– Danijela Martinović, kada se pojavila na sceni kao nova pjevačica Magazina, svima je zapala za oko. Naslijedila je Ljiljanu Nikolovsku, ali se u grupi zadržala tek 3 godine, da bi nakon toga otpočela i svoju solo karijeru. Danas malo govorimo o njenom ljubavnom životu. 

Renomirana u regionalnoj muzičkoj industriji, Danijela Martinović proslavljena je po svom izuzetnom talentu. Njeno očaravajuće prisustvo na sceni, izuzetne vokalne sposobnosti i nepokolebljiva strast osvojili su srca bezbrojnih obožavatelja. Nakon rastave od Petre Graše, Danijela je ponovo pronašla ljubav, ovaj put sa kriminalističkim inspektorom Josipom Plavićem. Njihova procvat romansa je opširno dokumentirana na raznim platformama društvenih medija. Vijest o odluci Graše i Danijele da prekinu 24 godine dugu vezu za sve je šokirala. Ubrzo nakon raskida, Grašo je krenuo u novo poglavlje u svom životu, oženivši se Hanom Huljić i zasnuvši porodicu, dočekavši kćerku u svoje živote.

  • Izuzetno nadarena pjevačica otvoreno priznaje da je konačno pronašla istinsku sreću. “Josip i ja imamo vezu koja nadilazi puku suradnju. Iako možda ne brinim u otkrivanju intimnih detalja, mogu iskreno izjaviti da sam zadovoljan. Josip je moj anđeo čuvar i to je suština mog umijeća.” Pjevačica je za 24sata.hr prenijela da joj je nedavno otkrivena naklonost Danijela Martinović podarila brak koji je istovremeno bio mučan i divan.

Prije otprilike godinu dana, Danijelina i Josipina veza produbila se nakon što je Danijela otvoreno razgovarala o svom susretu s krađom identiteta. U to vrijeme Josipa je pokazala sve karakteristike koje je oduvijek željela. Njihov prvi susret izazvao je duboku naklonost između ovih pojedinaca koji su se našli uronjeni u područje kriminalnih aktivnosti.

Prema Martinovićevom intervjuu za Glorija.hr, njihovu vezu opisuje kao izuzetnu snagu i dubinu. Kako se bližilo rješenje jednostavne istrage, naša priča se počela razvijati. Telefonski poziv, nepredviđen, ali vitalan, poslužio je kao katalizator. Kroz proces upoznavanja otkrili smo izuzetnu usklađenost u našim vrijednostima, pogledima na život i svijet, pa čak i težnjama.

Dužnost nam je obavijestiti vas da je nakon rastave od Danijele, Grašo stupio u brak sa Hanom Huljić, što je dovelo do radosnog dolaska njihove kćeri Albe. Zauzvrat, nova romantična zajednica Danijele Martinović djeluje kao umirujući melem, omogućavajući joj da krene naprijed i ostavi iza sebe sva uznemirujuća sjećanja iz prošlosti.

Debitirajući u hrvatskoj muzičkoj industriji sredinom 1980-ih, Danijela Martinović, porijeklom iz Splita, ostavila je trajni utisak svojom zadivljujućom izvedbom “Zumbulija” na cijenjenom Splitskom muzičkom festivalu 1989. godine. Upravo u tom periodu Tonči Huljić , prepoznajući njen talenat, uputio joj je poziv da se pridruži njegovom bendu Magazin, nakon odlaska Ljiljane Nikolovske.

U periodu od 1991. do 1996. Martinović preuzima ulogu glavnog vokala u bendu Magazin, a za to vrijeme sarađuju na produkciji tri albuma: “Da se zaljubim u tebe”, “Doslo vrijeme…”, i “Simpatija”. Naime, Martinović je, uz Magazin i opersku pjevačicu Lidiju Horvat, predstavljao Hrvatsku na Eurosongu, osvojivši zadivljujuće šesto mjesto. Martinovićeva je tokom svoje slavne karijere samostalno objavila ukupno osam albuma i niz singlova.

Njeno prisustvo je osvetlilo razne muzičke festivale na kojima je nastupala, a ponosno je predstavljala Hrvatsku na Evroviziji 1998. godine, sa svojom zadivljujućom pjesmom “Neka mi ne svane” osvojila hvalevrijedno peto mjesto. Njene izuzetne sposobnosti potvrđene su kroz dva prestižna priznanja hrvatske pjevačice godine, kao i brojnim nagradama na natjecanjima koja se održavaju u njenoj domovini i šire.

Od trenutka kada je sa 18 godina pokazala svoje izuzetne sposobnosti, plijenila je pažnju javnosti. Godine 1995. stupila je u brak sa poznatim pjevačem Markom Perkovićem Thompsonom, razmijenivši zavjete na svečanoj ceremoniji u crkvi Svetog Dominika kod Pazara u Splitu. Nažalost, njihova bračna veza prekinuta je samo tri godine kasnije, zbog čega je splitski biskupski sud proglasio njihovu zajednicu ništavnom i time im omogućio vjerski raskid.

Kolega Petar Grašo postao je njen romantični partner, a iako su svoju vezu isprva držali privatno, na kraju su isplivali kao jedan od najizdržljivijih parova na hrvatskoj televiziji. Novinari se često raspituju o njihovim planovima za brak, ali ona čvrsto tvrdi da koncept braka izaziva osjećaj zatvorenosti i oboje cijene svoju trenutnu situaciju.

Vijest o okončanju 24-godišnje veze Danijele i Petra u maju 2021. mnoge je zatekla. Umjesto da daju bilo kakve javne izjave u vezi sa svojom odlukom, par je odlučio šutjeti. Međutim, nije prošlo mnogo prije nego što su mediji otkrili da je pjevačica ušla u romantičnu vezu sa Hanom Huljić, koja je slučajno ćerka njihovog kolege Tončija Huljića.