U posljednjih nekoliko godina, došlo je do značajnog priljeva albanskih snaha u razna srpska sela. Ove žene su svojom nepokolebljivom vrijednošću i nesebičnošću uspjele odagnati početne predrasude koje su bile protiv njih. Rijetka je pojava čuti muževe kako izražavaju nezadovoljstvo svojim odabranim partnericama koje su doputovale iz dalekih zemalja, budući da mnogi potvrđuju duboki osjećaj predanosti obitelji i supružniku koji te žene nose sa sobom.

Iako se uvriježeno mišljenje da je njihova prisutnost ograničena na zabačene, seoske krajeve, profesor Milinko Bogdanović iz Ivanjice otkriva da ta pretpostavka nije uvijek točna, jer su i nevjeste iz Albanije toplo primljene u gradu.

Milinko se u svojoj potrazi za ispunjenim životom susreo s društvenim tabuima oko svojih želja. Ipak, prepoznao je važnost introspekcije i određivanja vlastitih težnji. “Zanemario sam prevladavajuće priče i predrasude”, kaže Milinko, “jer mi je najveća želja bila uspostaviti obitelj punu ljubavi.”

Milinko je svoju buduću suprugu, zanosnu Vjolcu, prvi put ugledao preko fotografije nakon što je iz Skadra stigla u grad Podgoliju.

Milinko se prisjeća svog iskustva, podsjećajući da, unatoč tome što je radnja smještena u moderno doba, ona ipak zadržava bit tradicije. Poznavajući njezine sestre desetljeće i svjestan njihove izuzetne obiteljske dinamike, pristao je pratiti ih u Skadar.

Od njihovog prvog susreta, imao je nepokolebljivo uvjerenje da je Vjolca žena kojoj je suđeno da bude njegova životna partnerica.

Milinko samouvjereno tvrdi: “Sudbina me vodila baš tim putem, a intuicija me je pokazala u pravu.” Četiri godine nakon službene zajednice Vjolca i Milinko na svijet su poželjeli dobrodošlicu kćerkici Ireni. Ovo divno dijete poslužilo je kao moćna veza, dodatno učvršćujući njihovu bračnu sreću. Nepokolebljiva ljubav između ove dvije osobe služi kao dokaz činjenice da ljubav pobjeđuje sve razlike i da težnje doista mogu postati stvarnost, kao što je primjer njihove prekrasne obitelji.

BONUS TEKST

Osjećate li umor, letargiju i nedostatak energije nakon buđenja? Možda ove simptome pripisujete pojavi proljetnog umora. Međutim, važno je biti oprezan jer ovi pokazatelji mogu biti znakovi upozorenja na značajniji temeljni problem.

Usred raširene rasprave o proljetnom umoru, ključno je biti oprezan i prepoznati da umor može ukazivati ??na temeljne zdravstvene probleme značajnije prirode. Nedovoljna prehrana, sjedilački način života, komplikacije sa štitnjačom, anemija i kronične bolesti među potencijalnim su čimbenicima koji pridonose vašoj nemilosrdnoj iscrpljenosti.

U slučaju da imate osjećaj umora i osigurate dovoljnu količinu sna, ključno je uzeti u obzir dijabetes kao potencijalni faktor. To je posebno važno za osobe starije od 45 godina, one s prekomjernom težinom ili one s obiteljskom predispozicijom za dijabetes.

Simptomi depresije obuhvaćaju više od samog emocionalnog stresa; mogu se očitovati kao umor i stalni osjećaj umora. Ovo stanje mentalnog zdravlja nadilazi osjećaje tuge i može predstavljati fizičke znakove, uključujući stalnu iscrpljenost, poremećaje u obrascima spavanja i smanjeni apetit.

Kako biste poboljšali svoje opće blagostanje i održali optimalnu razinu energije, preporučljivo je uključiti veću količinu svježih namirnica u svoju prehranu, osobito onih koje obiluju vitaminom C. Osim toga, bitno je dati prednost konzumaciji vitamina B kompleksa i vitamina D, jer igraju vitalnu ulogu u jačanju živčanog sustava i održavanju zdrave energetske ravnoteže. Preporuča se ograničiti unos šećera i prerađene hrane kako biste spriječili nagli val energije praćen brzim padom i osjećajem iscrpljenosti.

Bavljenje tjelovježbom još je jedna opcija koju treba razmotriti. Iako možda nije najprivlačniji izbor, održavanje dosljedne rutine tjelesne aktivnosti ima potencijal uvelike poboljšati vaše emocionalno stanje i potaknuti vašu vitalnost. Preporuka je da svakodnevne šetnje na otvorenom pređu u naviku, pišu Vijesti.me.