– Još uvijek se u nekim krugovima komentariše smrt Muamera Zukorlića. Oni koji vjeruju u teoriju zavjere, vjeruju da je u pitanju možda i ubistvo, ali se to nikada neće saznati. Danas govorimo o jednoj od njegovih supruga, koja i dalje diže prašinu u srpskim medijiskim krugovima. 

Smrt muftije Zukorlića izazvala je duboku tugu širom sandžačkog regiona, što je izazvalo opširno medijsko praćenje njegovog ličnog života. Muamer Zukorlić, srpski muftija, po drugi put je sklopio zakonski brak sa Elmom Elfić Zukorlić, što je rezultiralo radosnim proširenjem njihove porodice za četvoro djece. Elma, aktivna prisutnost na raznim platformama društvenih medija, često dijeli fotografije koje oduzimaju dah koje nude uvid u njena izuzetna dostignuća i uzbudljiva iskustva. Njihova veza bila je predmet mnogih spekulacija, a njihova priča je dobro poznata javnosti. Sada kada je udovica, postoji znatna znatiželja o Elminom svakodnevnom životu i načinu na koji bira da provodi dane.

Poreklom iz renomirane porodice “Has Pazar” iz Novog Pazara, Elma je stekla priznanje kao trendseterka u svetu mode. Njena sposobnost da neprimjetno spoji tradicionalne i moderne elemente u svojoj garderobi donijela joj je status modne ikone. Žene iz svih sfera života crpe inspiraciju iz njenog besprijekornog osjećaja za stil, obasipajući je divljenjem i upoređujući je sa profinjenom i kulturnom ženom.

Sa pozadinom prožetom bogatom istorijom renomea i prosperiteta, Elmine rane godine postavile su temelje za život uspjeha. Nakon završenog osnovnog i srednjeg obrazovanja u rodnom gradu, Elma je 2007. godine stekla diplomu na cijenjenom Fakultetu za trgovinu i bankarstvo Univerziteta BK.

Ipak, njena neutaživa želja za znanjem navela ju je da istraje i trijumfalno završi magistarske i doktorske studije na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, ustanovi koju je osnovao njen preminuli supružnik.

  • Legenda kaže da su se njihove sudbine slučajno ispreplele unutar granica ove cijenjene institucije visokog obrazovanja, izazivajući trenutnu i duboku ljubavnu vezu. Ona ne samo da posjeduje cijenjenu titulu vlasnice renomirane računovodstvene i konsultantske kuće “Elmax Group”, već ima i brojne uticajne pozicije. Nasuprot tome, svoju stručnost posvećuje školovanju kao profesor na prestižnom Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, a istovremeno predvodi neprocenjive poduhvate „Mufti fondacije“ i preuzima ulogu predsednika u Upravnom odboru cenjene „Reude“. vrtić.

Osim toga, od prošle godine je preuzela i cijenjenu funkciju pomoćnice ministra prosvjete. Tokom ekskluzivnog intervjua za Bazaar, neustrašivo se pozabavila temama mode i braka, dajući svoj iskreni pogled na ono što smatra neprikladnim. Budući da je pobožna sljedbenica islama, ona svim srcem prihvaća područje mode, dok nepokolebljivo podržava temeljna načela šerijatske odjeće.

Njen primarni fokus je na održavanju skromne estetike, pažljivo birajući odjeću koja nikada ne ostavlja utisak da je prozirna ili preuska. Iako posjeduje istinsku strast prema modi, ona ne slijedi samo prolazne trendove. Umjesto toga, razvila je prepoznatljiv stil koji bez napora integrira elemente za koje vjeruje da ističu njenu jedinstvenost. Poštovane kolekcije Chanel i Dior za nju imaju poseban značaj, jer odražavaju modni izbor njene majke, koji je u velikoj meri uticao na njenu garderobu.

Stoga je pomno birala odjevne predmete ovih dobro poznatih marki kako bi uljepšala svoju kolekciju odjeće. Ipak, ona gaji duboko divljenje prema domaćim modnim kreatorima i nepokolebljivo podržava njihove kreativne potrage. Izvanredno umeće Verice Rakočević, Suzane Perić, Igora Todorovića i Sežde Zukorlića zaokupilo je njeno interesovanje, a neizmerno je ponosna što poseduje odeću koju prave ove izuzetne ličnosti.

Elma, koju zovu i “Sandžačka Hurem”, pobrala je značajno priznanje šire javnosti. Zukorlić dosljedno ističe značaj obezbjeđivanja djeci pravilnog odgoja, ističući potencijalne posljedice roditeljskih grešaka koje mogu dovesti do raspada porodice. Ključna uloga roditelja u oblikovanju odgoja svoje djece ne može se precijeniti, jer djeca upijaju sve iz svog okruženja. Od ključnog je značaja dati pozitivan primjer, jer djeca mogu doživjeti davanje naredbi kao agresiju, a uskraćivanje nečega može povećati njegovu poželjnost i vrijednost.

Vrijedi napomenuti fascinantan fenomen da djeca imaju tendenciju da upijaju više informacija iz razgovora svojih roditelja s prijateljima nego iz eksplicitnih uputstava, naglašavajući važnost svjesnosti naših riječi i ponašanja. Ilustracije radi, roditelj koji dosljedno koristi vulgaran jezik može uputiti svoje dijete da se suzdrži od toga, ali ipak ustraje u psovanju u njihovom prisustvu. Ovo ne samo da daje lekciju o licemjerju djetetu, već i održava postojanje dvostrukih standarda.

Stoga je od izuzetne važnosti da se djeci prožeti osjećaj superiornosti koji proizlazi iz podržavanja uzvišenih moralnih principa. Kako bi se efikasno borio protiv nedjela i izdržao privlačnost iskušenja, preminuli muftija je stavio značajan naglasak na usađivanje osjećaja superiornosti kod djece.

Kroz izloženost porocima koji prožimaju ulice, medije i internetske platforme, djeca prirodno gaje prezir prema tako inferiornom postojanju. Muftija se gorljivo zalagao da se djeca ponose svojim principima i nepokolebljivo odbacuju sve nepoželjne uticaje.