Aleksandra Slađana Milošević, ikonska figura novog vala 1980-ih u Jugoslaviji, preminula je u 69. godini nakon kraće bolesti. Rođena je u Beogradu 3. listopada 1955. Debitirala je na festivalu “Studentsko ljeto” u Maglaju 1974., osvojivši nagradu “Grand Prix”. Godine 1977. probila se na jugoslavenskoj pop-rock sceni hitom “Au, Au”, a iste godine je nastupila na koncertu kod Hajdučke česme prije Bijelog Dugmeta.

Slađana je bila hrabra umjetnica koja je prkosila društvenim normama, posebno sa svojom kontroverznom pjesmom “Seksi dama”. Sudjelovala je na Eurosongu 1981. sa skladbom “Recept za ljubav”, osvojivši osmo mjesto. Tijekom 1984. surađivala je s Dadom Topićem na pjesmi “Princeza”.

Nakon preseljenja u SAD i povratka u Beograd, njezin život je postao težak zbog partnera nasilnika, ali je odbila svjedočiti protiv njega na sudu. Iznenada, povukla je svoje svjedočenje, čime ga je učinila neprihvatljivim na sudu. Unatoč izazovima, istaknula je važnost ljubavi u obitelji.

Tijekom 1979. godine, Aleksandra Slađana Milošević preuzela je zadatak promoviranja pjesme “Amsterdam”. Nastavila je svoju glazbenu karijeru sudjelovanjem na izboru za predstavnika Jugoslavije na Euroviziji 1981. godine u Beogradu, gdje je izvela pjesmu “Recept za ljubav” i osvojila respektabilno osmo mjesto.

Godine 1984., u suradnji s Dadom Topićem, snimila je pjesmu “Princeza”, koja je kasnije prevedena na engleski jezik. Nakon toga, 1989. godine, odlučila je otići u Sjedinjene Američke Države, gdje se pridružila grupi “Baby Sister” kako bi pokazala svoj glazbeni talent.

Nakon povratka iz SAD-a, radila je u raznim područjima, uključujući i kao burzovni posrednik te u marketinškim agencijama, prije nego što se konačno vratila u Beograd 1995. godine.