– Koliko god se trudili da vaš dom, odnosno vrt držite čistim, uvijek imamo trave i korova koji samo raste i raste. Danas vam donosimo jednu jako korisnu informaciju kako da se riješite korova za tili čas.

Odabir proizvodnje vlastitog ekološki prihvatljivog sredstva protiv korova umjesto oslanjanja na štetne kemikalije pokazuje svjesnu predanost okolišu. Korištenjem netoksičnih sastojaka poput octa, soli, pa čak i kipuće vode, mogu se postići učinkoviti rezultati bez nanošenja štete. Radije biste se klonili otrovnih tvari i postigli izvanredne rezultate? Odlučite se za ove kuhinjske alate koji ne samo da daju izvrsne rezultate već i eliminiraju potrebu za štetnim tvarima. Iako se ručno plijevljenje pokazalo učinkovitim, ono zahtjeva dosta rada i troši dragocjeno vrijeme.

Stoga je naš tim sastavio opsežnu kolekciju pristupačnih i učinkovitih organskih herbicida. Ako ne volite korov u svom vrtu i želite izbjeći jake kemikalije, ovo je rješenje za vas. Tijekom naše potrage, naišli smo na izuzetnu formulu “uradi sam” koja daje izvanredne rezultate. Ovog se recepta isplati držati tijekom cijele sezone. Na temelju vlastitog susreta iz prve ruke, mogu potvrditi jednostavnost pripreme i primjene ovog domaćeg sredstva protiv korova. Najbolji dio je što vjerojatno već imate tri jednostavna sastojka koja su vam potrebna u udobnosti vlastitog doma. Koristeći ovaj domaći herbicid, sada možete biti mirni, znajući da će vaš vrt biti lišen bilo kakvih štetnih kemikalija, čuvajući dobrobit i bujanje vaših biljaka i vrtne žetve.

  • Stvaranje i primjena jednostavnog trokomponentnog herbicida kod kuće je jednostavan proces. Najbolji dio je to što stvarno daje rezultate! Kako biste uspješno napravili ovaj recept, morat ćete prikupiti tri bitne komponente: izdašnu količinu od 3,8 litara octa, četvrtinu šalice deterdženta i 2 šalice Epsom soli ili obične soli. Za zadržavanje herbicida preporuča se koristiti veću prskalicu. Cijena ovih materijala je minimalna, a velika je vjerojatnost da ih već imate u vlastitom domu.

Sa samo jednom primjenom ove jeftine mješavine, moj cijeli vrt može biti učinkovito pokriven, a proizvodnja košta manje od 3 €. Potpuno je sigurno prskati u područjima gdje su aktivne životinje, pa čak i djeca. Jedna od ključnih prednosti je ta što nema potrebe za brigom o udisanju štetnih tvari ili nanošenju štete korisnim kukcima, poput pčela, u vašem vrtu. Da biste napravili smjesu, počnite pražnjenjem soljenke u zdjelu. Zatim pomiješajte ocat sa smjesom. Pomiješajte ocat i sol dok se sol potpuno ne otopi, a za optimalne rezultate preporuča se ostaviti da odstoji otprilike sat vremena. Po želji u smjesu možete dodati i deterdžent za pranje posuđa.

Nakon što su svi sastojci temeljito izmiješani, još jednom protresite. Sada pripremljenu kombinaciju možete prebaciti u atomizer. S ovim učinkovitim sprejom protiv korova u ruci, sada ste spremni za primjenu! Proces iskorjenjivanja korova može potrajati cijeli dan da bi se postigao potpuni uspjeh. Vrijedno je napomenuti da veći korovi zahtijevaju veću količinu prskanja u usporedbi s njihovim manjim korovima kako bi se učinkovito kontrolirao njihov rast. Potreban je oprez pri nanošenju spreja na korove, jer nenamjerno prskanje okolne trave ili biljaka također može dovesti do njihovog propadanja. Od iznimne je važnosti biti vrlo oprezan jer sprej može uzrokovati trenutačnu smrt nakon kontakta s bilo kojim predmetom na koji naiđe.

Kako bi se osigurali najučinkovitiji rezultati, ključno je primijeniti prskanje na sunčan dan, jer sunčeva svjetlost igra vitalnu ulogu u postizanju optimalnih rezultata za kontrolu korova. Iako postoje pojedinci koji vjeruju da su kemijski herbicidi zadovoljavajući za potrebe vrtlarstva, ključno je priznati da je ovo stajalište daleko od točnog. Stvaranje vlastitog domaćeg sredstva protiv korova može biti jednako učinkovito kao i komercijalno dostupne alternative. Ocat, tvar bez kemikalija, djeluje kao prirodni herbicid. Za suzbijanje korova u vašem vrtu jednostavno pretočite bijeli ocat u bočicu s raspršivačem i nanesite ga na zahvaćena područja.

Budite oprezni i ciljajte samo na neželjeni korov jer prskanje octa po željenim biljkama može dovesti do oštećenja. Za optimalne rezultate, preporučljivo je nanositi ocat u jutarnjim satima sunčanog dana, jer sunčeva svjetlost povećava učinkovitost ovog prirodnog uništavača korova. Za postizanje optimalnih rezultata, savjetuje se izbjegavanje korištenja ove metode prije kiše ili u oblačnim uvjetima. Primjena tople vode može brzo iskorijeniti korov, što ga čini učinkovitim rješenjem. Ova tehnika se pokazala učinkovitom u rješavanju izazovnih područja kao što su uski kutovi, ulazi, stubišta, kao i prašnjava i prljava mjesta.

Potreban je oprez pri izlijevanju zagrijane vode na nepoželjne biljke. U slučajevima kada biljke imaju duboko ukorijenjene sustave, možda će biti potrebno ponoviti postupak. 3. Sunce: Ako se želite riješiti tog dosadnog korova, moćno rješenje može se stvoriti kombinacijom vode i soli. Jednostavno pomiješajte jedan dio soli s tri dijela vode i nanesite izravno na korov.

Ova metoda dokazano daje izvrsne rezultate. U slučajevima kada je korov posebno tvrdoglav, možete ga također izravno posoliti za učinkovitu kontrolu. 4. Natrijev bikarbonat: Soda bikarbona je vrlo učinkovit lijek za uklanjanje korova. Kako biste se uspješno borili protiv prisutnosti ovih neželjenih biljaka, obilato nanesite sodu bikarbonu na sva zahvaćena područja. Ova isprobana i testirana metoda pokazala je velik uspjeh u uklanjanju korova.