U jezivom avgustu 2011. godine, dvoje braće i sestara iz Bora osmislili su neobičan način zabave koji je podrazumevao izigravanje vozača koji putuju novoizgrađenim autoputem Zaječar-Bor. Kako je sat otkucao ponoć, jedan od braće bi oblačio svadbenu haljinu i prilazio nesuđenim vozačima, pružajući im bidermajer buket, dok su drugi brat i sestra cijeli spektakl dokumentirali kamerom.

Nakon što su naišli na “incident” tokom vožnje, uplašeni pojedinci odmah su alarmirali vlasti, što je izazvalo medijsku pomamu koja je trajala sedmicama. Počeli su da kruže brojni narativi koji su zaokupili pažnju čak i tadašnjeg ministra policije Ivice Dačića, koji je aktivno učestvovao u potjeri za eteričnom figurom obučenom u belu venčanicu. Na kraju su počinioci uhapšeni, ali su uspjeli izbjeći pravne posljedice koristeći pravne tehničke detalje i tvrdeći da su samo stopirali, što je nekažnjeno djelo. Osim toga, ne postoje propisi koji zabranjuju stopiranje u nekonvencionalnoj odjeći, kao što je vjenčanica.

Epska priča
Podrijetlo ove neukusne šale može se pratiti do dugogodišnje lokalne legende koja već dugi niz godina kruži ovim krajevima. Legenda se vrti oko pojave sablasnih ukazanja, nalik na mlade žene okićene u svadbenom ruhu, a zamršeno je vezana za selo Koprivnica, koje se nalazi u opštini Zaječar.

U javnosti se kruže brojne priče oko ovog konkretnog slučaja, prenosi tvbest.rs. Ovi izvještaji se protežu od spekulacija da bi to ukazanje moglo biti duh mladenke koja je tragično završila u saobraćajnoj nesreći tokom svog medenog mjeseca prije pedeset godina, do narativa koji sugeriraju da je to duh mlade žene koja je nažalost sebi oduzela život nakon koju je njen verenik napustio neposredno pre njihovog venčanja.

Nakon susreta sa preminulom devojkom, muškarac po imenu M.S. doživjela duboku i trajnu transformaciju. Ova izvanredna priča zaokupila je pažnju mnogih i privukla ih u Negotin da posvjedoče snagu ove legende.

Tokom mog povratka u Negotin 1996. godine, umor me je postepeno progutao nakon nekoliko sati vožnje. Plašeći se potencijalne opasnosti da zaspim za volanom, odlučio sam da isključim radio u automobilu, eliminišući bilo kakvu smetnju od treštanja muzike ili glasa spikera koji bi mogli poremetiti moju budnost. Prisustvo guste magle na putu dodalo je još jedan sloj kompleksnosti mom vozačkom iskustvu. Odjednom, moju pažnju je zaokupila mlada žena obučena u belo koja je pokušavala da stopira pored puta. Zbunjen njenim motivima, s obzirom na nedostatak sporednih puteva u blizini, zaustavio sam svoje vozilo. Na moje zaprepašćenje, zatražila je prevoz do Negotina.

Ona je sporazumno ušla u vozilo. Stavljajući torbu i bijelu jaknu na zadnje sjedište, smjestila se pored mene, privlačeći moju pažnju. Mlada žena je posjedovala izuzetnu ljepotu, sa dugim smeđim pramenovima koji su se u gracioznim valovima spuštali niz cijela leđa. Utišao sam radio dok smo krenuli na put u Negotin, baveći se širokim spektrom tema. Predstavljajući se, otkrila je svoje porijeklo u krajiškom selu i objasnila da je njena svrha posjete bila da prijatno iznenadi svog verenika, s kojim se suzdržavala od bilo kakvog oblika komunikacije. Moram priznati da su me njeno prisustvo i naš razgovor doneli neizmernu radost. Obično se osjećam plašljivo i nelagodno u blizini žena, ali mi se činilo da je to što sam u neposrednoj blizini ove zadivljujuće osobe savršen spoj.

Po povratku u svoju rezidenciju u centru grada nakon polaska iz Negotina, na zadnjem sedištu mog auta otkrio sam njenu napuštenu belu jaknu. Činilo se da ga je nenamjerno ostavila iza sebe. Bez imalo oklijevanja, odmah sam izmijenio sve svoje planove i krenuo prema selu koje je navela kao mjesto stanovanja. Nestrpljivo sam žudio za prilikom da je još jednom vidim. Po dolasku u selo, prišao sam mještanima i raspitao se gdje se nalazi njeno prebivalište. Međutim, njihovi izrazi su poprimili neobično držanje čim sam spomenuo njeno ime. Ipak, uspeo sam lako da lociram njenu kuću i parkirao sam svoje vozilo i nastavio da pozvonim na vrata.

Kada su se vrata otvorila, oči su mi se susrele s prizorom žene izdubljenih obraza, koja je na njenom licu prenijela nepogrešiv osjećaj tuge. U tom trenutku sam shvatio da je ova žena preda mnom bila niko drugi do moja majka, njena nekada blistava lepota sada obeležena protokom vremena. Dok sam s njom dijelio svoje namjere, bujica suza je izbila iz njenih očiju.

Ona mi je eksplicitno rekla: „Pre sedam godina, sine moj, otišla je sa ovog sveta.

U to vrijeme nisam to primijetio.
Uzrok njene smrti je pitanje koje se mora riješiti. Niz incidenata koji su doveli do njene smrti dogodio se tokom našeg putovanja u Negotin prethodne noći. Tokom ovog putovanja nenamjerno je ostavila jaknu u mom vozilu. Ovaj fizički dokaz služi kao opipljiv podsjetnik na njeno prisustvo.

U trenutku kada je njen pogled sletio na jaknu, ženine suze su postale intenzivnije. Bez sumnje, to je bila njena jakna, baš ona u koju je bila umotana. Pozvala me je u svoj dom, gdje sam nastavio da ispričam cijelu priču i njoj i njenom mužu. Dok sam govorio, suze su im se nesmetano slijevale niz lica. Tragično, mlada žena s kojom sam putovao prethodne noći izgubila je život u saobraćajnoj nesreći prije sedam godina. Istina je, zaista je bila verena za nekog iz Negotina. Na kraju su me odveli do groblja, gdje je njeno ime bilo urezano u veliki spomenik od crnog mramora. Stojeći ispred njega, gotovo sam je mogao zamisliti kako mi se smiješi, baš kao što je to učinila prethodne noći u autu. M.S dijeli ovu izvanrednu priču iz carstva nezamislivog.