Bol koju je doživio otac Sandre Afrike bila je bez premca. Iako svoj osobni život obično čuva, nedavno je odlučila otkriti mučna sjećanja iz ranih godina.

Dok svaka kći obično gleda na svog oca kao na heroja i zaštitnika, otac Sandre Afrike ne uklapa se u taj kalup. Naša ekipa obratila se Miletu Kitiću za pomoć u pronalasku Marine i prenošenju poruke. Iznenađujuće, zatražio je da ga pratimo nakon vikenda. Začudo, kada smo ga u nedjelju pokušali kontaktirati, otkrili smo da mu je broj telefona promijenjen. U daljnjim nastojanjima da Marinu lociramo i damo joj potrebne informacije, ponovno smo kontaktirali Mileta Kitića za smjernice. No, umjesto odgovora, savjetovao nam je da se nakon vikenda ponovno javimo, da bi u nedjelju promijenio broj telefona.

Nakon što smo kontaktirali Mileta Kitića za upute i prenijeli poruku Marini, obaviješteni smo da se njegov broj telefona promijenio. Savjetovao nam je da mu se ponovno javimo nakon vikenda, točnije u nedjelju. Napominjemo da nam se u nedjelju nije javio na poziv nije nedostupnost, već mu je telefonski broj postao nevažeći. Naša namjera da dođemo do Mileta Kitića bila je tražiti njegovu pomoć da nas odvede do Marine.

BONUS TEKST

Osjećate li umor, letargiju i nedostatak energije nakon buđenja? Možda ove simptome pripisujete pojavi proljetnog umora. Međutim, važno je biti oprezan jer ovi pokazatelji mogu biti znakovi upozorenja na značajniji temeljni problem.

Usred raširene rasprave o proljetnom umoru, ključno je biti oprezan i prepoznati da umor može ukazivati na temeljne zdravstvene probleme značajnije prirode. Nedovoljna prehrana, sjedilački način života, komplikacije sa štitnjačom, anemija i kronične bolesti među potencijalnim su čimbenicima koji pridonose vašoj nemilosrdnoj iscrpljenosti.

U slučaju da imate osjećaj umora i osigurate dovoljnu količinu sna, ključno je uzeti u obzir dijabetes kao potencijalni faktor. To je posebno važno za osobe starije od 45 godina, one s prekomjernom težinom ili one s obiteljskom predispozicijom za dijabetes.

Simptomi depresije obuhvaćaju više od samog emocionalnog stresa; mogu se očitovati kao umor i stalni osjećaj umora. Ovo stanje mentalnog zdravlja nadilazi osjećaje tuge i može predstavljati fizičke znakove, uključujući stalnu iscrpljenost, poremećaje u obrascima spavanja i smanjeni apetit.

  • Kako biste poboljšali svoje opće blagostanje i održali optimalnu razinu energije, preporučljivo je uključiti veću količinu svježih namirnica u svoju prehranu, osobito onih koje obiluju vitaminom C. Osim toga, bitno je dati prednost konzumaciji vitamina B kompleksa i vitamina D, jer igraju vitalnu ulogu u jačanju živčanog sustava i održavanju zdrave energetske ravnoteže. Preporuča se ograničiti unos šećera i prerađene hrane kako biste spriječili nagli val energije praćen brzim padom i osjećajem iscrpljenosti.

Bavljenje tjelovježbom još je jedna opcija koju treba razmotriti. Iako možda nije najprivlačniji izbor, održavanje dosljedne rutine tjelesne aktivnosti ima potencijal uvelike poboljšati vaše emocionalno stanje i potaknuti vašu vitalnost. Preporuka je da svakodnevne šetnje na otvorenom pređu u naviku, pišu Vijesti.me.