Srđan Žika Todorović, cijenjeni i obožavani glumac, krasio je filmska platna u brojnim kultnim filmovima, čime je stekao titulu cijenjenog trubača grupe EKV. Njegove zadivljujuće izvedbe zavoljele su ga ne samo gledateljima filmova nego i njegovim kolegama. Međutim, njegov životni put nije bio nimalo lak. Nekoć poznat po svom šarmu i zavodničkim sposobnostima, Todorovićeva predanost rock and rollu oduzela je značajan dio njegova postojanja. Ipak, usred tog kaosa, utjehu i mir pronašao je u očaravajućoj prisutnosti Ane, kojoj se prije dva desetljeća zavjetovao na vječnu ljubav.

Na Adi Bojani 1998. Žika je ukrstio puteve sa osobom koja će postati ljubav njegovog života. Ana Jovićević, tadašnja studentica Filološkog fakulteta, brzo mu je postala izvor veselja i zabave. Njihova je veza cvjetala tijekom godina, a kulminirala je značajnom prigodom 2004. godine kada su izmijenili zavjete vječne odanosti u rezidenciji Aninih predaka na Cetinju.

Svadba Zike Todorovića bila je nesvakidašnja afera kao nijedna druga. Umjesto da odaberu konvencionalnu lokaciju kao što je restoran, crkva ili slikovita plaža u sumrak, odlučili su obilježiti svoju zajednicu unutar udobnih granica osobnog stana. Ceremonija je odisala intimnom atmosferom, a nazočili su samo članovi njihove najbliže obitelji.

Vjenčanica koju je Ana nosila zračila je nenametljivom elegancijom, upotpunjenom Žikinim stajlingom koji je cjelokupnom izgledu dao prepoznatljiv štih.

Jedina javno dostupna fotografija prikazuje ga u živopisnoj košulji, koja odudara od konvencionalne odjeće odijela, zrači radosnom i živahnom aurom dok potpisuje vjenčani list.

Supruga poznatog glumca rijetko se viđa u javnosti, jer bira diskretnu prisutnost. Njihovi zajednički izlasci u javnost su rijetki. Unatoč tome, ona ostaje nepokolebljivo uz njega, pružajući nepokolebljivo ohrabrenje. Oni koji su im bliski tvrde da je njihov odnos istinski dokaz ljubavi i solidarnosti.

Nažalost, njihovo prijašnje stanje sreće naglo je prekinuto neshvatljivom tragedijom, iskušenjem koje niti jedan roditelj nikada ne bi trebao podnijeti, uzrokujući golemo razaranje.

Prije šest godina njihov dragi sin Dejan tragično je preminuo tijekom sna. Veličina njihove tjeskobe je ogromna i vječna, no ipak, par nekako pronalazi utjehu jedno u drugome, ujedinjeni neraskidivom vezom privrženosti i razumijevanja.

ŽIVOTOPIS

U sferi srpskog filma, samo spominjanje Srđana Todorovića, ponekad zvanog Žika, izaziva strahopoštovanje. Odrastao u obitelji u kojoj je njegov otac, poznati glumac Bora Todorović, njegovao ljubav prema umjetnosti i kulturi, Srđanov put na terenu odvijao se kao bogata tapiserija raznolikih likova. Te uloge ne samo da su oblikovale njegovu karijeru, već su ostavile i trajan pečat na suvremenoj srpskoj kinematografiji.

Ulijevajući vitalnost zamršenim osobnostima, zaradio je brojna priznanja i pohvale, osvojivši i publiku i kritiku. Osim toga, njegovo istraživanje glazbenog područja donijelo je dodatnu dimenziju njegovim umjetničkim traganjima.

U okviru ovog uvoda, osvrnut ćemo se na značajne prekretnice na njegovom putu i istražiti putanju koja je Todorovića potaknula da postigne istaknuti status utjecajne ličnosti u carstvu srpske kinematografije i glazbe.

Potječe iz obitelji iznimnog umjetničkog podrijetla, Srđan Todorović rođen je u Beogradu 28. ožujka 1965. Njegovi roditelji, proslavljeni srpski glumac Bora Todorović i balerina Snežana Matić, od malih su nogu njegovali strast prema umjetničkom samoizražavanju.

Srđan je od mladosti pokazivao izvanrednu sklonost i glumi i glazbi, što je dokaz umjetničke loze koja seže duboko u njegovoj obitelji. Umjetnički jezik kojim se govori u njegovom kućanstvu dodatno je potvrđen zapaženim talentima njegove polusestre Dane, nadarene glumice, i njegove tetke Mire Stupice, cijenjene ličnosti srpske kazališne scene. Ta neosporna povezanost sa svijetom umjetnosti teče Srđanovim venama.