– Svima nama je poznato da Holivudski glumci vole puno mlađe žene od sebe. Mnogima je to čudno, ali sve te starlete i foto modeli jednostavno vole Los Anđeles, i sav sjaj i glamur koje donose Holivudska svjetla.

U živopisnom gradu New Yorku proslavljeni glumac Richard Gere zračio je uz svoju 33 godine mlađu partnericu Alejandru Silvu. Par je odisao neosporivim osjećajem radosti i zadovoljstva, prkoseći svim sumnjama ili glasinama da će njihova zajednica biti kratkog vijeka.

Fascinantno je da je glumac, iako je ušao u osmo desetljeće života, nedavno utjelovio lik oca.

Njihov prvi susret dogodio se tijekom njegovog druženja s njezinim ocem, biznismenom i bivšim dopredsjednikom nogometnog kluba “Real Madrid”, dok je ona još bila djevojčica. Međutim, tek 2014. ponovno su im se ukrstili putevi, ovaj put u raskošnom talijanskom hotelu koji je kupila tijekom prethodnog braka i koji je sada nadgledao. Intervencijom zajedničkog poznanika ponovno su se upoznali, a veza između njih planula je istog trenutka.

Intrigantna podudarnost javlja se kad su se još jednom susreli usred razvoda. Kao dokaz svoje duboke naklonosti, prigrlila je budizam i preselila se u New York.

  • Richard i Alejandra 2014. godine uplovili su u ljubavnu vezu, a četiri godine kasnije odlučili su izmijeniti zavjete na intimnoj ceremoniji. Unutar svoje supruge, glumac je otkrio istomišljenika koji cijeni humanitarne napore, budući da je Silva aktivno uključen u zakladu posvećenu borbi protiv beskućništva u Španjolskoj. Njihovo prvo dijete, Aleksandar, rođeno je 2019. godine, čime je započeo njihov roditeljski put. Uz djecu iz prethodnih brakova, ovo im je prvo dijete u paru. Dolazak njihove druge bebe radosno je najavljen 2020. Sada žive na osamljenom ranču u New Yorku, uživajući u miru i osami koju pruža njihovoj obitelji.

Prije veze s Alejandrom, glumac je bio zaljubljen u brojne zanosne osobe. Naime, Gere je prije nešto više od tridesetak godina plijenio jednu od najprofinjenijih manekenki, Cindy Crawford, što je rezultiralo njihovim statusom najmarkantnijeg para na globalnoj razini u to vrijeme.

Unatoč razlici u godinama od 17 godina, glumčeva privlačnost prema mlađim ženama bila je očita, što pokazuje i njegova veza sa Sindi, koja je u trenutku njihova upoznavanja imala 22 godine, dok je on imao 39. Unatoč Richardovom početnom protivljenju toj ideji, Sindi je bila nepokolebljiva oko vjenčanja. Protiv njegove rezerve, na kraju su se vjenčali u prosincu 1991. u Las Vegasu. Zanimljivo, Richard je imao rijedak slobodan dan od snimanja filma “Mr. Jones” i iskoristio je priliku da privatnim zrakoplovom odveze sebe, Sindi i njihove prijatelje u zloglasni “grad grijeha”.

Nažalost, njihov brak završio je razvodom nakon četiri godine zbog nepomirljivih razlika. Ipak, izrazila mu je zahvalnost na prekrasnim godinama koje su proveli, ali je primarni uzrok njihove rastave pripisala značajnoj razlici u godinama.

Tijekom tog razdoblja sudjelovao je u više romantičnih veza, od kojih je jedna privukla značajnu pozornost tiska. Ova posebna veza bila je sa zadivljujućom Padmom Lakshmi, koja je 22 godine mlađa od njega. Međutim, njihova ljubavna veza bila je kratkog vijeka, samo šest mjeseci.

Godine 2002. njegov je izbor bio ući u brak s cijenjenom manekenkom i glumicom Keri Lowell. Poznavatelji kultnih filmova o Jamesu Bondu prepoznat će njezinu prisutnost u njima, kao i zapaženu ulogu u seriji “Zakon i red”.

  • Nakon sedmogodišnjeg udvaranja, na kraju su se vjenčali i ostali u braku 11 godina, tijekom kojih su dobili sina Homera. Raskid njihove zajednice pripisan je razlikama u njihovom preferiranom načinu života. Navodno je Richard žudio za mirnim životom usredotočenim na obitelj, minimalizirajući medijsko izlaganje, dok je ona željela društveno aktivniji životni stil prepun uzbudljivih angažmana.