– U nastavku našeg današnjega članka govorimo o brijanju, koje muškarci skoro nikako da ne vole. Jednostavno, to je velikaobaveza brijati se svaki dan ili dva, a imamo i drugu opciju da se pusti brada. Ona je hit u posljednjih par godina, tako da imamo dosta osoba koje vole dužu bradu….

Čin brijanja odavno je vezan uz muški rod, služeći kao uobičajeni ritual u kojem brojni muškarci sudjeluju iz dana u dan. Brijanjem muškarci mogu izraziti svoj individualni stil i vanjski izgled. Svrha brijanja razlikuje se među muškarcima, ovisno o njihovim osobnim odabirima njege i brzini kojom im rastu dlake na licu. Nekima je to neizostavni svakodnevni zadatak, a drugima sredstvo za postizanje određenog željenog izgleda ili mode.

Tijekom godina, svako je desetljeće bilo obilježeno vlastitim jedinstvenim trendom dlačica na licu, u rasponu od glatkog, glatko obrijanog izgleda do zagrljaja punih i bujnih brkova ili brade. U područjima zabave, glazbe i politike, istaknute osobe prigrlile su ili stvorile vlastite posebne identitete korištenjem suštinskog simbola muškosti – brade. Od poznate Lincolnove brade do Chaplinovih ikonskih brkova i legendarne dlake na licu Chucka Norrisa, gotovo svaki stil njegovanja lica postao je neodvojiv od poznate i lako prepoznatljive osobe.

Praksa brijanja ukorijenjena je u muškom iskustvu od davnih vremena, a najranije podrijetlo seže tisućama godina unazad kada su muškarci koristili školjke kao improvizirani alat za njegovanje brade. Oko 3000. pr. Kr. razvijeni su početni alati za brijanje, a do 1900. brijačnice su postale uobičajena pojava diljem Sjedinjenih Država. Frederick i Otto Kampfe, pioniri odgovorni za izum i patentiranje prve britve 1876., odigrali su značajnu ulogu u ovoj evoluciji. Gotovo dva desetljeća kasnije, njihova je američka tvrtka predstavila dvosjekli brijač, novi koncept u brijačnicama koji je doživio povremene izmjene. Međutim, 1970. godine, još jedan revolucionarni izum revolucionirao je tradiciju dotjerivanja muškaraca pojavom plastične oštrice za brijanje.

Ova inovacija utrla je put širokoj upotrebi jednokratnih brijača, koje su postale uobičajena pojava u našem modernom svijetu. Kroz povijest smo svjedočili uvođenju revolucionarnih proizvoda za brijanje koji su transformirali iskustvo brijanja, čineći ga praktičnijim, sigurnijim i bržim. Odlučivanje između pjene, gela ili kreme za brijanje može biti zbunjujući zadatak. Krema za brijanje bila je popularan izbor dugi niz godina, dok su pjena i gel novije opcije na tržištu. U konačnici, izbor između ovih proizvoda svodi se na osobne preferencije i izazovno je definitivno odrediti je li pjena bolja ili lošija od kreme ili gela. Bitan aspekt koji treba uzeti u obzir pri odabiru ovih kozmetičkih proizvoda jesu sastojci koje sadrže.

Neophodno je pažljivo ispitati popis sastojaka kada tražite proizvod ove prirode. Primjetan je nesrazmjer između pjene za brijanje i proizvoda koji ističu svoje bogate prirodne komponente, kao i sposobnost vlaženja i zaštite kože. Pri odabiru proizvoda za njegu muškaraca preporuča se odabir alternativa bez alkohola i, ako je moguće, proizvoda koji su prošli dermatološka ispitivanja. Nadalje, razmislite o korištenju čisto organskog sapuna obogaćenog eteričnim uljima i umirujućim prirodnim elementima. Treba naglasiti da proizvodi označeni kao bez mirisa mogu ostavljati dojam kao da su lišeni sintetskih sastojaka, ali zapravo često sadrže mješavinu umjetnih spojeva.

Jeste li spremni koristiti četku za kremu ili pjenu? Iako bi neki mogli dovesti u pitanje njezinu nužnost, četka posebno dizajnirana za nanošenje kreme ili pjene ima dvostruku funkciju olakšavanja nanošenja proizvoda i istovremenog kondicioniranja kose. To je vitalni pribor koji bi trebao biti sastavni dio pribora za brijanje svakog muškarca. Za optimalne rezultate preporuča se koristiti četke za brijanje izrađene od prirodnih čekinja.

BONUS TEKST:

Nakratko je baka Dinah, u dobi od 76 godina, bila pod dojmom da se dopisivala ni s kim drugim nego s cijenjenim Robertom De Nirom. Ova je iluzija razbijena kada je njezina unuka slučajno naišla na poruke i otkrila razrađenu prijevaru.

Iako su internetske prijevare raširene, mlađi pojedinci posjeduju sposobnost razbora da ih identificiraju i rijetko su žrtve. S druge strane, stariji pojedinci, koji možda nemaju sveobuhvatno razumijevanje unutarnjeg funkcioniranja interneta, nalaze se u izrazito teškom položaju. Gina Morgan, također stara 76 godina, za dlaku je izbjegla da postane žrtva internetske prijevare u kojoj je pogrešno vjerovala da komunicira s osobom po imenu Robert De Niro Carpet. Usred njihovog razgovora, Shannon Rich, 28-godišnja unuka, izrazila je znatiželju o primatelju bakine tekstualne poruke. Bez oklijevanja, baka je brzo odgovorila. Njezine su riječi odjeknule prostorijom dok je samouvjereno izjavila:

“Uvjeravam vas, onaj gospodin tamo sigurno nije Robert De Niro.” Među različitim primljenim porukama, bila je jedna koja je posebno istaknula dostupnost tri različite vrste VIP navijačkih članskih iskaznica. Nadalje, pošiljatelj je proširio ponudu da se osobno obrati svom agentu u ime primatelja, ako izrazi interes za dobivanje jednog. Prevaranti su, kako se ispostavilo, osmislili osebujnu strategiju koja je uključivala videopozive, telefonske razgovore, pa čak i osobni posjet kući američkog glumca, a sve to imalo je nevjerojatnu cijenu od 500 dolara.

Shannon nije mogla a da se ne nasmije dok mi je pokazivala Facebook poruke, otkrivajući zabavne razmjene s lažnim profilom Roberta De Nira. A što je s troškovima? Za samo 500 dolara moglo se sudjelovati u društvu renomiranog umjetnika. Srećom, unuka je intervenirala na vrijeme, odbivši prihvatiti bakinu varljivu priču i zaštitivši svoj teško zarađeni novac od prevare.