Tijekom proslave rođendana bliskoj prijateljici, Severina je u petak otkrila da se razboljela zbog čega je otkazala više nastupa. Danas radosno obilježava svoj 52. rođendan u društvu svojih dragih pratitelja.

Danas slavi 52. rođendan Severina, istaknuta ličnost naše branše. S karijerom koja se proteže preko tri desetljeća, prvi put se pojavila na sceni 1990. godine i od tada osvaja publiku svojom bezvremenskom glazbom i diskografijom koja se sastoji od preko 10 albuma koji su prikupili milijune vjernih slušatelja. U svjetlu ove posebne prigode, pjevačica je podijelila svoje planove kako večeras obilježiti svoj rođendan. No, otkrila je i da joj je trenutno loše.

Na rođendanskoj proslavi Karle Kaić u petak, Seve je prisustvovala zabavi i podijelila selfie u kojem je otkrila svoj susret s bakterijom streptokokom. U svom naslovu duhovito je nazvala bakteriju svojim novim suputnikom, rekavši: “”Streptokoka i ja’.

U opisu svoje objave podijelila je da su se sinoć okupili kako bi obilježili rođendan naše voljene prijateljice, koja je ujedno i najmodernija trendseterica. Unatoč kratkoći slavlja zbog moje infekcije streptokokom, maksimalno smo ga iskoristili i veselimo se što ćemo jednako uživati ​​i sutra.

Nakon što je oboljela od streptokoka, Severina je prošlog tjedna morala otkazati nekoliko svojih nastupa. Međutim, sada se oporavlja i osjeća se znatno bolje. To je bilo vidljivo kada se pojavila na zabavi svoje prijateljice i samouvjereno podijelila svoje buduće planove.

Početkom 2017. godine javnost je pozvana na sudjelovanje u pokretu za očuvanje Agrokora, tvrtke u vlasništvu oca njihove poznanice Ive Todorić. Severina je u nedavnoj objavi izrazila oduševljenje društvom svojih prijateljica koje je opisala kao lijepe, inteligentne, uspješne žene – oličenje ljupkosti i kraljevske ličnosti. Radost koju su doživjeli tijekom njihova druženja bila je neizmjerna, poručila je Severina srdačnim riječima popraćena fotografijom na kojoj se nalazi uz Kaića i Ivu Radić.

Nekadašnja vlasnica modnog butika u centru Zagreba, Karla danas radi kao stilistica. Iva Balent, kuma modnog svetišta, zaslužna je za njegovo osnivanje, iako tvrtka više ne radi.

BIOGRAFIJA

Split je bio i njezino rodno mjesto i grad u kojem je provela svoje formativne godine. Prijelomni trenutak u njezinu životu dogodio se s 10 godina kada je stala na pozornicu glazbene predstave “Frane Štrapalo”. Nakon toga je upisala Srednju glazbenu školu u Splitu, iako je na kraju prekinula studij kako bi se posvetila glazbi.

U prvim mjesecima 1990. godine pobjeđuje na radijskom natjecanju “DemoX” Radio Zagreba, čime dobiva priliku snimiti svoj debitantski LP. Do srpnja iste godine krasila je pozornicu Splitskog festivala osvojivši publiku izvedbom pjesme Vodi me na ples. Kako se godina bližila kraju, svoj je talent pokazala na Zagrebačkom festivalu, gdje joj je izvedba skladbe “Sklopi oči muzika dok svira” priskrbila cijenjenu prvu nagradu. Usporedo je preuzela voditeljsku ulogu u emisiji “Top Cup” na HRT-u, na kojoj je funkciji bila godinu dana. Osim toga, krenula je na svoju inauguralnu turneju po Australiji prije nego što se oprostila od 1990.

Godine 1996. izlazi njezin peti album Moja stvar[4] pod diskografskom kućom Croatia Records. Uz naslovnu pjesmu, Severina je sudjelovala i s tekstovima za nekoliko drugih pjesama na albumu. No, album je zbog pretjeranog rock zvuka naišao na oštre kritike kako stručne tako i publike. Jedna od pjesama s albuma bila je “Od rođendana do rođendana”, autora Saše Losića. Sljedeći album Djevojka sa sela bio je puno uspješniji. Značajne pjesme s ovog šestog albuma uključuju naslovnu pjesmu “Prijateljice” i “Sija sunce, trava miše”. Pjesma Djevojka sa sela te je godine postala čak i himna hrvatske nogometne reprezentacije. Potkraj godine Severina je prekinula suradnju sa Zrinkom Tutićem i njegovom produkcijskom kućom “Tutico”.