– Rubrika crne hronike je oduvijek bila puna, a iz dana u dan samo svjedočimo o raznim ubistvima. Tako i za danas imamo jednu jako neobičnu, ali isto tako tužnu vijest u koju je uključena i maloljetna osoba.

Lokalni mediji izvijestili su da je 13-godišnja učenica slučajno rodila dijete tijekom školskog izleta u Poljskoj. Mlada majka i njezino novorođenče odmah su prevezeni u bolnicu na daljnju obradu. Grupa školaraca boravila je u kući za odmor u Zatoru, u blizini Krakowa, kada se u srijedu navečer susrela sa šokantnom situacijom. 13-godišnja djevojčica rodila je dijete u WC-u nakon što joj je postalo loše. Učitelji su odmah kontaktirali vlasti i zatražili liječničku pomoć.

Novorođenče je zbog medicinskih komplikacija moralo biti prebačeno u Sveučilišnu bolnicu u Krakovu, dok je stanje mlade majke stabilno i prebačena je u bolnicu u Auschwitzu. Poljsko tužiteljstvo pokrenulo je istragu o seksualnom ponašanju neidentificirane osobe s maloljetnicom mlađom od 15 godina. Prema poljskom zakonodavstvu, ako je počinitelj odrasla osoba, on ili ona mogu biti osuđeni na zatvorsku kaznu u rasponu od dvije do dvanaest godina. Međutim, ako je počinitelj maloljetan, stvar će rješavati Obiteljski sud. Prema Uredu za statistiku GUS-a, 306.155 djece rođeno je u Poljskoj 2022. godine, od čega su 171 rodile majke u dobi od 15 godina ili mlađe.

BONUS TEKST:

Radio sam četiri godine dok su nam djeca bila mala. Kako bismo pomogli u brizi oko djece, angažirali smo ženu da ih čuva uz podršku mog svekra i svekrve koji su živjeli u blizini. Iako nikada nisu nudili usluge čuvanja djece, povremeno su pomagali pokupiti djecu iz vrtića ili provodili dan s njima. Uvijek odgovaraju da su to naša djeca i da možemo sami. Nedavno nam je moja svekrva javila da ide na operaciju i da će joj trebati 15-ak dana da povrati snagu.

Predložio sam joj da nađe nekoga tko će joj pomoći tijekom tog vremena i čak sam joj dao kontakt podatke žene koja je čuvala našu djecu. Međutim, ona je odbacila ideju i odgovorila kao da se trebam sramiti što sam to predložila. Samo sam se nasmijao i rekao joj da bi se trebala sramiti što me je pitala za pomoć s obzirom na to da mi nikada nije došla kad mi je trebala. Njezino ponašanje nije bilo uzorno. No, kad je čovjek u samoći, dilema kako se s njom nositi prilično je neugodna. Bonus tekst: Sinoć je u Tuzli muškarac izvršio samoubistvo skokom sa zgrade u naselju Stupine, a danas su u njegovom stanu pronađena tri tijela. Prema informacijama neslužbeno potvrđenim za Klix.ba, riječ je o ženi i dvoje djece.

Tijelo muškarca otkriveno je sinoć u naselju Stupien u Tuzli. Potvrđeno je da je izvršio samoubistvo skokom sa zgrade, a njegovo tijelo pronađeno je na visokom prizemlju zgrade u ulici Mehmedalije Maka Dizdara. Nagađa se da je riječ o supruzi i dvoje djece muškarca koji je počinio samoubojstvo, a sve ostale informacije bit će objavljene naknadno. Policija je još uvijek u stanu u kojem je pronađeno tijelo, a očevid je u tijeku. Vaša mišljenja na ovu temu?