Unatoč povlačenju iz nogometa, priča o francuskom nogometašu Francku Riberyju i dalje plijeni interes javnosti.

Zaista je nevjerojatno kako jedan čovjek može izdržati takav slijed nesretnih događaja, što navodi ljude da se zapitaju o samim razmjerima nesreće koja može zadesiti pojedinca. Međutim, usred bezbrojnih dana ispunjenih suzama i tugom, odlučio je pokazati svoju iznimnu vještinu i stručnost u svojoj istinskoj strasti: nogometu.

Tijekom svoje slavne karijere, koja se proteže preko desetljeća, vladao je kao neusporedivi majstor na poziciji krila u Bayern Münchenu. Međutim, njegov put u Bayern nije bio nimalo lak, prepun prepreka i poteškoća. Od ranog djetinjstva, Franck Ribery nikada nije imao sreću upoznati svoje roditelje, jer su ga napustili na pragu samostana, ostavljajući ga da kao siroče živi život do kraja svojih dana.

Rugali su ga i ismijavali njegovi vršnjaci, a smatrali su ga “čudovištem” samostana. Čak je i ime Quasimodo korišteno da mu se ruga. Kao odgovor, povukao se u skroviti kutak, lijući suze u samoći. Tragično, njegov fizički izgled nosio je ožiljke nesreće iz djetinjstva.

U dobi od dvije godine, teška prometna nesreća dovela ga je opasno blizu smrti, ostavljajući ga uz ozbiljne probleme s licem, čeljusti i zubima. Međutim, čistom je odlučnošću uspio svladati te izazove i izaći kao pobjednik.

Njegov jedinstveni talent i iznimna sposobnost dominacije u igri ostala je tajna poznata samo njemu. Unatoč svom malom stasu, posjedovao je nepokolebljivu odlučnost koja ga je izdvajala. Od mladosti je podnosio teškoće i nedaće koje je život predstavljao, koristeći ih kao lekcije za poticanje svog rasta. Njegovo putovanje postalo je stalna bitka, trijumfirajući nad brojnim izazovima na putu.

Dokazi njegovih teškoća urezani su na njegovo lice, svjedočanstvo ozbiljnosti njegovih iskustava. Zbog toga se Ribery uvijek opirao ideji da se podvrgne plastičnim operacijama kako bi sakrio svoje ožiljke. Često naglašava da su ti izazovi odigrali ključnu ulogu u oblikovanju njegova karaktera.

Ribery je jednom ispričao kako je stalno bio podvrgnut ispitivanju i prosuđivanju isključivo na temelju izgleda njegova lica i glave. Kamo god je išao, oči ljudi su privlačili ožiljci, zbog čega su ga etiketirali kao ružnog. Nije bilo važno je li bio dobrodušna osoba, nosio ime Franck ili je posjedovao iznimne nogometne vještine; njegov se identitet sveo na tragove na licu.

Sudbina mu je dodijelila nezaobilazan nadimak: njegova godina rođenja, 1983., poklapa se s izlaskom “Lice s ožiljkom”, filma koji je režirao Brian De Palma iu kojem glumi kultni Al Pacino.

Zbog nediscipline bio je izbačen iz samostana; međutim, prihvatio je želju za slobodnijim i otvorenijim životnim stilom, zbog čega bi bilo vjerojatno da bi dobrovoljno otišao.

Riberyjev izniman talent potaknuo ga je da postane ogromna sila u nogometu, uništavajući protivnike, obarajući rekorde i zarađujući prestižno priznanje UEFA-e kao najbolji igrač u sportu.

Fascinaciju javnosti potaknulo je njegovo osobno životno otkriće da će se oženiti i prijeći s katoličanstva na islam u čast svoje voljene Vahibe Belhami. Prihvaćajući svoju novu vjeru, uzeo je ime Bilal i sada njeguje dvije kćeri, Hiziju i Sahinez.

Nadalje, Ribery se odvažio na područje glazbene industrije, pokazujući svoje vještine režirajući glazbeni spot za talentiranog alžirskog glazbenika Khaleda.