Catherine Elizabeth Middleton, poznatija kao Kate, članica je britanske kraljevske obitelji. Kate je rođena 9. siječnja 1982. u Berkshireu u Engleskoj. Njezin suprug, princ William, vojvoda od Cambridgea, postaje kralj Velike Britanije i 15 drugih zemalja Commonwealtha.Trenutno nosi titulu vojvotkinje od Cambridgea.

Sadržaj se nastavlja nakon prikazaKate je odrasla u selu Chapel Row u Berkshireu u Engleskoj. Studirala je povijest umjetnosti na Sveučilištu St Andrews u Škotskoj, što je zanimljivo jer je tamo 2001. godine upoznala Williama. Njihove zaruke objavljene su u studenom 2010.Godine.

Kate i William imaju troje djece: princa Georgea, princezu Charlotte i princa Louisa, koji su treći, četvrti i peti u redu za britansko prijestolje.

Njihovo humanitarno djelovanje prvenstveno je usmjereno na rješavanje problema napuštene djece, ovisnosti i promicanje umjetnosti.
Mediji su istaknuli njezin značajan utjecaj na britansku i američku modnu scenu, koji se obično naziva “učinkom Kate Middleton”.