Svojim nesvakidašnjim talentom i potresnom životnom pričom Šejla Zonić, učesnica ovogodišnjih “Zvezda Granda”, osvojila je cijeli region. Dok je još bila u srednjoj školi, suočila se s ogromnim preprekama kada je njezin otac doživio srčani udar.

Suočena s nedaćama, Sheilina obitelj naišla je na brojne prepreke kada je njezin otac bio prisiljen zatvoriti svoju tvrtku, što je rezultiralo nizom financijskih poteškoća. Međutim, Šejla prepričava priču o otpornosti svojih roditelja, koji su snosili troškove njezinog internata, džeparca i prijevoza, unatoč vanjskim sugestijama da napusti školovanje zbog njihovih financijskih ograničenja. Unatoč tome, njezini su se roditelji hrabro borili da joj pruže nepokolebljivu podršku, vođeni nepokolebljivom vjerom u njezine sposobnosti i postignuća.

  • Po završetku srednjeg obrazovanja, Šejla je nastavila studij na Muzičkoj akademiji u Sarajevu sa željom da magistrira. Nažalost, planove joj je poremetila izbijanje pandemije koronavirusa. Ovo teško razdoblje poklopilo se s očevim odlaskom u mirovinu, što je Šejli predstavljalo veliki teret da sama sebe uzdržava. Umjetnička industrija je zaustavljena zbog pandemije, ostavljajući Šejlu u neizvjesnosti. Dok je imala priliku podučavati pjevanje, prelazak na online nastavu rezultirao je padom upisa studenata i prihoda, pogoršavajući ionako nesigurnu situaciju kako se bližila završetku svog magisterija.

U početku je Šejla gajila nevoljkost da se obrati drugima za pomoć. Međutim, njezina braća i sestre intervenirali su, ponudivši svoju nepokolebljivu podršku – jedan je ljubazno preuzeo odgovornost za njezinu stanarinu tijekom razdoblja od tri mjeseca, dok se drugi pokazao kao neprocjenjiva vrijednost u pomoći joj da završi magisterij. Šejla je otvoreno priznala neodoljiv osjećaj srama i poraza koji je doživjela zbog početnog oklijevanja u traženju pomoći. Ovo emocionalno previranje rezultiralo je dubokim osjećajem izolacije, popraćenim iscrpljujućim napadima panike i tjeskobom, što ju je natjeralo da preispita putanju svog života i odluke koje je donijela. S obzirom na bolest s kojom se suočavao njezin otac i ovisnost obitelji o njegovoj mirovini, Šejla je oklijevala obratiti se roditeljima za pomoć.

Potpuno svjesna golemih poteškoća s kojima se susreće, sama je preuzela inicijativu da se aktivno uključi u psihoterapiju, s namjerom da transformira svoj način razmišljanja i otkrije novi put naprijed. Sheilino putovanje predstavlja svijetli primjer, demonstrirajući njezinu odlučnu odlučnost i hrabrost kada se suočila sa životnim izazovima. Njezini izvanredni talenti i nepopustljiva predanost doveli su je do trenutnog stanja trijumfa koje doživljava.

BIOGRAFIJA

Nedavno je Šejla Zonić (29) postala prepoznatljiva gostovanjem u popularnom showu Zvezde Granda. U nedavnom podcast intervjuu, talentirana pjevačica zadubila se u različite aspekte svog života, uključujući svoje skromne početke, svoj put u glazbenoj industriji i izazove s kojima se suočavala zbog financijskih poteškoća.

Roditelji Šejle, rođene u Njemačkoj, tamo su potražili utočište kada je izbio sukob u Bosni. Nakon što je svoje prve godine provela u Njemačkoj, na kraju su se vratili u Bosnu i nastanili u selu. Uz dvije starije sestre koje su se brinule o njoj u ranom djetinjstvu, Šejla nije išla u vrtić. Osnovno obrazovanje završila je u Sanskom Mostu, gdje je i krenula na svoj glazbeni put.

Prema njegovoj izjavi, u trenutku kada počne govoriti, bez napora prelazi u pjesmu. Uz raznoliku paletu glazbenih utjecaja upijala je razne žanrove, a sa svojih nepunih šest godina besprijekorno je izvela prvu pjesmu koju je čula iz španjolske televizijske serije.

Tijekom gostovanja u emisiji “Pričaonica” kod voditeljice Sanje Ćubriluk, Šejla je opisala kako je sjela za klavir i počela svirati prvih nekoliko nota pažljivo prebirući malim prstima po tipkama.

Odrastajući na selu, brzo sam primijetio velike razlike između ruralnog i urbanog života. U djetinjstvu sam gajio duboku želju da naučim borilačke vještine, ali nažalost takve mogućnosti u selu nije bilo. Umjesto toga, moje se vrijeme za igru ​​sastojalo od dvoraca u pijesku i lutaka, daleko od svijeta borbe i samoobrane. Međutim, kako sam prelazio u odraslu dob, shvatio sam važnost afirmacije sebe i suprotstavljanja društvenim očekivanjima. Unatoč mojoj žarkoj želji da se bavim borilačkim vještinama, naišla sam na obeshrabrenje, jednostavno zato što sam bila djevojčica. Nametnuto mi je mišljenje da djevojke nisu stvorene za takve fizičke aktivnosti. Sve za čim sam čeznuo bila je sposobnost da se zaštitim ako se ikada suočim s napadačem.

Njezin pjevački put započeo je u ranim godinama kada je zaradila prve prihode i prvo iskustvo stekla pjevajući na rodnom Trgu tijekom sedmog razreda. Sa 11 godina imala je svoj prvi javni nastup na dječjem festivalu u Sanskom mostu, gdje je pokazala svoj talent i izašla kao pobjednica, osvojivši dva prva mjesta.

Tijekom tog razdoblja osjećao sam duboko žaljenje dok sam se mučio dok su moji prijatelji uživali u novogodišnjim svečanostima. U to vrijeme sam zaradio svojih prvih 100 eura. Unatoč tome, svi smo odgajani s načinom razmišljanja štedljivosti, unatoč činjenici da je moja obitelj imala vlastiti posao i ništa nam nije nedostajalo. Roditelji su nam davali tjedni džeparac, a ako bih iscrpio sredstva prije sljedeće rate, bilo mi je zabranjeno tražiti dodatni novac. – prenio je pjevač.

Zonić je nakon osnovne škole boravila u internatu gdje je donijela čvrstu odluku da će se, unatoč kritikama, baviti pjevanjem, a razvila je i veliki interes za borilačke vještine.

Kad sam počeo pohađati internat, moj je otac doživio srčani udar i bio je prisiljen zatvoriti svoju tvrtku. Unatoč obeshrabrenju drugih, nikada nije odustao od mog obrazovanja. Oba su se moja roditelja uvijek nadala da ću se baviti glazbom, poput njih. Prijelaz u glazbenu školu pokazao mi se teškim jer sam morao ostaviti prijatelje s kojima sam odrastao.