Vesna Zmijanac, poznata kao folk ikona i jedna od najslavnijih pjevačica iz Jugoslavije, bila je naširoko priznata po svojoj zadivljujućoj privlačnosti i zavodljivoj vještini tijekom svog vremena na pozornici. Njezina očaravajuća karizma i izuzetna ljepota osvojile su srca brojnih uglednih osoba, među kojima je i supruga cijenjene pjevačice Mira Kosovka.

Vesnini ljubavni pohodi uvijek su bili otvorena knjiga za javnost, no Mira tvrdi da se Vesna još 1997. godine upustila u tajnu vezu s vlastitim suprugom, vješto je skrivajući od znatiželjnih očiju. No, Branko Višnjić, poznati pjevač i Vesnin bivši suprug s kojim je bio u braku tek 11 mjeseci, oštro je opovrgnuo ove optužbe u intervjuu za magazin “Svet”.
Prema Brankovim riječima, njegova bivša supruga Mira Kosovka ovu je informaciju objavila u više časopisa. Branko je rekao da nema namjeru ulaziti u sukob i iskreno želi sve najbolje svojoj bivšoj partnerici. On smatra da ženama, kao osjetljivijem spolu, treba oprostiti neke indiskrecije. Nadalje, oštro negira bilo kakvu emotivnu vezu s Vesnom Zmijanac.

Bez sumnje, Vesna Zmijanac stoji kao jedna od ključnih ikona balkanske folk glazbe. Njezine melodije i dalje odzvanjaju, njezini se tekstovi nastavljaju pjevati, a ona ostaje simbolična figura koja predstavlja jedno posebno razdoblje u povijesti jugoslavenske glazbe. Ono što ju izdvaja je njezin izvanredan talent za bez napora prihvaćanje različitih glazbenih stilova i prilagođavanje promjenjivim vremenima, dok ostaje vjerna svojoj autentičnosti i odiše nepokolebljivom strašću prema glazbi. Upravo taj spoj učvršćuje njezin status nezaboravne legende na području balkanske glazbe.

Branko je reagirao na komentar Vesne Zmijanac o njegovim pjevačkim sposobnostima i njenom odbijanju druženja sa suprugom Mire Kosovke. Priznao je da su njezine riječi imale utjecaja na njega. Branko smatra da Vesnin bijes izvire iz Mirinih optužbi za otmicu. Naglasio je da se ne smije napuhivati ​​i da je nepravedno da žene o njemu daju sudove preko telefona. Osvrćući se na prošlost, Branko se prisjetio trenutka kada je Mira spomenula namjeru da živi s drugom ženom. Smatrao je da su te riječi očaravajuće, kao da imaju potencijal postati naslovi budućih pjesama.

  • Preplavljuje ga osjećaj očaja dok razmišlja o nesretnim posljedicama koje su izazvale nepromišljene primjedbe njegove bivše supruge, koje su naposljetku okončale zadivljujuće partnerstvo. Vesna Zmijanac ostaje istaknuta figura balkanske narodne glazbe, a njezini melodični trijumfi nastavljaju odjekivati ​​i slaviti se do danas. Ona personificira cijelu jednu eru u jugoslavenskoj glazbi, posjedujući izvanrednu sposobnost prilagođavanja različitim glazbenim stilovima i trendovima, zadržavajući svoju istinsku strast prema umjetničkoj formi. Njezina nepokolebljiva autentičnost i duboka ljubav prema glazbi učvršćuju njezin status neizbrisive legende unutar balkanske glazbene zajednice.

Vesna Zmijanac ostaje istaknuta figura na području balkanske narodne glazbe, ističući se kao ključna igračica. Njezine pjesme i dalje odjekuju i pjevaju se do danas, učvršćujući njezin status simbola jugoslavenske glazbene ere. Unatoč promjenjivom glazbenom krajoliku, Vesna Zmijanac uspjela se prilagoditi i razvijati očuvavši svoju istinsku bit i nepokolebljivu ljubav prema glazbi. Ova nepokolebljiva predanost čvrsto ju je etablirala kao nezaboravnu legendu u svijetu balkanske glazbe.