Opće je poznato da njezina sposobnost da se uključi u mirne i neustrašive rasprave o ovoj temi ima korijene u njezinim vlastitim susretima s tjeskobom, tugom i razočaranjem koji često prate tako osjetljive izbore. Ova svježa perspektiva daje joj snagu da se obrati temi s mirnim držanjem, uvjerena da neće nenamjerno nanijeti zlo svom nasljedniku, Yakshi, ili njegovoj očinskoj liku.

Kada Anđelka Prpić javno progovara o razvodu, nastoji osporiti prevladavajuće predrasude, a ne jednostavno osvojiti publiku svojim izborom da prekine dugogodišnju vezu, često nazivanu “mala smrt”.

Budući da je žena koja se povezuje s običnim ljudima, ona posjeduje kredibilitet da se oslanja na svoja osobna iskustva i rasvijetli pogreške koje su počinili kako pojedinci koji prolaze kroz zahtjevnu razdvojenost, tako i njihovi bližnji, koji često reagiraju impulzivno ne razmišljajući o posljedicama.

Kada je Anđelka svoje najbliže obavijestila o razvodu, naišla je na primjetan izostanak entuzijazma i podrške. Umjesto da slavi svoju hrabru odluku da samostalno krene naprijed, naišla je na obilje upozoravajućih primjedbi, koje su je tjerale da preispita. Uobičajeni odgovori uključivali su pitanja poput “Jeste li potpuno sigurni?” i komentare poput “Činiš glupu grešku”, što je pokazalo nerazumijevanje i otpor prema njezinom izboru. Anđelka se u razgovoru s Minjom Miletić živo prisjetila tih reakcija, ističući razočaranje koje je doživjela od svojih najbližih.

Srećom, glumica je prilično brzo uspjela pronaći sreću s Markom Žugićem, koji je inače blizak prijatelj njezinog bivšeg supružnika.

Budući da je bila u njegovom društvu, suočila se ne samo sa svojim ranama iz prošlosti, već je i krenula na transformativno putovanje ispunjeno novim počecima i izvrsnim trenucima. Dala si je slobodu da prigrli emocije koje je dugo potiskivala tijekom posljednjeg poglavlja svoje prethodne zajednice. Iz tih nesvakidašnjih osjećaja nastala je Čarna, voljeni izdanak Anđelke Prpić. Njezin suprug Marko otvoreno i besramno pokazuje ljubav prema životnoj partnerici.

Mediji su dokumentirali brojne primjere njihovog fotografiranja, bilježeći različite perspektive i odgovore koji zorno pokazuju kako je dramska umjetnica prihvatila moderno doba i novootkrivenu strast, u kojoj ona iskreno uživa.

Anđelkin smisao za humor istinski je zablistao tijekom gostovanja u emisiji “Dobro veče s Andrijom” UNA televizije koju je vodio karizmatični Andrija Milošević.

Šala se vrtila oko rasta Anđelke Prpić koja ima 160 cm. Andrija se nasmijao i shvatio da njegov komentar o Anđinoj kćeri koja ima tek godinu dana, ali je već viša od nje, nije daleko od stvarnosti. Anđa se često nađe kako gleda prema dolje dok traži Anđu, što je jasan pokazatelj brzog razvoja njezine kćeri. Anđelka se pridružila smijehu, priznajući točnost Andrijina oštroumnog zapažanja.

BIOGRAFIJA

Zanosno prisustvo Anđelke Prpić već godinama izmami osmijehe na lica kad god je ugledamo na TV Prvoj. Bilo kroz urnebesne skečeve s komičarskim partnerom Andrijom Miloševićem u serijalu kratkih filmova “Andrija i Anđelka” ili kao gost u emisiji Ivana Ivanovića, ne prestaje zabaviti.

Rođena 23. listopada 1984. godine u Požarevcu, Anđelka Prpić, nekadašnja Anđelka Stević, odrasla je u rodnom gradu i završila osnovno i srednje obrazovanje. Kasnije se preselila u Novi Sad i upisala Akademiju dramskih umjetnosti, koju je uspješno diplomirala u klasi cijenjenog profesora Borisava Isakovića.

Prema riječima Anđelke Prpić, značaj svih životnih postignuća jenjava bez nekoga s kim ih može podijeliti, a obitelj stavlja iznad svega, posvećujući joj najvrjednije trenutke.