Otkako je njezin najnoviji album stigao u prodaju, pobravši samo pohvale, pjevačica Andreana Čekić postala je žarište divljenja, ne samo zbog svog glazbenog talenta, već i zbog svog markantnog izgleda. Niz fotografija snimljenih na rođendanskoj proslavi kolegice Aleksandre Mladenović zorno dočarava Andreanin novootkriveni sjaj. Njezin blistavi osmijeh i živa energija sugeriraju da je pronašla sklad u svakom aspektu svog života.

Uz dozu svečanosti, Andreana je ušla na rođendansku proslavu u pratnji svog cijenjenog kuma, proslavljenog pjevača Darka Lazića. U trenutku kad su se radosno zagrlili, zarazna sreća ispunila je prostoriju, osvojivši sve prisutne. Sve su poglede prikovale Andreana koja je zračila mladenačkom i elegantnom energijom. Njezinu očaravajuću prisutnost pojačala je njezina eterična bijela haljina, upotpunjena tamnoplavim sakoom i svjetlucavim srebrnim sandalama, čineći je apsolutno neodoljivom.

U središtu veselja bila je Andreana, voljena kuma Darka Lazića, koja je uz suprugu Kaću željno iščekivala dolazak na svijet njegovog trećeg djeteta. Svojom magnetskom prisutnošću i zadivljujućom osobnošću unijela je dodatni sloj ushićenja u ambijent osvojivši sve prisutne. Važno je napomenuti da Andreana ne samo da je kuma Darkovoj bivšoj supruzi Ani Sević, već je i pouzdana osoba cijele obitelji Lazić.

Prije samo nekoliko tjedana Andreana je progovorila za medije o svojoj nepokolebljivoj predanosti svom posljednjem albumu i nepokolebljivoj predanosti strogoj dijeti. Njezina nevjerojatna metamorfoza, svjedočanstvo njenog neumoljivog truda i samokontrole, ostavila je Darka Lazića u potpunom iznenađenju. Darko ju je uvijek smatrao i mentoricom i sestrom. Otvoreno je izrazio oduševljenje njezinom fizičkom transformacijom i glazbenim umijećem, pa ne čudi što je bila među cijenjenim gostima na veseloj proslavi Darkova rođenja trećeg djeteta.

Darko je bio pun strahopoštovanja i radosti dok je svjedočio besprijekornom izgledu i očaravajućoj izvedbi svoje kume. Nije mogao a da je ne obaspe pohvalama za njezino izvanredno pjevačko umijeće i besprijekornu kvalitetu pjesama i spotova. U silnom entuzijazmu, Darko je posegnuo za njom, ne mogavši ​​suzdržati nevjericu zbog njezine nevjerojatne prisutnosti u videu. Naglasio je kako puke riječi nisu dovoljne za opis same veličine njezina talenta. Darko je svojim divljenjem odao i duboki osjećaj ponosa što ima tako izuzetnu kumu. Andreana Čekić bez sumnje stoji na vrhuncu svojih fizičkih i profesionalnih sposobnosti, a njezin posljednji album neosporan je dokaz njezina iznimnog dara i nepokolebljive predanosti.

BIOGRAFIJA

Rođena u Bosanskoj Dubici, svoje formativne godine provela je u Beču, Austrija, gdje je završila srednju školu ekonomskog smjera. Njezina pjevačka karijera započela je 2003. godine, a uspon slave doživjela je nakon natjecanja u petoj sezoni Zvezda Granda (2010.-2011.), gdje je na kraju osvojila šesto mjesto. [1] Naime, njezina pjesma Kraljica u zlatu postala je jedan od najistaknutijih pop-folk hitova 2015. godine.

Nakon sudjelovanja u finalu natjecanja Zvezde Granda pozornost je plijenila izvedbama pjesama Neraspoložena i Handikep. Sljedeće godine objavljena je njezina pjesma “Viski”, koja je dobila manje priznanja. Nakon dvije godine pauze provedene na pozornici, surađivala je sa Slobodanom Vasićem u duetu Nevreme koji je vrlo brzo osvojio prva mjesta. Sljedeće godine objavljuje pjesmu Kraljica u zlatu kojom ruši rekorde i učvršćuje svoj status jednog od najvećih hitova 2015. Iste godine objavljuje i pjesmu Rođena da placem koja je dobila manje pažnje, iako je Andreana nastavio aktivno prisustvovati u medijima.

Tijekom 2016. godine predstavio je pjesmu “300 svatova” koja je vrlo brzo stekla popularnost kao ljetna himna i trenutno ima oko 15 milijuna pregleda na YouTube platformi. Tijekom ljeta 2017. postigao je izniman uspjeh izdavanjem balade „Blago suzama. U tom razdoblju objavila je dvije pjesme Zauvek ti pripadam i Kraljevi falša.

S vrtoglavih 80 milijuna pregleda, pjesma Cipele, nastala u suradnji pjevača Emira Đulovića i nje, donijela joj je titulu pjevačice s najuspješnijim hitom godine u 2018. godini. Nakon ogromnog trijumfa pjesme Cipele, u suradnji sa skladateljem Banetom Opačićem, predstavljena je pjesma Presveto i grešno koja je vrlo brzo postala još jedan senzacionalni hit. Nakon toga, nastavila je stvarati pjesmu “Tuđa majica”, iskrenu posvetu ženama koje su pretrpjele nasilje. Pjesma je postigla izuzetan uspjeh.

Tijekom mjeseca veljače 2020. godine surađivao je sa Srećkom Krečarom na duetu pod nazivom “Opasno me radiš” koji je vrlo brzo stekao ogromnu popularnost, sakupivši preko 20 milijuna pregleda na YouTubeu.