– Na Pink televiziji svojedobno smo imali jako gledanu emisiju DNK analiza. Koliko god to izgledalo namješteno i pomalo prozirno, u stvarnom životu imamo jako puno neobičnih priča i iskustava. Sljedeća priča je itekako zanimljiva.

Nakon što su zajedno proveli 17 godina i podigli troje djece, Selina i Joseph Quinones iz Kolorada bili su zatečeni neočekivanom viješću koja ima potencijal da promijeni tok njihovih života na neodređeno vrijeme.

  • Nakon decenije u braku, Selina je odlučila da se udubi u svoju porodičnu lozu i podvrgne se sveobuhvatnoj DNK analizi, otkrivajući identitet svih njenih rođaka. Na svoje zaprepaštenje, brzo je otkrila izuzetnu činjenicu prije nego što je čak i duboko zaronila u svoje porodično stablo – zapravo je bila u srodstvu sa svojim mužem, Josephom! U TikTok objavi koja je prikupila preko 4,4 miliona pregleda, podelila je iznenađujuće otkriće da su ona i njen suprug, za koga se udala 2006. godine, otkrili da su zapravo rođaci nakon troje dece.

Istaknula je značaj svoje porodice, navodeći da njena djeca i suprug imaju ogroman značaj u njenom životu. Nadalje, izrazila je zahvalnost za prevazilaženje izazovne situacije, ističući činjenicu da su sva njihova djeca rođena sa kompletnim kompletom od 10 prstiju na nogama i 10 prstiju.

Nakon što je saznala vijesti, Selina opisuje svoju reakciju kao “razornu”, ali zanimljivo je da to nije promijenilo njene emocije. Naime, ona ističe da se njena ljubav prema suprugu samo produbila, te da je ne uznemiravaju bilo kakve negativne primjedbe ili preporuke javnosti u vezi s mogućnošću razvoda.

  • U jednom od svojih TikTok videa, ona je podelila priču o svom DNK testu 2016. godine, koji je imao dubok uticaj na nju. Rezultati su otkrili neočekivanu vezu između nje i njenog muža, zbog čega se osjećala devastirano. Ona se živo sjeća kako se okrenula svom mužu i izrazila zabrinutost za njihov odnos, pitajući se da li bi uopće trebali biti zajedno zbog ovog novootkrivenog otkrića. Čitavo iskustvo ju je duboko uznemirilo, jer su izlazili četiri mjeseca prije vjenčanja, potpuno nesvjesni mogućnosti da bi mogli biti u srodstvu sve dok nije obavljen DNK test.

Naglasila je da neće dozvoliti da porodična veza uništi nevjerovatnu osnovu koju su izgradili kao porodica puna ljubavi. On, bez sumnje, ostaje i zauvek će biti centar njenog univerzuma.

Suočeni sa široko rasprostranjenim osudama i kritikama, supružnici se često nađu podvrgnuti oštroj osudi, čak ih korisnici TikTok-a etiketiraju kao “odvratne”. Međutim, Selina ostaje odlučna u svom stavu, tvrdeći da nikada neće dozvoliti da je mišljenje drugih pokoleba.

Ona je izrazila da uprkos tome što nisu svjesni situacije, to neće utjecati na njihov odnos. Istakla je važnost ne dozvoliti da im tuđa mišljenja diktiraju odluku da ostanu zajedno, posebno kada je riječ o objašnjavanju njihovog odnosa djeci. Oni će nastaviti da budu rođaci, supružnici i ljubavnici, posvećeni jedno drugom na neodređeno vreme.

Dodatne vijesti:

Par je bio zatečen kada su, u trenutku dosade, osmislili ideju da provedu DNK test na svom sinu pred adolescentom. Čitavo iskušenje je nastalo kao šala, ali se na kraju završilo na prilično obeshrabrujući način za njih.

U lakomislenoj odluci, Donna i Vanner Johnson, stanovnici Utaha, SAD, odlučili su kupiti komplet za DNK test za svog mlađeg sina. Međutim, nakon što su mjesec dana kasnije primili rezultate, našli su se ispunjeni žaljenjem jer je njihova cijela stvarnost bila potpuno preokrenuta. Vaner i njegov partner bili su suočeni sa otkrićem da njihov 12-godišnji sin, začet u klinici za vantelesnu oplodnju, nije biološki povezan sa Vanerom.

Na klinici je nastala situacija “zabune” koja je rezultirala oplodnjom Donninog jajnog ćelija spermom neidentifikovanog donora. Vaner Džonson je izrazio zbunjenost i nevericu po dobijanju rezultata testa, dovodeći u pitanje pojam nepoznatog oca. U intervjuu za ABC4, on je podijelio svoje nerazumijevanje oko okolnosti incidenta.

Uvidom u rezultate testa naišao je na ime supruge koje je navedeno kao majka, dok je ime oca označeno kao “nepoznato”. Ovo otkriće ga je začudilo, jer je uzviknuo: “Kako mogu reći da je otac nepoznat? Ja sam njegov otac!” Vaner i njegova supruga Donna odlučili su se za tretmane vantjelesne oplodnje 2007. godine nakon što su se trudili da zatrudne prirodnim putem. Prilikom procjene rezultata Donna je primijetila anomaliju – ispostavilo se da je njihov stariji sin mlađi polubrat.

Otkriće da je Donnino jaje greškom oplođeno spermom druge osobe tokom postupka veštačke oplodnje donelo je novootkrivenu jasnoću. “Iako priznajete potencijal za takvu pojavu, nikada ne mislite da bi vam se to moglo dogoditi. Nakon ove spoznaje, zajedno smo doživjeli niz emocija, ali je naša ljubav prema našem sinu ostala nepokolebljiva”, rekao je.

  • Tek godinu dana kasnije, konačno su podijelili vijest sa sinom, kada su odlučili da traže njegovog biološkog oca. Kada su pronašli odgovarajućeg donatora i uspostavili kontakt, Vanner se našao uključen u ono što je opisao kao “najnevjerovatniji razgovor u svom postojanju”. Kao sudbina, ispostavilo se da su dječakov biološki otac i njegov partner posjetili kliniku istog dana kada i oni. Uvažavajući vanredne okolnosti, oba para su donijela zajedničku odluku da pokrenu sudski postupak protiv klinike za vantjelesnu oplodnju.

Pozivajući se na kliniku odgovornu za ovu zapanjujuću grešku, Vanner je izrazio nevjericu u trenutno stanje. Očekivalo se da će, s obzirom na okolnosti, doći do povećanja ljubaznosti i promišljene komunikacije. Međutim, pokazalo se da je to daleko od istine.