Ako ste bili dijete 1980-ih, malo je vjerojatno da niste pogledali barem jednu epizodu nevjerojatno popularne dječje emisije “Branko Kockica”. Ova omiljena emisija emitirala se svake srijede i uspjela je održati svoju popularnost do danas. Zaronimo sada u intrigantne detalje iz osobnog života Branka Kockice.

Tijekom svog profesionalnog života Branko Milićević, poznat i kao Branko Kockica, bio je poznat po diskreciji u osobnim stvarima. Međutim, opće je poznato da je njegova odana supruga zauzimala značajno mjesto u njegovom životu nevjerojatnih pedeset godina.

U nesretnoj 79. godini života tragično je preminula Slobodanka Caca Aleksić, supruga Branka Kockice, od dugotrajne i teške bolesti. Dana 14. kolovoza 2019. proslavljena redateljica Slobodanka Caca Aleksić, zajedno s Brankovom pozorištancem Puž, kazališnom kućom koju su osnovali sredinom sedamdesetih, nesretno je objavila da je preminula nakon duge i teške bolesti.

Nakon sudbonosnog susreta u zrenjaninskom Narodnom pozorištu, Caca i Branko krenuli su na izuzetno bračno putovanje koje je trajalo više od pola stoljeća.

Iako nemaju biološke djece, cijeli su život posvetili kazalištu i dobrobiti djece.

Nakon smrti supruge, Branko je utjehu i radost potražio u stanu na katu predratne zgrade na Vračaru. Apartman je imao prostranu ostakljenu terasu ukrašenu cvijećem, feferonicama i maslinovim grančicama, pružajući miran i lijep utočište.

BONUS TEKST

Velika razlika u godinama između glumca Mikija Manojlovića i njegove supruge Tamare Vučković nikada nije predstavljala nikakav izazov za njihov odnos, uprkos razlici od 20 godina.

Zamršeni detalji njihove ljubavne priče ostaju nepoznati javnosti, a Miki Manojlović u rijetkim prilikama iznosi samo njezine djeliće.

Tijekom produkcije “Zločina i kazne” imao sam sreću upoznati Tamaru. Naš se razgovor vrtio oko skore premijere, gdje sam otvoreno izrazio svoje divljenje iznimno nadarenoj mladoj glumici Tamari Vučković. Nisam ni slutio da će Tamara kasnije postati moja srodna duša, pridružiti mi se na mojim putovanjima po svijetu, i što je još nevjerojatnije, da ćemo biti blagoslovljeni sinom. Miki Manojlović radosno je podijelio te osjećaje u intervjuu za “Stori”.

U tom određenom trenutku izrazio je svoju duboku zahvalnost za njezinu nepokolebljivu podršku u svakoj profesionalnoj potrazi. Priznao je da, bez njezine prisutnosti, ne bi postigao osobu koju trenutno utjelovljuje i mogao bi potencijalno besciljno lutati, odvojen od svog podrijetla. Nadalje, priznao je da mu je njezin utjecaj omogućio značajan doprinos ne samo vlastitoj baštini već i različitim kulturama.

Obavještavam vas da nas je Tamara, cijenjena ravnateljica Jugoslavenskog dramskog pozorišta, počastila svojim nevjerojatnim talentom u zadivljujućim serijama „Broz i ja“ i „Na terapiji“, kao i u inspirativnim filmovima „Simpatija i Antipatija” i “Požajnik.” Ključno je istaknuti nedavnu buru koju je diglo Ministarstvo vanjskih poslova Ukrajine optuživši Miloša Bikovića za podržavanje genocida, što je rezultiralo njegovom smjenom iz uloge u seriji “Bijeli lotos” i izazvalo značajne polemike u javnosti.

Podršku dramskom umjetniku pružile su brojne kolege, među kojima i Predrag Miki Manojlović, a Manojlović je posebno istaknuo utjecaj društvenih mreža na suvremeno društvo.

Svesrdno sam podržao Bikovićevo primanje u Europsku filmsku akademiju, dajući svoju suglasnost osobnim potpisom i pismom u kojem sam iznio razloge zbog kojih čvrsto vjerujem da zaslužuje ovo prestižno priznanje. Objava njegovog prihvaćanja dočekana je s ogromnim uzbuđenjem, te mu je dodijeljena prigodna potvrda kojom se obilježava njegovo službeno članstvo u EFA-i.

U kontekstu susreta s tweetovima ministarstava ili zemalja, razumno je predvidjeti konkretne odgovore. U današnjem društvu platforme društvenih medija imaju značajan utjecaj, oblikujući način na koji pojedinci percipiraju i tumače informacije prema vlastitim sklonostima i predrasudama, često zanemarujući potrebu za temeljitim razumijevanjem. U vezi s konkretnim scenarijem o kojem je riječ, Miki Manojlović oštroumno je skrenuo pozornost na dva prethodna primjera koja, iako nisu identična, nude uvjerljivu usporedbu. Ovaj pronicljivi uvid podijeljen je tijekom emitiranja programa “Ace on Eleven”.

Osvrćući se na svoje osobne susrete i susrete svojih vršnjaka, Manojlović je istaknuo kako pojedinci koji se bave društvenim mrežama često pokazuju nedostatak entuzijazma za poduzimanje pozitivnih radnji te nerijetko pokazuju licemjerne sklonosti.