji su bolesni. I onda se pitamo: “Zašto patim kad bacam kamenje na božanstvo?” Dopustite mi da vam kažem da je moj život pun i zadovoljavajući, i kao žene i kao umjetnice.

  • S prijateljicama i kolegicama surađujem u nizu salona u kojima izrađujemo organske anticelulitne kreme od prirodnih sastojaka. Ovo je objašnjenje Marina dala prije nekoliko godina. Kroz to razdoblje aktivno se bavila šamanizmom, pohađajući višestruke dodatne edukacije i stječući dodatna zvanja kako bi dodatno unaprijedila svoju stručnost.