– Početak humorističnih serija, počela je još početkom 2000 godina, kada su se pojavile i Kursadžije. Taj serijal je i dan danas jako gledan, a jedan od glavnih kraketra iz ovog serijala je gospođa, o kojoj govorimo u nastavku našeg današnjega članka.

Kad je Ljiljana Jakšić navršila pedeset i dvije godine, njezin život doživio je duboku transformaciju rođenjem kćeri, koja joj je donijela ne samo veliku radost, već i pomogla u ostvarenju dugogodišnjih glumačkih težnji. Suočena s raznim preprekama, glumica, koja je bila samohrani roditelj, hrabro je izrazila duboku želju za roditeljstvom.

Ova životna težnja naposljetku je rezultirala njezinim odvajanjem od njezina partnera i oca njezina djeteta, Darije, jer on nije zamišljao da bude dio ovog jedinstvenog sna. Kad se moj san ostvario, moj je partner odlučio odustati od svoje uloge. Od tog trenutka nadalje, svatko od nas je krenuo različitim putevima. Čvrsto vjerujem u suzdržavanje od prisiljavanja bilo koga na roditeljstvo, tako da nemam kivnosti prema njemu. No, shvatiti njegov izbor, kako je rekla glumica o mlađem ocu svog djeteta, za mene je izazov.

Kći Ljiljane Jakšić Salvete od samog početka života prepoznala je da obiteljske veze nadilaze biološke veze. Unatoč nedostatku očinske figure, Daria je osjetila neodoljiv osjećaj ljubavi svoje majke, učvršćujući njihovu neraskidivu vezu. Kao rezultat toga, odlučila je oponašati svoju majku, smatrajući je vrhunskim uzorom. Posebno gostujući u emisiji “Premijera vikend specijal”, glumica je s oduševljenjem otkrila da se njezina kći odlučila za pjevačku karijeru, baš kao i njezina majka.

Srca prepunog sreće i duboke strasti za pjevanjem, ovoj mladoj djevojci najveće zadovoljstvo čini biti uz Leontinu dio zbora “Čarolija”. Njezin razigrani duh tjera je da rado ide na satove gimnastike kod Slađane Rančić, a često posjećuje majku u Skadarliji. Ulogom Salvete talentirane glumice Ljiljane Jakšić oduševila se publika, što je rezultiralo širokim cijenjenjem njezinog osobnog putovanja. Liljana, rođena 10. studenog 1960. godine, u 52. godini života prvi je put prigrlila majčinstvo. Nakon što je primila nasljedstvo u dobi od 53 godine, glumica je otvoreno prepoznala duboki utjecaj koji je ono imalo na njezin život i nastavila s opsežnim opisom svog dnevnog rasporeda.

Ljiljana se rado prisjećala trenutaka koje je opisala kao najznačajnije i najistančanije aspekte svog postojanja, u kojima je sadržana prava vrijednost i bit života. Tijekom gostovanja u televizijskoj emisiji “Premier – Weekend Special” glumica je podijelila anegdotu o svojoj kćeri koja ide u drugi razred, a koja, iako ne ide na online nastavu, postavlja neobična pitanja. Znatiželja njezine kćeri proteže se na teme kao što su točne dimenzije Titanica i postoje li danas kolosalna plovila sličnih proporcija.

  • Osim toga, raspituje se o broju zviježđa i zagonetnim tajnama koje čuvaju. Rođenje kćeri Darije 2013. godine označilo je značajnu prekretnicu u glumičinom životu, kako je i sama Ljiljana priznala. Ono što mnogi ne znaju je da je Salvetin suprug otišao nakon što je otkrio njezinu trudnoću. Ipak, ustrajala je i svim srcem se posvetila odgoju svog djeteta.