Već nekoliko mjeseci britanska kraljevska obitelj u središtu je pozornosti, ponajviše zbog nesretnih događaja. Kraljevski dvor doživio je niz nedaća početkom ove godine kada su se razboljeli kralj Charles i Kate Middleton. Na zaprepaštenje svih, otkriveno je da se oboje bore s teškom bolešću, što je izazvalo veliku zabrinutost.

Princ Harry učvrstio je svoje preseljenje u Sjedinjene Američke Države, učinkovito se odvajajući od svojih prijašnjih veza s Velikom Britanijom. Službeni dokumenti, kako javlja Daily Mail, potvrdili su njegov status trenutnog državljanina Sjedinjenih Država.

Prema najnovijim izvješćima iz Companies House, vojvoda od Sussexa, također poznat kao princ Henry Charles Albert David, uspješno je osnovao svoj novi dom u Sjedinjenim Državama.

Konzervativni think tank sa sjedištem u Washingtonu, Heritage Foundation, poduzeo je pravni postupak kako bi ishodio otkrivanje relevantnih dokumenata, kao odgovor na rastući pritisak na administraciju američkog predsjednika da Harryju odobri vizu. Ovaj pravni postupak je u konačnici rezultirao promjenom okolnosti. Kontroverzne izjave koje je Harry dao o svojoj umiješanosti u rad s drogom potaknule su intenzivne rasprave, što je natjeralo Heritage Foundation da pokrene tužbu. Cilj ove tužbe je ispitati je li Harry dao pogrešne informacije u svom zahtjevu za vizu ili je dobio povlašteni tretman od američkih vlasti.

Nakon odobrenja njegove američke vize, prošlo je tri godine prije nego što su objavljeni njegovi memoari ‘Spare’, u kojima je iskreno priznao svoju prošlu uporabu droga, faktor koji je odigrao značajnu ulogu u oblikovanju njegove trenutne situacije. Nedavna odluka suca nalaže da će se procjena Harryjeve povijesti viza održati u povjerljivom okruženju, zaštićeno od znatiželjnih očiju javnosti.

Biografija princa Harryja otkriva skrivenu stvarnost britanske kraljevske obitelji, stavljajući u prvi plan trajne pretpostavke koje ih muče godinama. U sklopu ovih otkrića postoji i jedno specifično otkriće koje je zaprepastilo javnost.

Govor princa Harryja obuhvatio je raznoliku lepezu tema, od misija u Afganistanu do njegove maćehe Camille, njegovog odnosa s bratom Williamom i sporne izjave kralja Charlesa o njegovom očinstvu, koja je potaknula značajnu raspravu.

Tijekom Harryjevog razvojnog razdoblja postojale su opsežne pretpostavke oko pravog identiteta njegovog biološkog oca, jer su razni pojedinci tvrdili da bojnik James Hewitt, prethodni romantični partner princeze Diane, ima ulogu u tome. Unatoč tome, i Diana i Hewitt odlučno su opovrgli ove tvrdnje, ističući da je njihova ljubavna veza započela nakon Harryjeva rođenja. Prema izvještajima, njihova navodna veza trajala je pet godina, počevši od njihovog prvog susreta na društvenom okupljanju 1986.

Charles je nalazio zadovoljstvo u sarkastičnim komentarima koji su izrečeni, iako nikada nije izravno razgovarao o glasinama s Harryjem.

Harry je prepričao očevu sklonost propovijedanju, često koristeći frazu: “Osiguranje vašeg prava na titulu princa od Walesa ostaje dvojbeno. Isto tako, moj biološki odnos s vama jednako je dvosmislen.” Kao što je izvijestio Spiegel 2005. godine, međunarodni su mediji širili spekulacije o DNK pregledu kako bi se potvrdila loza princa Harryja i monarha. Unatoč neumjesnoj šali, princ se zabavljao okolnostima i često se smijuljio s obzirom na glasine koje su kružile.

Na temelju objave Simone Simons, Dianine osobe od povjerenja, The Sun je objavio izvješće koje pruža nepobitne dokaze – Harry je bez sumnje Charlesov biološki potomak. Navodno, nakon što je Diana otvoreno priznala svoju izvanbračnu aferu tijekom televizijskog intervjua 1995. godine, kraljevska se obitelj osjećala prisiljenom tražiti potvrdu putem testa očinstva.

Simmons tvrdi da je Diana nedvosmisleno potvrdila Harryjev status bona fide člana obitelji Windsor. Iako njegova boja kose može odražavati onu Spencera, njegove su oči te koje pokazuju nevjerojatnu sličnost s Charlesom.