“Otkako smo dobili kćer, moj Erwin je postao vrijedan radnik. Uči sam i ima najbolje ocjene. “Želi što prije naći dobar posao kako bi uzdržavao svoju obitelj”, ponosno objašnjava Hrvatica Renata Juras, 43, supruga Austrijanca Erwina, 16.


Prije dva mjeseca rodila se kći para izuzetno zaljubljenog, Noémi. Podsjetimo, rukometna trenerica Renata zavela je svog mladog učenika Erwina kada je imao 13 godina te je osuđena na 22 mjeseca uvjetno zbog spolnog zlostavljanja djeteta.Erwinova majka osam je godina mlađa od njegove supruge Renate.

– Vodimo normalan bračni život. Erwin ustaje u 6 ujutro, priprema doručak i odlazi vlakom u školu. “Kod kuće sam, kuham, a poslijepodne zajedno ručamo”, rekla je Renata za njemački Bild koji ju je posjetio u njenom malom stanu u blizini Beča.

Ipak, u kupaonici se vidi razlika u godinama.Uz Erwina kremu za pubertetske pjege dostupan je i Renata puder za korekciju bora.

Tu je i fotografija njegove kćeri Noemi u Erwinovu ruksaku. Renata ima dvije kćeri iz prvog braka. Jedan je Erwinovih godina, a drugi ima 21 godinu. “One su mi i prijateljice i dadilje,” kaže Erwin, koji u slobodno vrijeme voli igrati PlayStation.Kaže da ga ne zanimaju večernji izlasci s vršnjacima. Par je uvjeren da će njihova ljubav trajati zauvijek.

Javnost je podijeljena po tom pitanju, što u svakom slučaju predstavlja kazneno djelo s Renatine strane, no ni prekršajni sud ni otpor obitelji nisu spriječili ovaj neobičan par da se zaljube i naposljetku dobiju kćer.

Čovjek se ne može ne zapitati kamo ide ovaj svijet u kojem bi Renata mogla biti majka svog ljubavnika i otac svog djeteta?