Odrastao u skromnom selu Orlovat u blizini Zrenjanina, Duško Tošić, bivši vrsni nogometaš koji je postao uspješan nogometni menadžer, doživio je djetinjstvo ispunjeno ljubavlju, ali ograničenih financijskih mogućnosti. Tijekom njegova života njegova sestra Katarina bila je stalno prisutna, a njihova veza i dalje je jaka. Značajnom prilikom Duško joj javno iskazuje svoju duboku privrženost.

Iskrenom gestom na svom Instagram storyju podijelio je sliku sebe i svoje sestre u privatnom zrakoplovu, zagrljenih i blistavih od sreće, dok joj je čestitao rođendan. Tošić je izrazio “Srećan rođendan” i označio svoju sestru Katarinu, koja je također objavila sliku na svom Instagram nalogu. Unatoč odrastanju u izazovnim okolnostima, ovaj poznati nogometaš ustrajao je.

Prema riječima jednog mještanina, Duškovo odrastanje bilo je obilježeno teškim životom. Unatoč siromaštvu njegovih roditelja, bili su pošteni i ljubazni pojedinci. Duškova strast prema nogometu navela je njegovog oca na ključnu odluku nakon osnovne škole – poslao ga je u Zrenjanin, gdje je uz nastavak školovanja mogao nastaviti trenirati nogomet. Ovaj prelazak iz malog sela u grad za Duška je bio ostvarenje sna. Kad god bi se vraćao kući, iskazivao bi zahvalnost ljubeći ruke svojim roditeljima, odajući priznanje žrtvi koju su podnijeli da bi ga poslali u internat. Mještanin razmišlja o tome što bi bilo s Duškom da je ostao u Orlovatu, zaključivši da se ništa značajno ne bi dogodilo.

Od 2018. godine samo Nikoleta, majka preminulog Milorada, živi u kući koju je iz trošne zgrade pretvorio u prekrasnu vilu, koju je potom poklonio svojim roditeljima. Duško je nedavno putem svog Instagram profila podijelio spokojan trenutak uhvaćen kraj rijeke Tamiš, pokazujući kako voli pronaći mir u prirodi kroz aktivnosti poput pecanja.

BIOGRAFIJA

Iz mlađih liga zrenjaninskog Proletera 2002. prelazi u OFK Beograd. Njegov boravak u OFK Beogradu trajao je do siječnja 2006. godine, kada je prešao u francuski Sochaux.

Nakon što se u kolovozu 2007. pridružio Werderu iz Bremena, tijekom svoje debitantske sezone povremeno je nastupao za prvu momčad. U kolovozu 2008. Tošić je donio odluku da će nastupiti za reprezentaciju Srbije na Olimpijskim igrama 2008., unatoč protivljenju izbornika Tomasa Šafa. Kao rezultat toga, njegove prilike za igranje postale su rijetke nakon toga.

U siječnju 2010. klub iz Bremena namjeravao je srpskog internacionalca transferirati u “Cvajtu”. Ipak, pred kontroverzni kraj prijelaznog roka uspio je pronaći povoljnije rješenje. Kada su Werder i Duisburg htjeli finalizirati posao, on se odlučio ne pojaviti i umjesto toga je raskinuo ugovor s Werderom. Tada je postigao dogovor s engleskim klubom Portsmouth. Kako bi potpisao za Portsmouth kao slobodan igrač, svojevoljno se odrekao 1,2 milijuna eura. Nažalost, sreća nije bila na njegovoj strani jer se nije mogao registrirati u klubu zbog njihovog bankrota uzrokovanog teškom financijskom situacijom. Rješenje je stiglo u vidu posudbe u Queens Park Rangers, momčad koja se natječe u Drugoj ligi Engleske.

2010. godine prelazi u Crvenu zvezdu i s klubom potpisuje trogodišnji ugovor. U sezoni 2010/11 sudjelovao je u 25 ligaških utakmica i jednom zabio mrežu. Međutim, 31. kolovoza 2011. posuđen je španjolskom Betisu, ali se zbog ograničene minutaže vratio u Crvenu zvezdu u zimu 2012. Nastavio je igrati za Zvezdu do kraja sezone, trijumfalno osiguravši srpski Kupa. U ljeto 2012. prešao je u turski Gençlerbirliği. Uz to, osvojio je drugo mjesto sa srpskom reprezentacijom do 21 godine na U-21 Europskom prvenstvu održanom u Nizozemskoj 2007. godine.

15. studenoga 2006. imao je priliku po prvi put pokazati svoje vještine u seniorskoj reprezentaciji Srbije. Ova značajna prilika dogodila se tijekom prijateljske utakmice protiv Norveške. Za sve vrijeme igranja za reprezentaciju, sudjelovao je u ukupno 18 utakmica, a jednom je uspio zabiti gol.